annonse
annonse
annonse

Test: Naim Uniti Nova

Naim Uniti Nova

Et stjerneglimt af en forstærker

Navnet Nova passer perfekt til denne eksplosive, elegante forstærker. Der er spækket med brugervenlige funktioner.

Plus
Ekstrem byggekvalitet kombineret med fantastisk lyd, og brugeroplevelsen er nærmest uden sidestykke.
Minus
Skærmen burde have været OLED for at gå endnu mere i ét med produktet. Kraften er på den forkerte side af 100 watt (but who cares).

Det er få produkter, der udløser besiddetrang, bare man ser på dem. Det gør Naims Uniti-serie, og ingen i højere grad end den integrerede forstærker Nova.

Forstærkeren har et sømløst ydre ned til mindste detalje. Med undtagelse af farven er den det fjerneste, man kan komme fra en “sort boks”. Den højopløste skærm er meget lækker og dækket af blankt glas, der går i ét med resten af forstærkeren (selv om vi vil have OLED fri for strølys i denne prisklasse). Det er sjældent, man siger, at kølefinner er lækre, men den måde, de går i ét med resten af produktet på, gør at vi ikke kan komme på noget andet ord for dem.

Og så er der vægten. Et så stramt og kompakt produkt som Nova kan da umuligt veje noget særligt, skulle man tro. Men det solide kabinet i kraftig aluminium kombineret med en veldimensioneret ringkernetransformator indeni sender vægten op på solide 13 kilo. 13 kilo lækker hi-fi.

(Foto: Naim)

Indgange og udstyr

Da jeg testede lillebror Uniti Atom for godt et år siden, var jeg imponeret over størrelsen på strømforsyningen. For selv om Atom kun måler lidt over det halve af Nova i bredde, optager strømforsyningen over en tredjedel af pladsen indvendig, og det er en stor del af grunden til Atoms respektable kraftreserver. Selv om effekten kun er opgivet til 2 x 40 watt.

Men hvis man tog Novas strømforsyning og proppede den ind i Atom, ville man ikke få plads til meget andet. Den fylder næsten det halve af Novas inderside og er nødvendig for at få fuldt udbytte af hver eneste af de 2 x 80 watt, som Nova har at gøre godt med.

Af tilslutninger har Nova det meste. Bl.a. to analoge RCA-indgange, to koaksiale og to optiske digitale indgange. Og søreme om den ikke også har HDMI-stik til tilslutning af tv via lydretur (understøtter kun PCM). To højopløste USB-indgange afspiller musik fra harddisk eller memory stick med op til 24 bit/384 kHz opløsning på lydfilerne – eller DSD-filer op til 5,6 MHz.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Til at sørge for optimal opløsning på musikken er Nova udstyret med en SHARC digitalprocessor, der laver hele 2,7 milliarder beregninger i sekundet. Sammen med 16x oversampling skal den minimere jitter og fjerne alle generende frekvenser, der kan give det analoge filter i digitalkonverteren uønsket høj arbejdstemperatur.

Det deler Nova med lillebror Atom, og jitter-målingerne skulle være de laveste, der nogensinde er målt på DAC-chippene fra Burr-Brown.

Masser af indgange, inklusive HDMI og endda SD-kort. (Foto: Naim)

Netværksafspilning

For virkelig at kunne kaldes en alt-i-en-forstærker har Nova indbygget streaming, og det er noget, Naim har været de bedste i klassen til siden de første Uniti-produkter fra 2009. Nova kan kobles til med kabel eller Wi-Fi, og antennerne er skjult indeni i stedet for at rage op fra bagsiden. Man kan afspille musikfiler fra netværksharddisk, og både Chromecast, Bluetooth og AirPlay er på plads. Snart kommer der også understøttelse af AirPlay 2, som giver multirumsfunktionalitet.

Nova har fem minutters buffer-hukommelse, hvilket giver mulighed for ekstremt god fejlkorrektion, men også for at musikken fortsætter med at spille i op til fem minutter, hvis du mister internetforbindelsen.

Af streaming-tjenester er der understøttelse af både Spotify og Tidal, og Uniti Nova kan styres direkte fra programmet Roon på pc, Mac eller mobil.

Brugervenlighed

Med hensyn til brugervenligheden, så er den i højsædet hos Naim. App’en er meget intuitiv, og her kan du lægge de musiktjenester, du bruger, ind – Tidal, internetradio og flere endnu. Spotify får du med Connect-funktion, så du kan vælge Nova som lydkilde i Spotifys egen app. Du kan også bruge omtrent de apps, du vil, til at styre forstærkeren, takket være indbygget Chromecast og AirPlay.

Jeg kan også rigtig godt lide den medfølgende fjernbetjening. Den er megalækker og kommunikerer via Bluetooth, så man ikke behøver at pege den mod forstærkeren. HDMI-udgangen er også nem at koble til et tv med lydretur. Du vælger bare i tv-menuen, at lyden skal sendes gennem HDMI ARC.

Fjernbetjeningen anvender Bluetooth og kan kommunikere med forstærkeren, selv hvis den står inde i et skab. (Foto: Naim)

Knaldgod lyd

Da jeg hørte Uniti Atom for over et år siden, blev jeg voldsomt imponeret af lydkvaliteten. Den har en stor klangbund i tonerne med instrumenterne placeret i et stort rum. Den eneste åbenlyse mangel hos Atom er rå kraft.

Med en effekt på den forkerte side af 100 watt forventede jeg ærligt talt heller ikke brutale mængder af kræfter fra Nova. Men her måtte jeg æde mine fordomme i mig igen. For sluttet til de store Focal Kanta No.2 opleves lydbilledet med en sådan luftighed kombineret med skarp præcision og bas-attack, at man skulle tro, man lyttede til en meget større forstærker.

Et godt eksempel er “Wrap Your Arms Around Me” med den svenske electro-duo The Knife. Tung, lækker perkussion i et stort og luftigt lydlandskab med Karin Dreijer Anderssons spøgelsesagtige stemme midt i det hele. Fedt! Og hvor man skulle tro, at en 80-watter ikke ville kunne holde Focal-højttalerne i tømme, så har den jernhård kontrol. Det hamrer og banker uden at blive skarpt; tværtimod har forstærkeren en glød, der matcher højttalerne rigtig godt.

En kraftigt overdimensioneret ringkernetransformator på 770 VA leverer strøm i massevis. (Foto: Naim)

Klipsch RF-7 III

Apropos hamren og banken, så har vi stadig Klipsch RF-7 III stående i testrummet. Heftigere højttalere tror ikke jeg, man finder til under 100.000 kroner, i hvert fald ikke når vi taler lydtryk og underholdningsniveau. Men selv om de har en følsomhed på hele 100 dB med én watt, så skal det noget til at bevare kontrollen over dem. Især bassen kan blive ukontrolleret, ud over at diskanthornet hurtigt begynder at skrige med den forkert forstærker.

Det er dejligt at konstatere, at Naim Uniti Nova også har et og andet at gøre godt med her. For magen til sexet krudttønde skal man lede længe efter! “Simon Says” med rapperen Pharoahe Monch er et perfekt eksempel. Titlen henviser til en engelsk børneleg, der handler om at adlyde, hvilket er meget rammende. For med Nova går højttalerne i stram giv agt-stilling og pumper rytmerne hårdt og brutalt ud i rummet.

Diskanten, som jeg på forhånd var lidt ængstelig for, er om ikke blød og super opløst (det ligger ikke i højttalernes natur), så i hvert fald så behersket og fri for skarphed, at man trygt kan skrue op uden at skulle holde sig for ørerne.

Det vil ikke være let at lave et lækrere og mere heftigt og volumenhjul, end Naim har på toppen af deres Uniti-forstærkere. (Foto: Naim)

Audiovector

Allerbedst trives Naim Uniti Nova på et lydniveau lidt over middel, men på ingen måde øredøvende. Så får man en god følelse af fysikalitet, samtidig med at man bliver slået af timingen i det hele.

Sammen med Audiovector SR3 Arreté Raw Surface LE viser forstærkeren sig fra sin mest musikalske side. Singer/songwriter Savannah Conley fra Nashville spiller dejlig guitarbaseret musik med udgangspunkt i country, og balladen “Same Old Eyes” har et stort lydlandskab bygget op lag for lag med en horisont, der strækker sig langt væk. Nova tegner landskabet op med følsom hånd og en timing, som man skal lede længe efter.

(Foto: Naim)

Konkurrenter

41.000 kroner er ikke småpenge og mere end dobbelt så meget, som den rigtig gode Uniti Atom koster. Er Nova så dobbelt så god? Den har i hvert fald dobbelt så mange kræfter. Men nej, det skal meget til for at være dobbelt så god som Atom.

Men Nova kan drive vanskeligere højttalere og fylde et større rum med lyd. Og ja, den lyder endnu bedre. Mere finmasket og med endnu mere underholdende rytmik. Men selvfølgelig, hvis du har to rum, som du vil have top lydkvalitet i, så vil det være mere fornuftigt at købe to styk Atom.

Hvilke andre forstærkere i prisklassen konkurrerer Nova så med? Det er nærliggende at nævne Hegel H360, som nu koster omkring 40.000 kroner. En kraftig sag, som desuden har alt, hvad man behøver af både opløsning og musikalitet. Den har ikke de samme streaming-muligheder (men har både AirPlay og DLNA), og den vækker slet ikke den samme besiddetrang, hvad kompakte mål og nydeligt udseende angår.

Det samme gælder Auralic Polaris. Ligesom Nova er den lille og kompakt med indbygget streaming. Men den har ikke samme tyngde, krop og drive i bassen, og den er mere besværlig i daglig brug. Naim Nova føles næsten som en forlængelse af én selv, så intuitiv er den.

Så er det nærliggende at fremhæve den danske Gato Audio DIA-400S. Også den har kompakte mål, men hele 2 x 400 digitale watt under kølerhjelmen. På ren muskelmagt slår den Nova, og det til ca. samme pris. Men den har Bluetooth som eneste streaming-mulighed, og selv om den er lækker, så er den ikke det udseendemæssige vidunder, som Nova er.

(Foto: Naim)

Konklusion

Nova er den største integrerede forstærker i Naims Uniti-serie. Den streamer al musik næsten uanset kilde og tjeneste, og trods en effekt på moderate 2 x 80 watt holder den nydelig kontrol over højttalerne, også de mest besværlige. Selv højttalere lavet til højt lydtryk kunne drives uden problemer.

Fornem lyd, fantastisk brugervenlighed og et udseende, der fremkalder forelskelse ved første blik, gør den til en soleklar kandidat i dagligstuen. Hvis du vil have færrest mulige bokse og i et superkompakt format, og du har penge til at betale for det, så er det svært at forestille sig et mere komplet produkt.

Det er få produkter, der udløser besiddetrang, bare man ser på dem. Det gør Naims Uniti-serie, og ingen i højere grad end den integrerede forstærker Nova. Forstærkeren har et sømløst ydre ned til mindste detalje. Med undtagelse af farven er den det fjerneste, man kan komme fra en “sort boks”. Den højopløste skærm er meget lækker og dækket af blankt glas, der går i ét med resten af forstærkeren (selv om vi vil have OLED fri for strølys i denne prisklasse). Det er sjældent, man siger, at kølefinner er lækre, men den måde, de går i ét med resten af produktet på, gør at vi ikke kan komme på noget andet ord for dem. Og så er der vægten. Et så stramt og kompakt produkt som Nova kan da umuligt veje noget særligt, skulle man tro. Men det solide kabinet i kraftig aluminium kombineret med en veldimensioneret ringkernetransformator indeni sender vægten op på solide 13 kilo. 13 kilo lækker hi-fi. [caption id="attachment_82180" align="alignnone" width="678"] (Foto: Naim)[/caption]

Indgange og udstyr

Da jeg testede lillebror Uniti Atom for godt et år siden, var jeg imponeret over størrelsen på strømforsyningen. For selv om Atom kun måler lidt over det halve af Nova i bredde, optager strømforsyningen over en tredjedel af pladsen indvendig, og det er en stor del af grunden til Atoms respektable kraftreserver. Selv om effekten kun er opgivet til 2 x 40 watt. Men hvis man tog Novas strømforsyning og proppede den ind i Atom, ville man ikke få plads til meget andet. Den fylder næsten det halve af Novas inderside og er nødvendig for at få fuldt udbytte af hver eneste af de 2 x 80 watt, som Nova har at gøre godt med. Af tilslutninger har Nova det meste. Bl.a. to analoge RCA-indgange, to koaksiale og to optiske digitale indgange. Og søreme om den ikke også har HDMI-stik til tilslutning af tv via lydretur (understøtter kun PCM). To højopløste USB-indgange afspiller musik fra harddisk eller memory stick med op til 24 bit/384 kHz opløsning på lydfilerne – eller DSD-filer op til 5,6 MHz. Til at sørge for optimal opløsning på musikken er Nova udstyret med en SHARC digitalprocessor, der laver hele 2,7 milliarder beregninger i sekundet. Sammen med 16x oversampling skal den minimere jitter og fjerne alle generende frekvenser, der kan give det analoge filter i digitalkonverteren uønsket høj arbejdstemperatur. Det deler Nova med lillebror Atom, og jitter-målingerne skulle være de laveste, der nogensinde er målt på DAC-chippene fra Burr-Brown. [caption id="attachment_82182" align="alignnone" width="678"] Masser af indgange, inklusive HDMI og endda SD-kort. (Foto: Naim)[/caption]

Netværksafspilning

For virkelig at kunne kaldes en alt-i-en-forstærker har Nova indbygget streaming, og det er noget, Naim har været de bedste i klassen til siden de første Uniti-produkter fra 2009. Nova kan kobles til med kabel eller Wi-Fi, og antennerne er skjult indeni i stedet for at rage op fra bagsiden. Man kan afspille musikfiler fra netværksharddisk, og både Chromecast, Bluetooth og AirPlay er på plads. Snart kommer der også understøttelse af AirPlay 2, som giver multirumsfunktionalitet. Nova har fem minutters buffer-hukommelse, hvilket giver mulighed for ekstremt god fejlkorrektion, men også for at musikken fortsætter med at spille i op til fem minutter, hvis du mister internetforbindelsen. Af streaming-tjenester er der understøttelse af både Spotify og Tidal, og Uniti Nova kan styres direkte fra programmet Roon på pc, Mac eller mobil.

Brugervenlighed

Med hensyn til brugervenligheden, så er den i højsædet hos Naim. App’en er meget intuitiv, og her kan du lægge de musiktjenester, du bruger, ind – Tidal, internetradio og flere endnu. Spotify får du med Connect-funktion, så du kan vælge Nova som lydkilde i Spotifys egen app. Du kan også bruge omtrent de apps, du vil, til at styre forstærkeren, takket være indbygget Chromecast og AirPlay. Jeg kan også rigtig godt lide den medfølgende fjernbetjening. Den er megalækker og kommunikerer via Bluetooth, så man ikke behøver at pege den mod forstærkeren. HDMI-udgangen er også nem at koble til et tv med lydretur. Du vælger bare i tv-menuen, at lyden skal sendes gennem HDMI ARC. [caption id="attachment_82179" align="alignnone" width="678"] Fjernbetjeningen anvender Bluetooth og kan kommunikere med forstærkeren, selv hvis den står inde i et skab. (Foto: Naim)[/caption]

Knaldgod lyd

Da jeg hørte Uniti Atom for over et år siden, blev jeg voldsomt imponeret af lydkvaliteten. Den har en stor klangbund i tonerne med instrumenterne placeret i et stort rum. Den eneste åbenlyse mangel hos Atom er rå kraft. Med en effekt på den forkerte side af 100 watt forventede jeg ærligt talt heller ikke brutale mængder af kræfter fra Nova. Men her måtte jeg æde mine fordomme i mig igen. For sluttet til de store Focal Kanta No.2 opleves lydbilledet med en sådan luftighed kombineret med skarp præcision og bas-attack, at man skulle tro, man lyttede til en meget større forstærker. Et godt eksempel er “Wrap Your Arms Around Me” med den svenske electro-duo The Knife. Tung, lækker perkussion i et stort og luftigt lydlandskab med Karin Dreijer Anderssons spøgelsesagtige stemme midt i det hele. Fedt! Og hvor man skulle tro, at en 80-watter ikke ville kunne holde Focal-højttalerne i tømme, så har den jernhård kontrol. Det hamrer og banker uden at blive skarpt; tværtimod har forstærkeren en glød, der matcher højttalerne rigtig godt. [caption id="attachment_82181" align="alignnone" width="678"] En kraftigt overdimensioneret ringkernetransformator på 770 VA leverer strøm i massevis. (Foto: Naim)[/caption]

Klipsch RF-7 III

Apropos hamren og banken, så har vi stadig Klipsch RF-7 III stående i testrummet. Heftigere højttalere tror ikke jeg, man finder til under 100.000 kroner, i hvert fald ikke når vi taler lydtryk og underholdningsniveau. Men selv om de har en følsomhed på hele 100 dB med én watt, så skal det noget til at bevare kontrollen over dem. Især bassen kan blive ukontrolleret, ud over at diskanthornet hurtigt begynder at skrige med den forkert forstærker. Det er dejligt at konstatere, at Naim Uniti Nova også har et og andet at gøre godt med her. For magen til sexet krudttønde skal man lede længe efter! “Simon Says” med rapperen Pharoahe Monch er et perfekt eksempel. Titlen henviser til en engelsk børneleg, der handler om at adlyde, hvilket er meget rammende. For med Nova går højttalerne i stram giv agt-stilling og pumper rytmerne hårdt og brutalt ud i rummet. Diskanten, som jeg på forhånd var lidt ængstelig for, er om ikke blød og super opløst (det ligger ikke i højttalernes natur), så i hvert fald så behersket og fri for skarphed, at man trygt kan skrue op uden at skulle holde sig for ørerne. [caption id="attachment_82178" align="alignnone" width="678"] Det vil ikke være let at lave et lækrere og mere heftigt og volumenhjul, end Naim har på toppen af deres Uniti-forstærkere. (Foto: Naim)[/caption]

Audiovector

Allerbedst trives Naim Uniti Nova på et lydniveau lidt over middel, men på ingen måde øredøvende. Så får man en god følelse af fysikalitet, samtidig med at man bliver slået af timingen i det hele. Sammen med Audiovector SR3 Arreté Raw Surface LE viser forstærkeren sig fra sin mest musikalske side. Singer/songwriter Savannah Conley fra Nashville spiller dejlig guitarbaseret musik med udgangspunkt i country, og balladen “Same Old Eyes” har et stort lydlandskab bygget op lag for lag med en horisont, der strækker sig langt væk. Nova tegner landskabet op med følsom hånd og en timing, som man skal lede længe efter. [caption id="attachment_82189" align="alignnone" width="678"] (Foto: Naim)[/caption]

