NAD C356BEE DAC er opgivet til at yde 2 x 80 watt, og NAD bruger en såkaldt PowerDrive-teknologi, som de hævder gør, at forstærkeren løbende tilpasser sig impedans-karakteristikken fra de tilsluttede højttalere, så forholdet mellem strøm og spænding hele tiden er optimalt. På samme måde, som en bil skifter gear, alt efter om det går op eller ned ad bakke. Derfor skal 80 NAD-watt være mere end almindelige watt. Vi ved af erfaring, at NAD-forstærkere ofte lyder kraftigere, end specifikationerne tilsiger, uden at vi kan stå inde for, at det er grunden.
Foruden forstærkerudgang til bi-amping har forstærkeren også mulighed for at bruges som effektforstærker, f.eks. til fronthøjttalerne i en surround-opsætning. DAC-modulet støtter USB-overførsel fra hjemmecomputeren med en opløsning op til 24 bit/96 kHz. Koaksial indgang findes ikke.
NAD C356BEE er også tilgængelig uden digitalindgange til 999 kroner mindre, og du kan alternativt vælge pladespillerindgang i stedet for digitalindgange.
Lydkvalitet
NAD-forstærkeren overbeviser med en slagkraftig basgengivelse, som virkelig giver højttalerne noget at slås med. