Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

I love Austin, Texas!

Fredag åbnede SXSW 2016, og dermed er der lagt op til halvanden uge med fokus på film, musik og vores digitale fremtid i Austin, Texas.

Skrevet af / 14/03/2016 - 15:25
I love Austin, Texas!

South by Southwest (SXSW) er en årlig festival med hovedfokus på film, interaktive medier og musik. Festivalen og konferencerne finder hvert år sted i midten af marts i Austin, Texas, USA.

(Foto: Produsenten)

Det hele begyndte i 1987 og er fortsat med at vokse både i omfang og størrelse hvert år. I år varer konferencen i 10 dage med SXSW “Interactive” i 5 dage, “Music” i 6 dage, og “Film” over 9 dage.

South by Southwest drives af selskabet SXSW, Inc., som arrangerer konferencer, messer, festivaler og andre events.
I 2015 var der ca. 140.000 besøgende på SXSW.

Laura Mac Darby, left, and Emer Ryam, both from Dublin, Ireland, attend the free concert at Auditorium Shores headlined by Spoon at SXSW on Thursday, March 19, 2015. (AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner)

Årets SXSW startede i Austin fredag d. 11. marts, og varer frem til søndag d. 20. marts.

Årets keynote speaker for “Interactive” var ingen ringere end USA’s 44. præsident, Barack Obama.

På vej ind til byen fra lufthavnen stoppede præsidenten for at spise tacos, og en afslappet og munter Obama åbnede med et “I love Austin, Texas!”.

President Barack Obama in conversation with Evan Smith of the Texas Tribune during a keynote presentation on the opening day of SXSW Interactive at the Long Center for the Performing Arts in Austin, Texas on March 11, 2016. Obama talked about the potential of technology to enhance government and democracy. (Julia Robinson/Special Contributor)

Obama blev interviewet af chefredaktøren for “Texas Tribune“, Evan Smith, og talte blandt andet om, at vi er ved en skillevej i historien, hvor udviklingen på teknologi og økonomisk globalisering sker ekstremt hurtigt, og hvordan SXSW forsøger at ligge i forkant af disse begivenheder. En teknologisk udvikling som også kan misbruges. Hans regering har arbejdet for at udnytte den teknologiske, digitale udvikling positivt. Blandt andet ved at gøre det lettere for borgerne at søge studiepladser, gøre det lettere at stemme (Texas er den delstat, som har den laveste valgdeltagelse), komme i kontakt med myndighederne, deltage mere aktivt i samfundsdebatten og give alle adgang til bredbånd hjemme.

Obama fremhævede som eksempel lanceringen af den store sundhedsreform “Obamacare”, som startede med, at websiderne var nede!

Han missede heller ikke lejligheden til at give et spark til det Republikanske parti for at have banet vejen for Trump.

Se hele det interessante interview med Obama på SXSW 2016 her:

Tirsdag åbner Michelle Obama SXSW “Music”.

Lyd & Billede er til stede i Austin fra mandag til torsdag denne uge.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top