NAD-ejede Bluesound laver nogle af de bedste kompakte streamingforstærkere. Men Powernode (N330) er ikke blandt de billigste. Det behov skal Bluesound Powernode Edge forsøge at dække.
Den synlige forskel på Powernode Edge og den næsten dobbelt så dyre slægtninge er, at touchdisplayet på toppen er erstattet af en stribe touchfelter med lysdiodeindikation. Selve enheden er også lavere, og med en højde på 4,5 cm. og en vægt på 1,4 kg, er den testens mindste.
Udgangseffekten er også begrænset: 40 watt i 8 ohm betyder, at man skal se kritisk på følsomheden, når man vælger højttalere.
DAC med forstærkning
Teknologisk er forstærkerdelen dog interessant, da udgangstrinet ikke er vanlig klasse D, men såkaldt DirectDigital, der bedst kan beskrives sådan, at forstærkeren er en DAC, der kan drive en højttaler direkte. Samme princip som blev brugt i high end-forstærkeren NAD M32. Der skulle vise sig at være lydmæssige lighedspunkter mellem de to meget forskellige forstærkere.
Antallet af lydindgange på bagsiden er begrænset til en enkelt 3,5 mm kombibøsning til analog minijack/optisk digtial. Hvilket sikkert er mere end rigeligt, da HDMI-tilslutningen alligevel nok er den eneste, der vil blive brugt.
Højttalerbøsningerne accepterer bananstik og afisolerede ledninger, og ligner noget fra en elektronikmekanikers rodeskuffe. Men de er solide.
Bluesounds brugerflade er rigtig god og intuitiv. App’en er hurtig og strømlinet, og man savner ikke en fysisk fjernbetjening.
Lyden af Powernode Edge
Hvis man alene skal gå efter lydkvaliteten, så er det Bluesound Powernode Edge, man skal købe. Så enkelt kan det siges.
Den spiller sjovere og mere engageret end alle de andre. Toppen er brillant og velopløst, og der drysses lidt ekstra tryllestøv i form af detaljer på toppen. Uden at det dermed bliver skarpt.
Dynamikken er rigtig flot. Piskesmældene i “Banditen-Galopp” lyder så eksplosive, som de skal, og paukerne har krop. Og så kan man godt tilgive, at den ikke er helt så tør i bassen som Citation Amp.
Det mest overbevisende er dog den flotte akustiske scene med stor bredde og dybde. Og endda også en fornuftig illusion af højde. At det kan lade sig gøre i denne pris- og vægtklasse, er imponerende.
Som man kan forvente af en så effektsvag forstærker, er kraftige, komplekse passager er ikke dens livret. Så går nuanceringen tabt. Men hold da op, hvor gør den det godt indtil da.
Konklusion
Bluesound ville lave en forstærker, der kunne konkurrere i den billigere ende – og det er lykkedes. Udgangseffekten er beskeden, og finishen er – selv sammenlignet med andre madkasseforstærkere i plastic – skrabet. Men det er underordnet, når forstærkeren lyder så godt, som det er tilfældet her. Hvis du har effektive højttalere og en stue af rimelig størrelse, får du ikke bedre.
Også i denne test:
Argon Audio SA2
Overflødighedshorn af features
Man får virkelig mange muligheder og funktioner til en meget rimelig pris.
Harman Kardon Citation Amp
Den største blandt de små
Harman Kardon Citation Amp har magt over tingene – også når det går hedt til.
Sonos Amp
Den mest brugervenlige
Sonos Amp var en af de første miniforstærkere med streaming. Og Sonos er stadig konge af multirummet.
WiiM Amp
Latterlig god til prisen
Med indbygget streaming og god lyd er den lille Wiim-forstærker et fund til prisen.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer