: Bluesound Powernode 2

Orkesterplads

Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.
September 2016Bluesound Powernode 2
Lyd & Billede mener
Powernode 2 byder på en dynamisk, krudtstærk og præcis musikgengivelse på niveau med langt dyrere forstærkere. Brugervenligheden er også god.
Lidt højere pris end de andre testdeltagere. Men den er det værd!
Specifikationer
  • Type: Streaming-forstærker
  • Streaming-tjenester: Tidal, Spotify Connect, Deezer
  • Tilslutning: Bluetooth, Wi-Fi, analog RCA, digital optisk, USB, subwoofer ud
  • App-styring: Bluesound app til iOS og Android
  • Mål: 22 x 7 x 19 cm
Annonce
Annonce
forfatter

Bluesound er NAD’s våbendrager i kampen mod Sonos, Samsung og andre multirumsproducenter. De er nu ude med deres anden generation af trådløse højttalere og forstærkere, og der er mange forbedringer at spore både med hensyn til design og brugervenlighed. Sammenlignet med forgængeren er Powernode 2 en kompakt sag med afrundede kanter og knapper på toppen.

Opsætningen af Bluesound er lidt mere omfattende end med f.eks. Sonos eller HEOS, i og med at du er nødt til at åbne en browser for at få adgang til de første indstillinger. Den nemmeste måde er at bruge enheden som Wi-Fi hotspot og slutte mobilen til for at dele netværksindstillinger.

Brugerfladen er til gengæld blevet vældig fin. Udbuddet af musiktjenester er godt, og her har du (i modsætning til Sonos) mulighed for at afspille højopløste 24 bit musikfiler fra USB-harddisk eller netværk.

 

Lydkvalitet

Sandt at sige var vi lidt skuffede over den matte lydkvalitet fra en del af forstærkerne i testen. I den sammenhæng er Bluesound-forstærkeren et mere festligt bekendtskab. Prøv bare at høre “Hey Now” med London Grammar: Her er der et ordentligt fundament og tyngde bag klavertonerne, guitarspillet får tydeligere snert, og Hannahs Reids stemme er større og mere følelsesladet.

Annonce

Det mærkes også, at forstærkeren har større opløsning og adskiller forskellige tonehøjder bedre. Lydbilledet er både stort og præcist, og betydelig mere nærværende, end vi har oplevet med Sonos, Marantz og resten af kandidaterne.

“Got a lotta people tryna drain me of this energy,” rapper Drake. Men det er i hvert fald ikke Bluesound, der holder ham tilbage! Han lyder seriøst vred, og hans lines er virkelig skarpe, uden at det er højttalerne eller forstærkeren, der vrænger. Powernode-forstærkeren har rigeligt med dynamisk overskud og kan spille højt uden antydning af åndenød.

Powernode 2 har en kombineret digital og analog indgang via mini-jack samt subwoofer-udgang på bagsiden. (Foto: Producent)
Powernode 2 har en kombineret digital og analog indgang via mini-jack samt subwoofer-udgang på bagsiden. (Foto: Producent)

“Det her lyder supersejt!” udbryder Geir begejstret. Den krævende indspilning af Ave Maria får mere luft mellem tonerne, og stemmen kommer tydeligt frem. Der er også en øget stilhed mellem tonerne, der gør musikoplevelsen mere engagerende.

Lars Danielsson og Mathias Eicks “II Blå” er et af de mest krævende sangvalg på vores liste, men Bluesound tager den komplicerede indspilning i stiv arm. Her kan vi høre de overtoner, vi savnede hos de andre testdeltagere, mens kontrabassen anslås stramt og præcist. Det lyder som ægte hi-fi på højt niveau!

Også i denne test:

Yamaha R-N602

Moderne retro

I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.

En fuldblods receiver med alt, hvad du har brug for af tilslutninger, og desuden et brugervenlig multirumssystem. Og så lyder den glimrende!
MusicCast understøtter stadig ikke vigtige streaming-tjenester som Tidal og Apple Music.

HEOS Amp

Kraft og finesse

Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!

HEOS Amp er nem at sætte op og lyder fortræffeligt lige fra starten. Her får du et spændstigt lydbillede med fyldig bas, som heller ikke skjuler detaljerne. Desuden har den rigeligt med kræfter.
Vi savner bare lidt mere dynamisk kontrast og flere detaljer i overtonerne.

Marantz M-CR511

Mangler punch

Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.

Forstærkeren er temmelig ukompliceret at sætte op og bruge for folk, der er vant til traditionel hi-fi. Luftige overtoner trækker op.
Lyder temmelig fladt og klipper ved høj lydstyrke, hvilket potentielt kan skade højttalerne. Vi savner flere streaming-tjenester, og app-betjeningen kunne have været bedre.

Pioneer SX-N30DAB

Åben musik

Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.

Vi kan godt lide den ærlige og åbne lyd. Mange tilslutningsmuligheder er et plus, bl.a. to sæt optiske og koaksiale indgange. Plus pladespillerindgang.
Kedelig app-styring og få streaming-tjenester indbygget. Nogle vil foretrække en varmere klangbalance. Lyder det bekendt?

Onkyo TX-8150

Klare toner

Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.

Onkyo præsenterer musikken på ærlig og detaljeret vis, med kraft nok til at skrue godt op. Desuden kan man tilslutte mange komponenter – til og med pladespiller.
App-styringen er kedelig, og der er begrænset med streaming-tjenester. Nogle vil foretrække en varmere klangbalance.

Sonos Connect:Amp

På bagerste række

Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …

Sonos er utrolig nem at sætte op og har en meget velfungerende app med adgang til alle musiktjenester.
Vi savner både dynamik og detaljer fra den indbyggede forstærker. Connect:Amp formår ikke at sparke ordentlig liv i højttalerne, og musikken bliver indelukket og uengagerende.

Resumé

Stor eller lille?

Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.
Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini – en lillebitte soundbar, der lyder, som om den er meget større.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera, der giver dig et helt nyt perspektiv.
Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er lette at få plads til i det smarte hjem. Lydmæssigt er de ikke helt i mål.