Pioneers netværksafspiller ser rigtig godt ud sammen med resten af hi-fi-anlægget, og her er fuld understøttelse af alle slags højopløste lydfiler. Det inkluderer det skæve DSD-format, som i sin tid skulle tage over fra cd’en (men som nu primært lever blandt japanske lydpurister). Den er generøst udstyret, inklusive digitale ind- og udgange såvel som en USB B-indgang for tilslutning til pc. Det betyder, at du ikke behøver at bruge pc’ens begrædelige lydkort, når den bruges som lydkilde.
N-50A har indbygget understøttelse af Spotify Connect, men andre musiktjenester som Deezer og Tidal understøttes ikke direkte. Apple-brugere kan anvende AirPlay i stedet. Trådløs netværkstilslutning er ekstraudstyr; uden det er man henvist til netværkskabel.
Pioneers fjernbetjening fungerer fint, men man skal sidde tæt på afspilleren for at se information og billeder på den lille skærm. Det anbefales i stedet at downloade Pioneers ControlApp til mobilen, som har ganske god funktionalitet. Det er lidt bøvlet, hvis du har flere tusind sange gemt på netværket, så nogen Sonos-killer er den ikke.
Digitale ind- og udgange samt en USB B-indgang til pc gør N-50A meget fleksibel. Trådløs netværkstilslutning er desværre ekstraudstyr, og den har heller ikke Bluetooth. AirPlay er derimod på plads. Foto: Pioneer
Lydkvalitet
Med Tidal afspillet over AirPlay lyder Pioneer rigtig godt. Med op-sampling og hi-bit funktionen tændt tegner den et mere holografisk lydbillede op end i Direct-tilstand, hvilket kommer godt frem på Bob Dylans dystre “Man in the Long Black Coat”. Guitaren breder sig godt ud i rummet, og Pioneer har flere detaljer i overtonerne end Denon.
Auroras “Running With the Wolves” får mere liv i lydbilledet end med Denon og lyder mere tredimensionelt. Hendes stemme står godt frem fra lydbilledet; selv det flade omkvæd lyder meget mere livligt. Og slideguitaren på Tracy Bonhams seneste album Wax & Gold rasler lækkert i båndene.
Her er dog ikke Marantz’ varme, og Pioneer har heller ikke samme tyngde i basregisteret. Der mangler lidt varme og fylde, og generelt kunne dynamikken have været bedre.
Især med højopløst musik på menuen trækker Marantz fra, med en større klangbund og flere tonestrukturer i lydbilledet. Men Pioneer får også godt udbytte af højopløste lydfiler og tørrer gulv med Sonos rent lydmæssigt.
Pioneer N-50A er en rigtig god netværksafspiller, som kun mangler Bluetooth for at give fuldt udbytte på den trådløse tilslutningsfront, og vi synes godt adapteren til trådløs netværkstilslutning kunne have været inkluderet.
Også i denne test:
Sonos Connect
Bedste brugervenlighed
Amerikanske Sonos er stadig konge, når det gælder streaming og trådløse multirumssystemer, men har en hel del at indhente på lydkvaliteten.
Denon DNP-730AE
Billig indgangsbillet
Denons netværksafspiller koster kun lidt mere end Sonos Connect og har, hvad de fleste har brug for.
Cambridge CXN
Veludstyret gentleman
Med indbygget forforstærker og mange tilslutningsmuligheder er Cambridge CXN næsten perfekt.
Definitive Technology W Adapt
Når ikke til tops
Afspilleren fra Definitive Technology er favorabelt prissat, men lyder middelmådigt og har visse mangler.
Marantz NA6005
Tonemesteren
Marantz NA6005 lyder simpelthen fantastisk og hæver overliggeren for de andre afspillere i prisklassen.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer