TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Acer Predator Triton 500 – PT515-51-73UX

Halv størrelse ­ – fuld kraft

Acer har pakket en fuldvoksen gamer-pc ind i en elegant og taskevenlig maskine.

Af / 19/03/2019 - 08:43
Acer Predator Triton 500 – PT515-51-73UX

Home mener

  • Let, slank og hurtig. Så meget computerkraft på så lidt plads ville have været umulig for to år siden. G-sync-skærm.
  • Blæseren larmer en del. Selv om maskinen er kompakt, er den på grund af sin dybde større end de fleste 15-tommere.

Triton er Acers letvægts-gaming-serie. Altså letvægt i fysisk forstand, men ikke hvad angår ydelsen. Det nyeste skud på stammen er Acer Predator Triton 500 (med det formelle kodenavn PT515-51-73UX).

Vi har tidligere testet en superslank gamer fra Acer. I forhold til Triton 700, som det drejde sig om dengang, for nøjagtig et år siden, er det lykkedes for Acer at trimme et halv kilo af vægten og samtidig forbedre ergonomien. Og så er den naturligvis

Acer Predator Triton 500 er en forholdsvis stor 15 tommers bærbar. Når man pakker den ud, ligner den næsten en maskine i gammeldags 4:3-format. Det er dog ikke tilfældet; skærmen er selvfølgelig i bredformat, men rammen er højere for at give plads til et dybere kabinet med bedre køling.

Da vi testede Predator Triton 700, fik den velfortjente klø for dårlig ergonomi, idet touchpad’en var anbragt oven for tastaturet af hensyn til kølingen. Nu har Acer rykket rundt på indmaden – og fået touchpad’en tilbage på plads, forrest i kabinettet.

Placeringen af touchpad’en er selvfølgelig underordnet til spil, hvor en mus er det eneste, der duer. Men det er en fordel, når Triton 700 bruges som almindelig hverdags-laptop. For det er den let og slank nok til: Kun 1,8 cm i tykkelsen og en vægt på to kg.

Annonce

Læs også: Test af 6 gaming-mus

Af en gaming-laptop at være er Acer Predator Triton 500 ganske diskret at se på. En sort-i-sort enhed, fræset ud af ét stykke aluminium. Også låget og bunden er i aluminium. Det ser luksusagtigt ud og hjælper givetvis med til kølingen.

Det uundværlige lysshow er også underspillet og diskret. Tastaturet er opdelt i tre farvezoner, og man kan vælge imellem en række effekter. WASD-tasterne og piletasterne er halvt gennemsigtige og lette at finde i mørket.

En Turbo-knap giver direkte adgang til overclocking og dermed lidt ekstra kraft på processor og grafik. Hvad der ledsages af et brøl fra blæserne.

Predator Triton 500 PT515 51 wp win10 04 backlit 51744
(Foto: Producent)

Luksus-indmad

Hovedattraktionen i Triton 500 er naturligvis Nvidia GeForce RTX 2080-grafikprocessoren. Den er udstyret med 8 gigabyte dedikeret grafikhukommelse (lige så meget, som de fleste bærbare råder over i samlet hukommelse). Processoren er en 2,2 GHz Intel Core i7-8750H med seks kerner og 12 tråde. Det er et valg, der er lige så fornuftigt, som det er indlysende. Faktisk havde samtlige maskiner i vores seneste gaming laptop-test netop den samme processor!

Da vi er i den dyre ende, er der 32 gigabyte RAM for Windows og programmer at boltre sig på. Det koster lidt mere, men giver igen på ydelsen. Lagringen er ren SSD, men på rummelige 1 terabyte, fordelt på to 512 gigabyte-enheder. Skærmen på 15,6 tommer er i Full HD-opløsning. Det er normalt for gaming-maskiner, hvor hastighed tæller mere end høj opløsning. Opdateringshastigheden er 144 Hz, og skærmen har Nvidia G-Sync for at forhindre, at billedet hakkes op på grund af synkroniseringsfejl.

