Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Trådløs Rotel hi-fi

Rotel har altid høstet anderkendelse for lydkvalitet. Nu kombinerer de ydelsen med indbygget digitalkonvertere og streaming i den nye 12-serie med stereoprodukter.

Skrevet af / 01/08/2012 - 13:21
Trådløs Rotel hi-fi

Man kan stole på Rotel. Alt de laver lyder godt, noget af det aldeles pragtfuldt. Men de har noget robust, om end solidt over sig. Gode sager altså, men ikke det mest spændende på butikshylderne. Til nu.

For Rotel har erstattet den klassiske 05- og 06-serie med forstærkere, radioer og CD-afspillere, med en helt ny serie produkter. Hvor digitalteknik og streaming er i højsædet.Designet er også opdateret, men i pæn Rotel-ånd hele vejen og i solide aluminiumskabinetter.

De største forandringer finder vi indvendig. Rotel holder sig til sit Balanced Design Concept, som betyder nøje udvalgte komponenter og meget lytning, før produktet går i produktion. Sammen med Symmetrical Signal Trace, som er identiske signalveje for begge kanaler, og stjerne-jordforbindelse, skal lydkvaliteten holdes i hævd.

Kun en CD-afspiller
Den eneste CD-afspiller i serien – RCD-12 – har fået afspillermekanik med spalteåbning, helt uden skuffe. Indvendig er alt nyt, og lydkvaliteten forventer vi holder høj Rotel-klasse.

I serien findes der tre integrerede forstærkere. RA-10 med 45 w per kanal, som er en enkel og billig forstærker med analoge line-indgange, pladespillerindgang og uden fjernbetjening.

Digitalkonverter integreret
Storebror RA-11 har desuden fjernbetjening og USB, optisk og koaksial digitalindgange med 24-bits/192 kHz digitalkonverter. Således at man kan koble digitale lydkilder til og få bedre lyd med forstærkerens indbyggede Wolfson digitalkonverter.

RA-12 har de samme egenskaber som RA-11, men kraftigere strømforsyning og 60 w effekt per kanal. Den kan ses nederst på billedet foroven. Og billedet under viser bagsiden på RA-11, med de digitale indgange midt på. USB-indgangen er på fronten.

Netværksafspiller
To tunere findes også i 12-serien. RT-11 er en FM og DAB+ radio, og kun det, mens RT-12 er en netværksafspiller med FM- og DAB+ radio, netradio, og trådløs netværkstilslutning. Den støtter afspilning af en lang række lydformater som OGG Vorbis, WAV, AIFF, FLAC,AAC, MP3, AU og WMA – og afspilningen kan styres fra en app på smartphonen.

Rotels 12-serie skal være på vej ud i butikkerne, og vi har allerede det meste i serien på blokken til test.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top