TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Philips AE8000

Prisbillig verdensradio

Den er lille og overkommelig, men godt udrustet med analog og digital radio.

Af / 22/01/2016 - 06:00
Philips AE8000

Lyd & Billede mener

  • God pris og relativt fyldig lyd. Adgang til lokale stationer på FM og DAB, og til hele verden med internetradio.
  • Middelmådig lydkvalitet med ulden tale og grumset mellemtone. Simpel plastickvalitet med billigt kabinet.

En lille radio, der ikke fylder meget, kan lyde fristende. Når prisen heller ikke er afskrækkende, kan det endda lyde som et godt køb. Sådan er det med Philips AE8000. Hvis man vel at mærke ikke er kræsen med lydkvaliteten.

Den lille bordradio fra Philips har alt, hvad de fleste har brug for. Et beskedent omfang, simpel betjening med knapper på fronten samt fjernbetjening. Den kombinerer FM, DAB+ og internetradio, så man får adgang til 30.000 (!) radiostationer fra hele verden, ikke kun lokale og nationale. Op til 20 stationer kan gemmes i hukommelsen, så man hurtigt kan finde sine favoritter.

Philips AE8000 mangler Bluetooth, så man kan ikke streame musik til den, men den har analog lydindgang på bagsiden og hovedtelefonudgang til stereo på fronten. Som de fleste radioer har den også vækkeur, bare man husker at sætte det.

 

Spiller højt, men …

Radioen – der er kun 22 cm bred – har en enkelt monohøjttaler foran og et lille display, der viser den valgte radiostation med mere. Kvalitetsindtrykket er ikke det store med et simpelt træfiberkabinet og aluminiumfarvede plastknapper.

Annonce

Lyden er desværre i samme klasse. Lad gå, at radioen er billig, men det må da være muligt at lave noget bedre end det her?! På den positive side er der brugbar bas, og den kan spille relativt højt i forhold til sin størrelse. Ved tale lyder den derimod farvet med tydeligt stemte sibilanter, hvilket øret opfatter som forvrængning, og selv om talen er relativt klart, kan man tydeligt høre, hvordan mandestemmer får en mærkelig betoning i bassen.

Men problemet er først og fremmest mellemtonen, som nærmest lyder grumset, selv om radiosignalet er mere end stærkt nok. På musik ligger vokaler lidt for langt tilbage i det i øvrigt uldne lydbillede, og fraværet af hørbar diskant hjælper ikke just på diktionen.

 

Konklusion

Man kan let blive imponeret af, at Philips AE8000 spiller så højt, men man bliver hurtigt træt af dens mangler i lydkvaliteten, som for nogle kan blive et irritationsmoment. Den lave pris og kombinationen af netradio, FM og DAB+ er selvfølgelig formildende. Men vi vil hellere købe en Pinell Supersound II eller Radionette Solist.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget

High-end i sværvægtsklassen

Kompromisløs lyd i lommen

Total kontrol

Her er Denons løsning på Sonos-kaosset