Acer Predator Triton 500 har alle de ind- og udgange, som man kan forlange: USB 3.1 og USB-C med Thunderbolt 3, HDMI samt Mini DisplayPort.

Læs også: Fem gaming-laptops

Og så gik det ellers over stok og sten! Uanset hvad vi smed efter Triton 500, blev grafikken aldrig tøvende. Heller ikke på højeste indstilling. Fortnite, Apex Legends og CS:GO spiser den til morgenmad. Battlefield 1 klarer den uden tegn på sved på panden. Og takket være den hurtige 144 Hz skærm kan man kaste sig omkring hjørner uden at miste orienteringen i så meget som en hundrededel af et sekund.

Skal man overhovedet komme i nærheden af grænserne for grafikken, skal man tilslutte en 144 Hz skærm med 4K-opløsning. Og sådan en koster næsten lige så meget som computeren.

Benchmarks

Med en ny generation af grafikkort er der lagt op til fest på grafikydelsen. Og Acer Predator Triton 500 leverer da også den hurtigste 3D-grafik, vi til dato har oplevet. Tydeligst i 3DMark Time Spy-testen, hvor den opnår en score på 7.370. Det er højere end både MSi GS75 og Asus ROG Strix SCAR II, som vi testede tidligere på året. Den lidt ældre 3DMark Fire Strike-test ender også med rekord: 16.809. Men ingen af tallene er voldsomt over, hvad vi ellers har set. GeForce RTX 2080 er hurtigere end forgængerne – men ikke markant, når det gælder eksisterende 3D-spil og benchmarks.

Når det gælder konventionel regnekraft, ligger Triton 500 lunt i svinget, men adskiller sig ikke fra gennemsnittet af moderne laptops med 8. generations i7-processor. En Geekbench-score på 21.524 (multi-core) og 5.032 (single-core) er så godt, som man får det til prisen anno 2019. Det samme demonstrerer PCMark 10, der simulerer kontorprogrammer. En score på 5.691 er fint, men helt normalt.

Med en pris tæt på 25.000 kroner er Acer Predator Triton 500 langtfra billig, og man kan få næsten samme ydelse for færre penge. Enten ved at købe en stationær pc eller ved at vælge en af forrige sæsons topmodeller, som på grund af generationsskiftet kan findes til nedsat pris. Men her kommer man til at veksle besparelsen med mindre bærbarhed. Er man seriøs gamer med behov for at rejse, eller har man brug for så mange grafiske muskler som muligt til f.eks. billed- og videoredigering, er der lige nu kun få alternativer.

Konklusion

Acer Predator Triton 500 er ikke alene den hurtigste computer, vi til dato har testet. Det er også den, der har det vildeste forhold mellem ydelse og vægt! Den er kun en smule hurtigere end sidste års supermaskiner, men den vejer og fylder mindre end det halve. Det betyder, at gaming for alvor er blevet bærbart.

Al den kraft har en pris, og den skal lægges på disken i form af kolde kontanter. Og det gør den til en fornøjelse for de få. Men set i forhold til ydelsen er den faktisk billig.

Predator Triton 500 03 51745 Predator Triton 500 PT515 51 wp win10 03 51743 Predator Triton 500 PT515 51 wp win10 01 51749
<
>
(Foto: Producent)
Karakter
Acer Predator Triton 500 – PT515-51-73UX

Også i denne test:

MSi GS75 Stealth 8SG-054NE

Diskret spilopmager

MSi’s slanke gaming-maskine er lige selvsikker på slagmarken og på direktionsgangen.

Den slankeste og letteste 17-tommers gaming-pc lige nu. Og kraftigere end sidste års kæmpemodeller.
Ingen G-Sync. Kommer i mål et mulehår bagved Acer. Til en lidt højere pris, grundet den større skærm.
Læs hele testen
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den bedste håndholdte gaming-PC

Fantastisk skærm til gaming

Gaming du har råd til

Kongen af gaming-laptops

Skarp som en ragekniv

Guf for tastaturkrigere

Tjek det billede!

Omen Transcend 14 rammer rigtigt på det meste

Den vildeste Razer Blade

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?