annonce

Bluesound Powernode 2

Orkesterplads

Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.

(Foto: Producent)
September 2016Bluesound Powernode 2
annonce

Bluesound er NAD’s våbendrager i kampen mod Sonos, Samsung og andre multirumsproducenter. De er nu ude med deres anden generation af trådløse højttalere og forstærkere, og der er mange forbedringer at spore både med hensyn til design og brugervenlighed. Sammenlignet med forgængeren er Powernode 2 en kompakt sag med afrundede kanter og knapper på toppen.

Opsætningen af Bluesound er lidt mere omfattende end med f.eks. Sonos eller HEOS, i og med at du er nødt til at åbne en browser for at få adgang til de første indstillinger. Den nemmeste måde er at bruge enheden som Wi-Fi hotspot og slutte mobilen til for at dele netværksindstillinger.

Brugerfladen er til gengæld blevet vældig fin. Udbuddet af musiktjenester er godt, og her har du (i modsætning til Sonos) mulighed for at afspille højopløste 24 bit musikfiler fra USB-harddisk eller netværk.

 

Lydkvalitet

Sandt at sige var vi lidt skuffede over den matte lydkvalitet fra en del af forstærkerne i testen. I den sammenhæng er Bluesound-forstærkeren et mere festligt bekendtskab. Prøv bare at høre “Hey Now” med London Grammar: Her er der et ordentligt fundament og tyngde bag klavertonerne, guitarspillet får tydeligere snert, og Hannahs Reids stemme er større og mere følelsesladet.

Det mærkes også, at forstærkeren har større opløsning og adskiller forskellige tonehøjder bedre. Lydbilledet er både stort og præcist, og betydelig mere nærværende, end vi har oplevet med Sonos, Marantz og resten af kandidaterne.

“Got a lotta people tryna drain me of this energy,” rapper Drake. Men det er i hvert fald ikke Bluesound, der holder ham tilbage! Han lyder seriøst vred, og hans lines er virkelig skarpe, uden at det er højttalerne eller forstærkeren, der vrænger. Powernode-forstærkeren har rigeligt med dynamisk overskud og kan spille højt uden antydning af åndenød.

annonce
Powernode 2 har en kombineret digital og analog indgang via mini-jack samt subwoofer-udgang på bagsiden. (Foto: Producent)
Powernode 2 har en kombineret digital og analog indgang via mini-jack samt subwoofer-udgang på bagsiden. (Foto: Producent)

“Det her lyder supersejt!” udbryder Geir begejstret. Den krævende indspilning af Ave Maria får mere luft mellem tonerne, og stemmen kommer tydeligt frem. Der er også en øget stilhed mellem tonerne, der gør musikoplevelsen mere engagerende.

annonce

Lars Danielsson og Mathias Eicks “II Blå” er et af de mest krævende sangvalg på vores liste, men Bluesound tager den komplicerede indspilning i stiv arm. Her kan vi høre de overtoner, vi savnede hos de andre testdeltagere, mens kontrabassen anslås stramt og præcist. Det lyder som ægte hi-fi på højt niveau!

Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Type: Streaming-forstærker
 • Streaming-tjenester: Tidal, Spotify Connect, Deezer
 • Tilslutning: Bluetooth, Wi-Fi, analog RCA, digital optisk, USB, subwoofer ud
 • App-styring: Bluesound app til iOS og Android
 • Mål: 22 x 7 x 19 cm
Pris: 5999 kr
Plus Powernode 2 byder på en dynamisk, krudtstærk og præcis musikgengivelse på niveau med langt dyrere forstærkere. Brugervenligheden er også god.
Minus Lidt højere pris end de andre testdeltagere. Men den er det værd!
  Også i denne test:
  Yamaha R-N602
  Moderne retro
  I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.
  HEOS Amp
  Kraft og finesse
  Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!
  Marantz M-CR511
  Mangler punch
  Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.
  Pioneer SX-N30DAB
  Åben musik
  Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.
  Onkyo TX-8150
  Klare toner
  Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.
  Sonos Connect:Amp
  På bagerste række
  Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  annonce

  Læs også

  Et endnu bedre GoPro

  Mens selve billedkvaliteten allerede var toptunet på ­forgængeren, har Hero8 Black nogle vigtige opgraderinger oppe i ærmet.

  En doktor i mobilen

  Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

  Et meget bedre spejlreflekskamera

  Spejlrefleksen lever i bedste velgående med Canons nyeste systemkamera til begyndere og entusiaster.

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.