Philips 65OLED903 har lyd fra B&W

Philips antydede et samarbejde med Bowers & Wilkins tidligere i år. På IFA-messen fik vi resultatet at se – og høre!
Annonce
Annonce
forfatter

Den nye topmodel OLED+ 903 er det første tv, der kan smykke sig med lyd fra Bowers & Wilkins. Philips er så stolte af det nye flagskib, at de endda har navngivet det OLED+ (!), hvor baggrunden skal være netop den ekstra dimension, som lyden giver.

Bowers & Wilkins burde ikke behøve nærmere præsentation for dem, der er interesseret i god lyd: Den engelske højttalerproducent fra Steyning har en lang meritliste fuld af kritikerroste lydprodukter, med alt fra små trådløse højttalere til kolosser som Nautilus 800 Diamond i sortimentet.

Et særskilt team hos B&W har arbejdet tæt sammen med Philips i udviklingen af de indbyggede højttalere. Da de fysiske dimensioner, forstærkerne og DSP’en allerede var på plads, har de koncentreret sig om valget af højttaler-enheder og EQ, hvor de tydeligvis har bidraget med meget knowhow. Og her er der brugt enheder af højere kvalitet, end man normalt set i et tv, inklusive en titanium diskant-dome og neodymmagneter. Basdelen er også gennemtænkt, idet en dedikeret aktiv bashøjttaler arbejder sammen med to passive enheder.

Philips/B&W-combo’en virkede også lovende ud fra den smule, vi fik at høre på IFA-messen. Vi blev præsenteret for filmklip (Blade Runner 2049) og musik (“Man in the Long Black Coat” af Bob Dylan), der begge gav et indtryk af god klarhed og taleforståelse.

Især diskanten, som lyder indelukket og gråt på de fleste tv’er, lød både frisk, udadstrålende og finkornet her. Mellemtonen kom også godt frem. Bassen var af den stramme og korrekte slags, og hverken tung eller træg. På den anden side kunne vi kunne godt have ønsket os lidt mere tryk på lydeffekterne, men det var altså kun en kort demo. Vi ser frem til at teste på egen hånd!

Annonce
Der anvendes relativt avancerede højttaler-enheder i Philips OLED+ 903. (Foto: Audun Hage)

Forbedret OLED-panel og videochip

OLED+ 903 kommer selvfølgelig heller ikke tomhændet på billedfronten, snarere tværtimod. Med den nyeste generations OLED-panel er det udstyret til at levere imponerende farver og kontrast. Det er de mange konkurrenter, der anvender OLED-teknologi fra LG, også, men Philips hævder, at de har et es oppe i ærmet: En ny generation af den kraftige og avancerede billedprocessor P5!

Philips’ billedguru Danny Tack var som sædvanlig på plads for at demonstrere fortræffeligheden ved deres billedprocessering i forhold til konkurrenterne, og der er ingen tvivl om, at OLED903 imponerede. Skarpheden og dybdeperspektivet var til at tage og føle på, og bevægelserne var markant mere jævne end på de andre skærme.

Som sædvanlig skal den slags demonstrationer tages med et gran salt, men det så i hvert fald lovende ud; så må vi se, når vi får Philips-skærmen på testbænken.

En anden nyhed, Philips 65OLED803 (uden B&W-højttalere), er tilgængelig nu. (Foto: Audun Hage)

Philips OLED 803

Hvis du kan klare dig uden indbygget soundbar, kan lillebror OLED803 være et fornuftigt valg. Det deler platform med 903, men må nøjes med almindelige integrerede højttalere. Til gengæld har det en endnu mere minimalistisk fremtoning.

Begge modeller kommer i 55 og 65 tommers størrelse. Philips OLED+ 903 kommer i butikken senere på efteråret, og prisen er foreløbig ukendt. Philips OLED 803 er til salg nu.

Annonce

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

TCL P815 sprænger ingen grænser, men til gengæld laver det heller ikke hul i tegnebogen.
Vil du have et TV, der ikke ser ud som et TV? Så kan Samsungs formstærke The Serif være et frisk alternativ.
Leder du efter et elegant TV, der ikke fylder så meget? Så kan Samsungs mindste ramme-TV være en smart løsning.
Mini-LED er årets store nyhed på TV-fronten: Med tusindvis af lysdioder håber producenterne at puste nyt liv i LCD-teknologien. Kinesiske TCL er blandt de første til at tage den i brug!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Udstyret med 3D-bevægelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro give et bedre overblik.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-højttalere.
For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.