Set forfra ligner Argon Audio SA2 sin forgænger, SA1 til forveksling. De to forstærkere har præcis samme mål og vægt, og da der ikke står andet end ”Argon Audio” på forsiden, er det umuligt at se forskel.
Medmindre man har valgt den blå udgave af SA2. For ud over sort og hvid fås den mere avancerede model nemlig også i en knaldblå kulør. Den testede model var i sort med kobberfarvede detaljer.
Da vi i sin tid testede Argon SA1, var konklusionen, at det eneste, der manglede, var netværk, multirumsfunktioner og app-styring. Det er rart, når en producent så samvittighedsfuldt følger vores råd! For de tre funktioner er netop, hvad der adskiller Argon Audio SA1 og SA2 fra hinanden. Og så prisen, der på grund af de ekstra features er blevet en tredjedel højere.
Som de fleste andre i testen er Argon Audio SA2 lavet af plastic. Fem blå lysdioder på fronten (uden nogen som helst forklarende tekst) indikerer valgt af indgang. De bruges også, mens man kæmper for at slutte forstærkeren til DTS Play-Fi, der er den åbne multirumsstandard, som Argon har valgt.
Åbne standarder er godt, men opsætningen er hverken let eller logisk. Og lyd- og lysindikationerne undervejs følger ikke standarden for Play-Fi. Til sidst lykkedes det dog at få forstærkeren til at dukke op på netværket.
Skulle man ikke have nerver til Play-Fi, understøtter Argon Audio SA2 også den noget mere brugbare Chromecast.
Masser af tilslutninger
SA2 har de samme fysiske tilslutninger som SA1. Og det er mange! Ud over linjeindgang og ditto udgang er der en rigtig pladespillerindgang til MM-pickup. Alle forbindelser er lavet med forgyldte RCA-bøsninger.
Højttalerudgangene er lavet med nydelige bøsninger, der ligner dem fra WBT uden at være det. Prikken over I’et er en udmærket fjernbetjening.
Lyden af Argon Audio SA2
Med så mange funktioner og features til så få kroner kan man næsten ikke forlange at få perfekt lyd også. Det får man heller ikke, men Argon Audio SA2 spiller rigtig godt.
Dynamikken er fin, og når der bliver skruet højt nok op, er der smæk i bunden. Selv om bassen ikke er så fast og tør som hos Harman Kardon.
Perspektivet er i orden, og har man netop opgraderet fra en multirumshøjttaler, vil man glæde sig over rigtig stereo. Selv om den akustiske scene ikke er så stor og bred eller så tydeligt tegnet op som hos de andre i testen.
Bassen er ikke så præcis som Citation og WiiM, men dynamikken er rigtig god og som nævnt er der også smæk i bunden – når bare der bliver skruet nok op.
Men prisen skal tages i betragtning. Den er noget billigere end både Powernode, Citation og Sonos. Og det er mirakuløst, at man kan få så meget hi-fi for så få kroner.
Konklusion
Argon Audio SA2 tilbyder meget og koster kun lidt. For en pris, der kun er lidt over det halve af Sonos Amp, får man an alsidig stereoforstærker med pladespillerindgang og hele to multirumsstandarder. Lydmæssigt kan den ikke helt holde trit med de bedste i testen. Men der er tale om små detaljer, som de færreste vil tage notits af – og som først kommer for dagen, når man kombinerer den med højttalere langt ud over dens prisklasse.
Også i denne test:
Bluesound Powernode Edge (N230)
Råstyrke er ikke alt
Bluesounds lille 40-watter tørrer lydmæssigt gulv med konkurrenterne.
Harman Kardon Citation Amp
Den største blandt de små
Harman Kardon Citation Amp har magt over tingene – også når det går hedt til.
Sonos Amp
Den mest brugervenlige
Sonos Amp var en af de første miniforstærkere med streaming. Og Sonos er stadig konge af multirummet.
WiiM Amp
Latterlig god til prisen
Med indbygget streaming og god lyd er den lille Wiim-forstærker et fund til prisen.