Konkurrenter

41.000 kroner er ikke småpenge og mere end dobbelt så meget, som den rigtig gode Uniti Atom koster. Er Nova så dobbelt så god? Den har i hvert fald dobbelt så mange kræfter. Men nej, det skal meget til for at være dobbelt så god som Atom. Men Nova kan drive vanskeligere højttalere og fylde et større rum med lyd. Og ja, den lyder endnu bedre. Mere finmasket og med endnu mere underholdende rytmik. Men selvfølgelig, hvis du har to rum, som du vil have top lydkvalitet i, så vil det være mere fornuftigt at købe to styk Atom. Hvilke andre forstærkere i prisklassen konkurrerer Nova så med? Det er nærliggende at nævne Hegel H360, som nu koster omkring 40.000 kroner. En kraftig sag, som desuden har alt, hvad man behøver af både opløsning og musikalitet. Den har ikke de samme streaming-muligheder (men har både AirPlay og DLNA), og den vækker slet ikke den samme besiddetrang, hvad kompakte mål og nydeligt udseende angår. Det samme gælder Auralic Polaris. Ligesom Nova er den lille og kompakt med indbygget streaming. Men den har ikke samme tyngde, krop og drive i bassen, og den er mere besværlig i daglig brug. Naim Nova føles næsten som en forlængelse af én selv, så intuitiv er den. Så er det nærliggende at fremhæve den danske Gato Audio DIA-400S. Også den har kompakte mål, men hele 2 x 400 digitale watt under kølerhjelmen. På ren muskelmagt slår den Nova, og det til ca. samme pris. Men den har Bluetooth som eneste streaming-mulighed, og selv om den er lækker, så er den ikke det udseendemæssige vidunder, som Nova er. [caption id="attachment_82183" align="alignnone" width="678"] (Foto: Naim)[/caption]

Konklusion

Nova er den største integrerede forstærker i Naims Uniti-serie. Den streamer al musik næsten uanset kilde og tjeneste, og trods en effekt på moderate 2 x 80 watt holder den nydelig kontrol over højttalerne, også de mest besværlige. Selv højttalere lavet til højt lydtryk kunne drives uden problemer. Fornem lyd, fantastisk brugervenlighed og et udseende, der fremkalder forelskelse ved første blik, gør den til en soleklar kandidat i dagligstuen. Hvis du vil have færrest mulige bokse og i et superkompakt format, og du har penge til at betale for det, så er det svært at forestille sig et mere komplet produkt.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Naim Uniti Nova
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Udgangseffekt: 2 x 80 W (8 ohm)

Indgange: 2 x optisk, 2 x koaksial, 2 x USB-A, SDXC, 2 x RCA, 2 x DIN, HDMI (ARC), DAB+

Netværk: Wi-Fi, Ethernet, Spotify, Tidal, AirPlay (2), Chromecast, DLNA, Roon

Udgange: Pre out (RCA og DIN)

Mål og vægt: 9,5 x 43,2 x 26,5 cm / 13 kg

Finish: Sort

Web: tertonaudio.dk

Pris: 41.000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Samsung slår sine folder Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.
Test
Nokia 8.1
Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.
High end-weekend i Aarhus Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.
anmeldelse
Pacific Rim: Uprising
Møgfilm! Efterfølger til “gigarobotter smadrer kæmpemonstre” skuffer stort.
Dyk med droner Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.
Test
Datacolor SpyderX Pro
Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.
Test
SteelSeries Stratus Duo
Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp
Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+ Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.
Handsker til touch-skærme Brug mobilen uden at fryse om fingrene.
Lukket topmodel og forstærker fra Focal De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.
annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen
Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.
Trådløs soundbar fra McIntosh Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.
Topsejt rejsekamera fra Fujifilm Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.
anmeldelse
The Truth Matters
Løgnene bag Irak-krigen Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.
anmeldelse
The Predator (2018)
Et pust fra ­fortiden Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.
16x zoom fra Olympus Kompakt 12-200 mm zoom.
Tre nye Leica specialobjektiver Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.
Test
Nikon Z6
Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint
Fuldstændig ­uengagerende Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Audiovector slipper musikken fri Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.
anmeldelse
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnæve Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.
Bedre skærmkalibrering Datacolor har forbedret kalibreringen.