Sonos er en veteran inden for multirum, og de fleste af os kender sikkert de hvide og sølvgrå højttalere, der pryder mange rum i tusindvis af hjem. Connect:Amp er modellen for dig, der hellere vil anvende dine egne højttalere.
Noget af det, der har gjort Sonos så populære, er den gode brugervenlighed. Amerikanerne har siden starten satset på god og hyppigt opdateret software, som hele tiden udvides med nye muligheder.
Sonos Connect:Amp har meget velfungerende apps til både Apple og Android, og er meget nemme at sætte op. Tidligere var det nødvendigt med en separat såkaldt Bridge for at koble systemet til hjemmenetværk, men nu kan du tilslutte direkte via Wi-Fi.
Sonos tilbyder også et væld af musiktjenester, deriblandt Apple Music og SoundCloud foruden Spotify og Tidal. Hvis du abonnerer på flere tjenester, har du også mulighed for at kombinere dem og lave fælles spillelister – praktisk, hvis du f.eks. ikke kan finde dit yndlingsalbum på Tidal.
Lydkvalitet
Brugervenlighed er én ting, men hvordan lyder den? Vi ved fra tidligere tests, at Sonos’ forstærkere kan virke lidt anæmiske i forhold til nogle af konkurrenterne, og det samme må vi desværre sige om årgang 2016. Dybbassen på London Grammars “Hey Now” virker tam, og lydbilledet, der normalt skal folde sig ud foran lytterne, lyder snarere trangt og indelukket. Hannah Reids vokal virker distanceret og kommer ligesom aldrig ordentligt ud af højttalerne.
Vi prøver med lidt jazz i stedet, nemlig svenske Lars Danielssons “II Blå” med Mathias Eick på trompet. Her bliver vi heller ikke videre imponeret: “Hvor er diskanten?” udbryder Audun. De små, delikate overtoner, som vi er vant til at høre, er tilsløret, og Sonos har heller ikke specielt god kontrol over Danielssons kontrabas.
Måske er den bedre egnet til popmusik, tænker vi. Men Connect:Amp er heller ikke specielt glad for hiphop og R&B: Drakes flow er ret aggressivt, men her lyder det lige lovlig hårdt og spidst. Sonos-forstærkeren havner let uden for komfortzonen ved høj volumen, og diskanten bliver let tyndbenet og grovkornet.
“Det lyder ret fladt,” siger Geir og sigter til manglen på dynamik og kraftoverskud. Vi er enige om, at Sonos-forstærkeren egner sig bedst til at drive simple lofts- eller væghøjttalere i et multirumssystem frem for et stueanlæg til aktiv lytning.
Også i denne test:
Yamaha R-N602
Moderne retro
I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.
HEOS Amp
Kraft og finesse
Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!
Marantz M-CR511
Mangler punch
Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.
Bluesound Powernode 2
Orkesterplads
Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.
Pioneer SX-N30DAB
Åben musik
Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.
Onkyo TX-8150
Klare toner
Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.
Resumé
Stor eller lille?
Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer