Klipsch er ret ny i streaming-gamet og har indset, at når det gælder apps og brugerflade, så findes der allerede indarbejdede løsninger, som fungerer bedre, end de selv kunne gøre det.
Valget er faldet på DTS Play-Fi, og det er ikke dumt. Systemet understøtter nemlig langt de fleste musiktjenester, og app’en er meget strømlinet og reagerer desuden lynhurtigt. Man kan bruge Play-Fi-app’en eller downloade Klipsch Stream. Det er den samme app; der står bare Klipsch på sidstnævnte. Vi kan især godt lide, at mobilens fysiske volumenknapper kan bruges til at styre lydniveauet.
Ud over streaming-tjenester understøtter PowerGate højopløste musikfiler via USB og netværk. Den adskiller sig fra resten af feltet ved at have pladespillerindgang, så du kan sende lyden fra din grammofon trådløst til resten af huset. Sejt! Desuden er det testens eneste forstærker med USB-B-indgang, der tager over som pc’ens eller Mac’ens lydkort ved tilslutning. Rart for gamere og andre, der gerne vil slutte lyden fra computeren til anlægget uden at miste kvalitet.
Desuden har PowerGate en hovedtelefonudgang, så du også kan høre musik, når der skal være stille i huset.
Lydkvalitet
Når Klipsch står for lyden, får vi et stort, sejt og kraftigt lydbillede. Der er mere krudt her end hos både EC Living og Yamaha, hvilket Infected Mushrooms elektroniske rytmer nyder godt af. Det snurrige, men heftige nummer “She Zoremet” får godt med knald på, og forstærkeren er hurtigere i bassen end HEOS Amp.
Lyden er varm og bliver ikke skarp, når man spiller højt. Derimod mangler der lidt opløsning på tamburinen og cymbalerne, når country-gruppen Darling West spiller op til dans med “While I Was Asleep”.
Stereoperspektivet hos Klipsch er ikke helt, hvad vi havde håbet. Klassisk musik får en lidt flad horisont, og der mangler lidt på den ekstra dimension i forhold til EC Living og Bluesound. Men nu pernittengryner vi, for Klipsch lader i meget høj grad højttalerne bestemme lyden.
Konklusion
Når det gælder tilslutningsmuligheder, er Klipsch PowerGate nærmest i en liga for sig blandt små streaming-forstærkere. Selv pladespilleren har fået sin egen indgang. Alligevel har man formået at holde brugervenligheden i top, ikke mindst takket være den fremragende Play-Fi brugerflade. Du kan også benytte den medfølgende fjernbetjening, hvis du vil.
Lyden er god, med kraft og dynamik som de bedste egenskaber. Det er en sjov og underholdende forstærker, glimrende til hiphop og elektronisk pop, men også til rock. Til klassiker findes der bedre alternativer, men for pokker, hvor er den festlig!
Også i denne test:
Yamaha WXA-50
Meget for pengene
Yamahas forstærker understøtter alt det vigtige, og MusicCast-systemet er blandt de mest brugervenlige.
EC Living Rena SA-1
Rendyrket hi-fi
Hvad rendyrket hi-fi-oplevelse angår, er der ikke mange, der kan slå Electrocompaniets forstærker i EC Living-serien.
HEOS Amp HS2
Kraftig og velspillende
Den lille forstærker fra HEOS forstår virkelig at slå fra sig.
Bluesound PowerNode2
Ægte musikglæde
Hvor nogle lader os vælge imellem muskler og opløsning, er Bluesound det tætteste, vi kommer på at få i både pose og sæk.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer