Arlo er blandt de mest kendte mærker, når det gælder overvågning af hjemmet. Og med god grund, for firmaet, der tidligere blev ejet af netværks-hardware-virksomheden Netgear, laver gode og pålidelige produkter. F.eks. det mobile overvågningskamera Arlo Go, som vi testede i sensommeren.
Det nye Arlo Pro 3 er et mere traditionelt overvågningskamera til huset, og det kommer i forskellige pakkeløsninger, hvoraf vi har haft fornøjelsen af at teste et sæt bestående af to kameraer og en basestation, den såkaldte Arlo SmartHub, som forbinder kameraerne til det lokale netværk.
Arlo Pro 3 er forbedret på en række områder
Arlo Pro 3 er først og fremmest en opgradering i forhold til forgængeren, det populære Arlo Pro 2. Ligesom Arlo Pro 2 kommer Pro 3 både med bevægelses- og lydsensor, men kameraet optager nu i fremragende 2K-opløsning og er desuden udstyret med HDR, der forbedrer billedets kontrast. Det betyder, at f.eks. overbelyste områder bliver nemmere at se, hvilket gør optagelserne mere detaljerede. Også når man zoomer ind, selv om billedet godt nok bliver grynet, hvis du zoomer op til 12x, hvilket er kameraets maksimale kapacitet.
Arlo Pro 3 kommer også med 160 graders vidvinkel, så et enkelt kamera kan overvåge et større område, og sidst, men ikke mindst er produktet nu udstyret med et spotlight, som kan bruges om natten både til at skræmme ubudne gæster og til at lave optagelser i farver. Du kan i øvrigt også tænde og slukke for kameraets spotlight manuelt, hvilket er praktisk, hvis du får en notifikation på din mobil, men ikke helt kan se på kameraets live-feed, hvad der foregår.
Arlo Pro 3 er vejrbestandigt (IP65-certificeret), så det kan bruges både ude og inde. Og ud over de nye og forbedrede kamerafunktioner byder Arlo Pro 3 nu også på bedre muligheder for at samtale med personer, som befinder sig i kameraets synsfelt (med støjdæmpning og ægte tovejs duplex audio, så samtalerne ikke bliver walkie-talkie-agtige), ligesom der også er en sirene indbygget i selve kameraet.
Opsætning og funktioner
Helt konkret er det legende let både at komme i gang med og at bruge Arlo Pro 3 til daglig. Basestationen sluttes til internetrouteren via Ethernet-kabel, og derefter tilslutter man kameraerne helt automatisk via Arlos overskuelige og brugervenlige app, der downloades til brugerens smartphone.
Det er også i app’en, du indstiller de mange forskellige mulige funktioner, som Arlo Pro 3 kommer med. F.eks. om kameraet skal reagere på bevægelser eller ej, hvilket i øvrigt kan indstilles manuelt eller via såkaldt geofencing, hvor kameraets sensorer kun er aktive, når du ikke er hjemme.
Ved hjælp af Arlo Smart (AI-funktioner, som kun virker, når man tegner et abonnement til 2,79 euro pr. måned pr. kamera) får du mere præcise notifikationer på din smartphone, når Arlo-kameraet registrerer en bevægelse i sit synsfelt. Den cloud-baserede tjeneste hjælper nemlig kameraet med at skelne imellem forskellige objekter, så du f.eks. ikke bliver advaret, hvis der løber en kat gennem haven, men kun får notifikationer, hvis kameraet identificerer ubudne personer.
Desuden gemmes alle optagelser i skyen i 30 dage med Arlo Smart, mens man uden abonnement må ty til en USB-stick sluttet til basestationen for at opbevare sine optagelser lokalt. Uden cloud-adgang mister kameraet dog sine AI-funktioner.
Bevægelsessensoren er meget følsom. Selv en ninja-agtig tech-journalist kan ikke undgå at udløse kameraet. (Video: Peter Gotschalk)
Arlo passer (bedre) på dit privatliv
En af Arlos helt store konkurrenter er det Amazon-ejede Ring. Deres Stick Up Cam Wired, som vi testede i begyndelsen af året, er noget billigere end Arlo Pro 3, men har mange af de samme funktioner. Ring har for relativt nylig været ude i noget af et stormvejr, fordi firmaet beviseligt har opbevaret kundernes gemte video-optagelser ukrypteret i skyen, ligesom virksomheden angiveligt har givet medarbejdere uhindret adgang både til private brugeres videoer og til live-streams fra deres overvågningskameraer.
Der findes ingen lignende historier om Arlos produkter, men det er dog stadig ret vigtigt at kunne stole på en virksomhed, der opbevarer så private data om dig som optagelser af dit hjem.
Og ligesom Rings kamera kræver også Arlo Pro 3 cloud-adgang og abonnement på Arlo Smart (eller en af de dyrere pakker), hvis du skal have adgang til alle funktioner.
Derfor er det betryggende, at Arlo lader til at have styr på sikkerheden. Alle signaler mellem basestationen og de enkelte kameraer er krypteret med 128 bit AES-kryptering, ligesom al kommunikation via app’en beskyttes af TLS-protokollen. Arlo overholder i øvrigt alle europæiske GDPR-krav, hvorfor du bør kunne regne med, at der er styr på dine data.
Tænk dig dog ekstra om, hvis du vælger at styre dine kameraer ved hjælp af en digital assistent. Arlo Pro 3 understøtter både Amazon Alexa og Google Assistant, og ingen af disse to firmaer har ry for at prioritere brugernes privatliv særlig højt. På det punkt kan man formentlig have mere tillid til Apple, men selv om andre Arlo-produkter (såsom forgængeren Arlo Pro 2 samt det dyrere Arlo Ultra) nu understøtter Siri og Apple HomeKit, er det desværre endnu ikke tilfældet for Arlo Pro 3. Så du er nødt til at gå en omvej via IFTTT, hvis du skal have kameraet til at spille sammen med dine Apple-enheder.
Apple HomeKit-understøttelse er dog på vej til Arlo Pro 3, så inden for en overskuelig fremtid bør du kunne integrere kameraløsningen med resten af dit smarte hjem og dine Apple-enheder.
Konklusion
Arlo Pro 3 er langtfra det billigste overvågningskamera på markedet. Men alligevel får man meget for pengene med den begynderpakke, vi har testet. Med to kameraer og en basestation er man godt dækket ind, og har man brug for flere kameraer, kan de købes for 2.390 kroner pr. styk.
Med den cloud-baserede Arlo Smart-løsning, som man får gratis med i købet de første tre måneder (derefter koster fornøjelsen som nævnt 2,79 euro pr. måned pr. kamera), byder Arlo Pro 3 på brugbare intelligente funktioner, såsom evnen til at skelne mellem dyr og mennesker, når bevægelsessensoren er aktiveret. Samtidig reagerer kameraet også på lyd, ligesom billedkvaliteten (i 2K-opløsning, optimeret med HDR og en bred synsvinkel) er nærmest skræmmende god.
Man kan også bruge Arlo Pro 3 uden kunstig intelligens og uden at gemme sine videoklip i skyen, men hvis man vil gemme lokalt, sker det på en USB-stick, hvilket er mindre optimalt end microSD-kort.
Det er også godt, at Arlo har tænkt på sikkerheden og brugernes privatliv, og at den amerikanske virksomhed overholder de europæiske GDPR-regler, kan vi kun være tilfredse med. Det giver ekstra tryghed. Derfor er det ekstra frustrerende, at Arlo Pro 3 ikke understøtter Apple HomeKit og Siri, som er langt mere sikkert end de digitale assistenter fra Amazon og Google.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer