TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Få fuld adgang til alt LB+ indhold

TEST: DJI Osmo Mobile 7P

Nu kan du filme næsten som de professionelle

Hvis du filmer meget med din mobiltelefon, har du brug for en gimbal som denne.

Af / 20/04/2025 - 12:03
DJI Osmo Mobile 7P

Lyd & Billede mener

  • Praktisk med både stativben og selfie-stick. Problemfri integration med app'en. Klart bedre ergonomi og funktionalitet end forgængerne. 10 timers batterilevetid.
  • Meget dyrere end Osmo Mobile 7.

Alle, der har forsøgt at følge deres unger med telefonen, mens de filmer, ved, at telefonens indbyggede billedstabilisator har sine synlige begrænsninger. Mange telefoner har ikke engang en stabilisator, hvilket gør det relativt kvalmende at se optagelserne bagefter.

Den oplagte løsning er simpelthen at købe en gimbal, en stabilisator. Det er en elektronisk stabilisator, som du sætter din telefon fast i, og som også fungerer som et håndholdt stativ og en udløserknap til telefonen.

Det gør det naturligvis meget nemmere at få gode billeder, ikke mindst skarpe billeder, og selvfølgelig billeder, der rent faktisk kan bruges til noget. For ikke at tale om video.

Video er overalt, og på de sociale medier kan man se både de håbefulde børn og deres forældre nyde fri leg eller sport, mens fotografen forsøger at holde telefonen så stabil som muligt. Det er ikke nødvendigvis et kønt syn, og ofte er billederne så slørede og rystede, at optagelserne ender med at være ubrugelige.

DJI Osmo Mobile 7P 7
Kompakt og let. (Foto: Lasse Svendsen)

Disse små gimbals, som du kan sætte din telefon fast på, kan også bruges til andre ting. Selfies, selvfølgelig, og de kan fungere som et bordstativ til din mobiltelefon, hvis du f.eks. sidder i et Teams-møde eller skaber dit eget indhold til sociale medier – eller din blog.

Annonce

Blandt dem, der er rigtig gode til at lave funktionelle gimbals, ligger DJI højt på listen. Osmo-serien er designet til mobiltelefoner og er små, sammenklappelige gimbals, der nemt passer i tasken og kan foldes ud, når du har brug for dem.

Den skrappeste af dem alle er Osmo Mobile 7P, som, når den kobles til DJI’s Mimo-app, bliver et semiprofessionelt videooptagelsesværktøj, og dens stabilisering er i høj grad baseret på den samme type stabilisering, som DJI bruger på sine droner.

DJI Osmo Mobile 7P 8
Facetime. (Foto: DJI)

P for Pro

Osmo Mobile 7P vejer 368 gram og er så let, at den nemt kan styres med én hånd. Den har en fjederbelastet mobiltelefonholder, der fastgøres magnetisk til gimbalens arm, og den har et udtrækkeligt stativ i bunden, som også har skruehuller til fastgørelse af stativ, hvis du har brug for et større stativ til gimbalen.

7P har også en udtrækkelig selfie-stang skjult i håndtaget. Den kan nemt trækkes ud, så du kan filme dig selv eller tage de berømte selfie-billeder af hele banden. Den er lang nok til at løfte telefonen et godt stykke over f.eks. en menneskemængde.

Der følger også et lille LED-lys med, som du sætter fast under mobilholderen, og der er også plads til en trådløs DJI-mikrofon her. Dette er valgfrit ekstraudstyr. Det samme gælder MagSafe iPhone-holderen, som gør det endnu nemmere at fastgøre en iPhone magnetisk til gimbal-armen.

<
>

I brug

Du kan vælge fokussporing af motivet, uanset om du filmer lodret eller vandret, hvilket låser fokus på et udvalgt motiv, og så kan du bare følge med med din telefon på gimbalen, mens fokus holder sig til cyklisten, fodboldspilleren, eller hvem du nu vælger at fokusere på.

Denne funktion kaldes Active Track 7, og den har også et smart følgefokus, som sporer flere personer, hvis der er mange på billedet, og den har en lidt langsommere, eller skal vi sige blødere overgang, mellem punkter i motivet, hvor fokus ikke flytter sig så hurtigt, at dele af motivet bliver sløret.

Stillbilleder og videooptagelser styres nemt ved hjælp af knapperne og en kontrolpind på selve gimbalen, men i selfie-tilstand har du mulighed for at styre optagelsen med gestures – håndbevægelser. Hvis du laver et V med fingrene, tager telefonen et billede, laver du et dobbelt L a’ la framingen, som en instruktør ville gøre, fokuserer og zoomer kameraet ind på den ramme, du laver med dine hænder. Det er ret smart.

DJI Osmo Mobile 7P 9
Løft hånden mod kameraet for at begynde at optage. (Foto: DJI)

Når du løfter hånden op til kameraet, starter optagelsen, og du kan redigere optagelserne i app’en bagefter. Mimo-app’en har enkel AI-support med redigeringsfunktioner og færdige skabeloner til dem, der gerne vil gøre det hurtigt og nemt.

App’en indeholder også noget, DJ kalder shot guides – tips, som simpelthen er små sekvenser, der viser dig, hvordan du bruger app’ens funktioner.

På siden af håndtaget er der en drejeknap, der fungerer som zoom, og den kan også bruges til andre funktioner. Som at tænde for LED-lyset, justere lysstyrken og farvetemperaturen, blandt andet.

DJI Osmo Mobile 7P 4
Brug knapperne på gimbalen til at styre mobiltelefonens retning og vinkel. (Foto: Lasse Svendsen)

iPhone-brugere, der har et Apple Watch, kan også bruge uret som fjernbetjening til fotografering og videooptagelse. DJI-appen understøttes af Apple Watch, som giver dig mulighed for at placere gimbalen, hvor den passer på det udtrækkelige stativ, og styre optagelsen fra dit håndled.

Hvis du har brugt ældre versioner af DJI’s ældre Osmo Mobile gimbals, vil Mobile 7P være en åbenbaring. Den er en ergonomisk fornøjelse at bruge og spiller problemfrit sammen med Mimo-app’en.

DJI Osmo Mobile 7P 1
Xiaomi 15 Ultra er stor og tung, men ikke noget problem for Osmo Mobile 7P. (Foto: Lasse Svendsen)

Strømmen tændes i det øjeblik, du retter gimbal-armen ud, og hvis batteriet er fuldt opladet, holder det i ca. 10 timer, før det skal genoplades. Batteriet kan også understøtte opladning af mobiltelefoner, og der medfølger et USB-C-kabel. Det medfølgende LED-lys kan vendes til selfie-tilstand og har også en USB-C-forbindelse, så det kan trække strøm fra din telefon, hvis det er nødvendigt.

DJI Osmo Mobile 7P 2
LED-lampen følger med. (Foto: Lasse Svendsen)

Der er en knap på håndtaget, som med et par hurtige tryk drejer telefonen 180°, så den lynhurtigt skifter fra videooptagelse til selfie-tilstand.

Når gimbalen er forbundet med Mimo-app’en på din telefon, får du adgang til smarte funktioner som panorama op til 240° og dynamisk zoom, der zoomer ind eller ud på motivet, når du tænder eller slukker for telefonen. Der er også flere timelapse-tilstande, så du kan optage sekvenser, som du bagefter kan sætte sammen til små videoklip.

App’en har endda en forældre- og barn-tilstand. Den gør stort set det samme som mange andre funktioner i app’en, men her blander den følgefokus med gimbal-bevægelser for at holde hele familien både i fokus og i billedet.

DJI Osmo Mobile 7P content
Alt som følger med Osmo Mobile 7P. (Foto: DJI)

Konklusion

Du kan bruge Osmo Mobile 7P uden app’en, men det er med app’ens mange funktioner, at gimbalen virkelig kommer til live. Det er meget nemmere at lave flotte billeder, når man bruger app’ens funktioner, men det er også værd at bemærke, at ergonomien i Osmo Mobile 7P er meget bedre end dens forgængere, og den lydløse stabilisator bevæger telefonen lynhurtigt, når man tager billeder. Du kan skifte fra selfie til videooptagelse eller fra vandret til lodret optagelse med et tryk på en knap, og for iPhone-brugere med et Apple Watch får du også udvidet fjernstyring af stillbilleder og videooptagelse. Der findes en version af Osmo Mobile 7P, der hedder Osmo Mobile, som stort set gør det samme som 7P, men er meget billigere. Den har ikke LED-lys, og den har ikke en udtrækkelig selfie-stang, men den har lige så god batterilevetid og vejer mindre: Det er nok den gimbal, vi ville foretrække, for prisforskellen mellem Osmo Mobile 7P og bare Mobile 7 er uhørt stor. Men hvis du vil have den bedste og mest avancerede gimbal til din mobiltelefon, er DJI Osmo Mobile 7P vejen frem.

Læs også TEST: DJI Flip Fly More Combo Med indbygget propelbeskyttelse og lav vægt kan DJI Flip flyves sikkert af alle.
Karakter
DJI Osmo Mobile 7P
Basic
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

TILBUD - 49 kr første måned

Fuld adgang til alt LB+ indhold

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

LB+ Total 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold i 6 måneder

49 kr / første mnd
108 kr / mnd
108 kr / mnd
Med LB+ får du:
  • Adgang til mere end 7.800 produkttests!
  • Store rabatter hos vores partnere i LB+ Advantage Club
  • Ugentlige nyhedsbreve med de seneste nyheder
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Magsinet digitalt – ny udgave hver måned
  • Deaktivering af annoncer
  • L&B+ Video – kom med L&B-redaktionen bag kulisserne, på de store tech-messer og meget mere!

Gør din iPhone 16 Pro endnu bedre

Et enestående kamera

Giver flere skarpe billeder

Billedglæde i større format

Klassisk kamera til kreative

Kompetent letvægter

Den nye normal

Racerkameraet

Til Fuji-fotografer på fuglejagt

Navigerer med radar

Brandgodt budgetkamera

Neumann M 49 V: Fik sangstjerne til at genindspille