annonce
annonce
annonce
TEST:

to musikafspillere

annonce

Lækker lyd i lommen

Tilføj som favorit
Forbered dig på lyd i drømmeklassen!
Produkter i testen
 • Sony NW-ZX2
 • FiiO X5
 • En smartphone er god til mange ting: At holde styr på aftaler, skrive dokumenter, spille spil – og følge med i kalorieindtaget. Som vi alle ved, kan den også afspille både film og musik, men for rendyrkede hi-fi-purister har den sine svagheder. F.eks. er det få mobiltelefoner, der understøtter højopløste lydformater.

  Med både mobil- og internetantenne samt Bluetooth indbygget er der også mulighed for, at elektriske spændinger kan overføres mellem de interne komponenter, hvilket vil påvirke lydkredsløbene. Desuden er den analoge del ofte begrænset med en forstærker, der kræver letdrevne hovedtelefoner.

   

  Hi-fi-hovedtelefoner

  Hvis man har et par hi-fi-hovedtelefoner, som man bruger hjemme i stuen med en ordentlig hovedtelefonforstærker (f.eks. McIntosh MHP1000, Sony MDR-Z7 eller HiFiMan HE-6), så kan det være fristende at tage dem med sig for at få drømmelyd på farten. Men en mobiltelefon kan ikke drive den slags hørebøffer ordentligt. Lyden bliver som regel ikke høj nok og heller ikke ren nok til at udnytte potentialet i ægte hi-fi-hovedtelefoner.

  Endelig er batterikapaciteten også et problem. Mobilen løber hurtigt tør for strøm, når den skal bruge kræfter på at afspille musik.

   

  Rendyrket

  Netop derfor er der kommet øget fokus på de rendyrkede musikafspillere. Her kan producenterne fokusere al deres energi på at få den bedst mulige lyd. Alt fra digital/analog-konverteren til forstærkertrinet er udvalgt og finjusteret for at få den bedst mulige lyd i den sidste ende.

  Brugerfladen kan også tilpasses specifikt til lydgengivelse. Selv om mobiltelefoner paradoksalt nok ofte har en mere intuitiv brugerflade end mange musikafspillere!

   

  To løsninger

  Her tester vi to afspillere, der begge har samme formål – at give de absolut bedste musikoplevelser i lommeformat – men en meget forskellig tilgang til målet. De koster heller ikke det samme, da den ene er mere end dobbelt så dyr som den anden.

  X5 er topmodellen fra kinesiske FiiO og storebror til X3, som vi har testet tidligere. Den kan afspille de allerfleste musikformater, højopløste såvel som lavopløste, inklusive DSD (SACD-format), og gemmer musikken på hukommelseskort af typen microSD. Prisen er lidt stiv, omkring 4.000 kroner.

  Men hvis man synes, det er dyrt, så tag et kig på Sony NW-ZX2. Den koster ca. 10.000 kroner og er en helt anden type afspiller.

  Også den understøtter nærmest alle musikformater, som både kan lagres internt og på microSD-kort. Men den kan også en masse andre ting. Den anvender nemlig Android-operativsystemet og kan køre alle mobile Android-apps bortset fra telefonopkald. Den har både Wi-Fi og Bluetooth indbygget, og her kan man installere både den ene og den anden streaming-tjeneste, såsom Spotify, WiMP, Tidal og Deezer.

  Spørgsmålet er nu, om det musikalske nirvana er inden for rækkevidde!

  Produkter i testen
  Sony NW-ZX2
  Vanvid i lommeformat
  Sony NW-ZX2 har rundere kanter end FiiO X5, og farve touch-skærmen giver et meget glattere udtryk. Den virker mere kompakt, selv om den faktisk er højere. Men den er tung. Med sine 235 gram kan den sikkert bruges som slagvåben. På den anden side føler man, at her er der kvalitet hele vejen. Selv om det er en afspiller for audiofile, har Sony valgt at lade den køre Android og dermed give den meget af funktionaliteten fra en smartphone. Det betyder f.eks., at man kan downloade streaming-tjenester – såsom Tidal eller WiMP, der tilbyder musik i ægte cd-kvalitet. Og downloade…...
  FiiO X5
  Højopløst dynamit
  Alle komponenter i den store X5 er valgt fra øverste hylde, og alle kredsløb har diskrete komponenter. Den understøtter alle de musikformater, man har brug for, og kan opdateres til at dække flere i fremtiden. Hvis det ønskes, kan X5 tage over som lydkort for computeren og desuden bruges med en ekstern USB-digitalkonverter til hi-fi-anlægget. Afspilleren har ingen lagerplads, men understøtter op til to microSD-kort på tilsammen 256 gigabyte, så den bør holde længe. I fremtiden vil den kunne opgraderes til at understøtte endnu mere. Overførsel af musik med FiiO X5 går desværre temmelig langsomt. Et sangudvalg på 20 gigabyte…...
   Har du noget at tilføje?
   Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

   Skriv et svar

   Læs også

   AudioQuest DragonFly Cobalt

   AudioQuest DragonFly Cobalt

   Tilslut en bærbar DAC, og forbered dig på noget, du aldrig før har hørt fra mobilen.

   Tilføj som favorit
   Forbedret McIntosh

   Forbedret McIntosh

   McIntosh ruller en ny generation af forforstærkere ud, og det betyder, at den fantastiske C2600 får en opdatering.Tilføj som favorit
   Ny serie Gryphon-forstærkere

   Ny serie Gryphon-forstærkere

   Danske Gryphon Audio viser en ny serie frem på high-end-showet i Hongkong.Tilføj som favorit
   Naim Uniti Star

   Naim Uniti Star

   For de mange, der samler på CD’er og kan lide at streame musik, bliver det svært at finde noget bedre end Naim Uniti Star.

   Tilføj som favorit
   Aune S6 Pro

   Aune S6 Pro

   Aune S6 Pro er lige dele DAC og hovedtelefonforstærker – men bedst, hvis du kan udnytte begge dele.

   Tilføj som favorit
   Como Audio Bluetooth Turntable

   Como Audio Bluetooth Turntable

   De har kun én pladespiller på programmet, som til gengæld er rigtig god – og trådløs.

   Tilføj som favorit
   Sony PS-LX310BT

   Sony PS-LX310BT

   Med et par trådløse hovedtelefoner og Sonys nye pladespiller er du klar til din første vinylsamling.

   Tilføj som favorit
   Lyngdorf TDAI-3400

   Lyngdorf TDAI-3400

   Kombinationen af højttalere og stueindretning er altid svær. Lyngdorf Audio vil uskadeliggøre dit lytterums dårlige indflydelse.

   Tilføj som favorit
   annonce
   Luk menu