Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Studiosound introducerer Quali-fi højtalere

Et nyt højttalermærke - med kabinet i bambus

Skrevet af / 14/09/2012 - 08:18
Studiosound introducerer Quali-fi højtalere

“Det er med glæde”, siger man fra Studiosound, “at vi kan præsentere en række særdeles spændene højtalere til meget attraktive priser”. hiQ designlinien har kabinetter i bambus, der er et meget bæredygtigt materiale, og påvirkningen af jordens økosystem er en meget positiv bivirkning ved brug af bambus.

Men det er plantens akustiske og æstetiske kvaliteter der gør den til det oplagte materialevalg til højttalerkabinetter. Ved fremstillingen af de plader deri anvender til vores kabinetter flækkes bambusrørene i stave, hærdes og lamineres horisontalt. Resultatet af lamineringsprocessen er en bambusplade som i sig selv er utrolig lyddød og dermed “resonansdæmpende i langt højere grad end de materialer der normalt anvendes til fremstilling af højttalere”, som det hedder i pressemeddelelsen, som fortsætter: “Med hjælp fra den nyeste CNC-teknologi og dygtige håndværkere udnytter vi bambusplantens naturlige skønhed i enkle og smukke kabinetter der trækker tættere forbindelser til skulptur- og møbelkunst end traditionel audiodesign.”

Händel højtalerfamilen er den seneste serie udviklet af Qualifi. Idéen bag dem opstod ved at lytte til ældre transmissionline højtalere og opdage at bassen i disse havde en overraskende præcision og tydelighed. Samtidigt eksperimenterede man med Open Baffle basgengivelse og kom frem til den konklusion, at en stor del, af den oplevelse de lavere oktaver af musiken giver, afhænger af højtalerens impulskarateristika. Lytterens oplevelse afhænger ikke kun af frekvensgangen men ligeså meget af, hvordan trykbølgerne udvikler sig de første 10 til 20 millisekunder.

Efter lidt computersimulation fandt man at Markaudio’s linje af af højtalerenheder var ideel til de forskellige variationer over transmissionline højtalere. Händel familien er introduceret med den fortræffelige Alpair 7 enhed, men kan også bestilles med Alpair 6, Alpair 10 eller den nye version af Alpair 12. Händel-familien består af tre hovedmodeller og en ekstra: Händel Horn.

www.studiosound.dk

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&O tror på CD

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

0
Lyd & Billede
Scroll to Top