Amerikanske Turtle Beach har lavet udstyr til gaming siden 1990’erne. De senere år navnlig i form af headsets.
Turtle Beach Stealth Pro er firmaets topmodel, som findes i to udgaver, til henholdsvis PlayStation og Xbox. Men PlayStation-udgaven kan blandt andet også bruges til PC.
Når man tager headsettet ud af æsken, der i øvrigt er dobbelt så stor som de andre i testen, mærker man straks, at der er tale om et mere luksuriøst produkt. Turtle Beach Stealth Pro er tungere og føles langt mere solidt. Hovedbøjlen og ophængene til ørekopperne er af stål og urokkeligt solide. Ørepuderne af memory foam er tykke og bløde. Og designet afdæmpet og nobelt på en retro-70’er-agtig måde.
Bag et magnetisk dæksel på venstre ørekop finder man et genopladeligt batteri, der giver op til 12 timers spilletid. Det er ret kort batteritid, men der medfølger to batterier, så man kan skifte på få sekunder og være klar til endnu et halvt døgns gaming. Batterierne oplades i en den trådløse adapter, der er på størrelse med en ishockeypuck. En skydeknap på adapteren skifter mellem PC og PlayStation. Der er også en USB-ladeport til opladning af din enhed.
Højre ørekop rummer et drejehjul og knap. Hjulet bruges som standard som volumenknap, men kan indstilles til andre funktioner i styresoftwaren. Det er i øvrigt det eneste punkt, hvor luksusfølelsen halter. En rigtig drejeknap eller selv – gys – et fingertouchfelt havde givet mere præcis kontrol.
Støjreduktion
Turtle Beach Stealth Pro har indbygget ANC (automatisk støjreduktion). Noget, som vi i dag finder i selv den næstmest ydmyge høreprop, men det er stadig en sjældenhed i gaming. ANC’en er ikke det mest effektive, jeg har hørt, men den virker fint, og sammen med de velpolstrede ørepuder får man fred til spillet, selv om man sidder imellem andre. Eller til at lytte til lydbøger og pendlermusik på turen til arbejdet, hvis man bruger Stealth Pro som trådløse Bluetooth-høretelefoner. Det klarer de glimrende – og det mildner chokket over prisen.
Styresoftwaren hedder Turtle Beach Audio Hub 2, og efter nogle obligatoriske opdateringer (hvorfor henviser downloadlinket på producenthjemmesider ikke bare til den til enhver tid nyeste version?) viser den sig at være både omfattende og proppet med nyttige funktioner. Ud over tre meget omfattende equalizere for henholdsvis spillyd, mikrofonlyd og Bluetooth-lyd, er der blandt andet funktioner til at fremhæve chatstemmer, justere sideband på mikrofonlyden og fremhæve detaljer i spillet. Alt sammen nyttige features, der kan være med til at afgøre spillet.
Sød lyd i trætte ører
Og så er der lyden. Alle headsets i testen udfylder opgaven at få god lyd til spillet. Men Turtle Beach Stealth Pro gør det til en lydmæssig fornøjelse for et par hårdt prøvede hi-fi-ører. Bassen er dyb og kraftig, når eksplosionerne brager løs, mellemtonen er ren, hvilket er ekstra vigtigt, når man skal følge med i holdsnakken. Og diskanten er sprød og luftig hele vejen op. Noget, der ikke nødvendigt, men det gør det bare sjovere. Og hvorfor snyde sig selv for fornøjelsen?
Ingen testdeltagere kan måle sig med lyden af Stealth Pro, men en mere rimelig sammenligning er Steelseries Arctis Nova Pro, der koster det samme som Stealth Pro, og har endnu bedre lyd – og også ANC.
Konklusion
Prismæssigt ligger Turtle Beach Stealth Pro over de andre deltagere i testen. Det stiller forventningerne så meget desto højere. Heldigvis bliver de indfriet. Headsettet føles som det luksusprodukt, det bør være. Lydkvaliteten er et helt andet sted end konkurrenterne, og styresoftwaren er rigtig vellykket. Hvis du er parat til at betale ekstra for dit headset, er Turtle Beach være at tage med i overvejelserne.
Også i denne test:
SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless
Afslappet stil
Lyden er glimrende – og softwaren ligeså.
Razer Blackshark V2 HyperSpeed
Praktisk i brug
Semiprofessionelt headset uden pynt – men med masser af velvalgte features.
Logitech PRO X2 Lightspeed
Professionel enkelhed
Logitech Pro X 2 Lightspeed er nøgternt og kynisk som en Glock.
HyperX Cloud III Wireless
Enkelt, men tilstrækkeligt
HyperX Cloud III Wireless 7.1 ligner sine forgængere, men er blevet lidt blidere med årene.