Der findes ikke noget mere hårdført, skrev Jabra om Elite 8 Active. Alligevel lancerer de nu efterfølgeren, Jabra Elite 8 Active Gen 2. Som slogan bruger de Nothing tougher. Hvor vil det ende, tænker jeg – hvor hårdfør kan en hørepropper blive? Og hvor hårdføre skal de være?
Forgængeren fås i to farver, mens de nu har udvidet med en olivengrøn og en koralfarvet. Etuiet er lille og pænt, og det er her, jeg finder en af nyhederne: LE Audio. Etuiet kan overføre lyd til stikkene fra forskellige enheder uden at skulle bruge Bluetooth. Det sker via opladningskablet, som har et lille ”vedhæng” i form af et 3,5 mm-stik, som jeg f.eks. sætter i mit TV, eller hvis jeg har en ældre computer, der ikke har Bluetooth.
Jeg anbefaler, at du downloader Jabra Sound+-app’en for at tilpasse hørepropperne til dine præferencer. App’en er let at forstå og meget brugervenlig.
Jabra Elite 8 Active Gen 2 er dedikeret til træning, hvilket betyder, at de skal kunne modstå sved, støv og andre udfordringer under en træning. Propperne er efter sigende testet efter amerikanske militærstandarder og har bestået testen. Herhjemme IP klassificericeres produkter, og Gen 2 har en IP68-klassificering, hvilket betyder, at det kan håndtere vand, sved og støv uden problemer.
Pasformen
Jabra Elite 8 Active Gen 2 leveres med tre hørepropper i forskellige størrelser, så jeg måtte bare prøve dem. Det er selvfølgelig en udfordring at få et par hørepropper til at blive på plads under svedige træningspas. Mange producenter løser dette med vinger eller finner. Jabra løser det ved at forsyne øreproppen med en silikonebelægning, ShakeGrip, som gør øreproppen både lettere at håndtere og mindre glat. Og faktum er, at det faktisk virker. Propperne passer som hånd i handske – selv under en ekstremt svedig spinning-session.
Faktisk sidder propperne så godt, at det er lidt for godt. Når jeg træner, kan jeg høre min egen vejrtrækning, og når jeg løber, kan jeg høre mine fodtrin på jorden. Og på trods af ShakeGrip kan det nogle gange være svært at få proppen ud af øret, da den nærmest har dannet et vakuum.
Lyden
Selvom Spatial Sound (virtuel surroundlyd, der optimerer lyden og giver en mere omsluttende og levende oplevelse) også var tilgængelig på forgængeren, loves der en opgraderet version her. For mig personligt gør det bare lytteoplevelsen underlig, og jeg vælger faktisk ikke at bruge den funktion.
For at få det bedste lydbillede til netop mine ønsker og behov går jeg ind i app’en, hvor jeg kan vælge mellem seks forskellige forudindstillede equalizer-indstillinger, som jeg også selv kan justere, hvis jeg ikke er helt tilfreds. Neutral er, som navnet antyder, ret flad og neutral. Jeg kan godt lide lydbøger og podcasts, og det er her, Speech får fortællerens stemme til at lyde mest autentisk. De andre muligheder er Bass boost, Treble boost, Smooth og Energise. Hvilken indstilling jeg vælger, afhænger selvfølgelig af den type musik, jeg lytter til – det er bare et spørgsmål om at prøve sig frem. Jabra har også givet mig mulighed for at tilpasse og gemme min egen equalizer-indstilling.
Generelt kunne jeg godt have tænkt mig en lidt mindre buldrende bas, der var lidt mere markant, og at propperne kunne skelne instrumenterne mere fint end sin forgænger. Men da specifikationerne er nøjagtig de samme, siger det sig selv, at lydbilledet er det samme. Lyden er bestemt god og fungerer glimrende til at peppe op og presse på under en træning, men jeg havde håbet på en lille forbedring[1].
Jabra Elite 8 Active Gen 2 har adaptiv hybrid aktiv støjreduktion. Det betyder, at de automatisk tilpasser sig det miljø, jeg befinder mig i, og filtrerer uønsket støj fra vind og/eller andre forstyrrelser fra. Jeg er ikke så begejstret for denne funktion og synes, det er utroligt irriterende, når propperne justerer frem og tilbage, frem og tilbage, når jeg er i miljøer, hvor der er lidt ujævn støj fra omgivelserne. Det vil jeg hellere styre selv.
Bortset fra det synes jeg, at støjreduktionen fungerer acceptabelt godt, selv i blæsende omgivelser.
Konklusion
Jabra Elite 8 Active Gen 2 har præcis de samme specifikationer som sin forgænger, hvilket jeg kan synes er lidt ærgerligt, når man vælger at bruge penge og energi på en efterfølger. Propperne har bestemt både god lyd og godt drive, men jeg havde virkelig ønsket mig et lidt mere defineret lydbillede. Men hvis man er på udkig efter en træningsmakker, der driver og inspirerer, uden at man går for meget op i lydbilledets nøjagtige finesser, har man en god kandidat her.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer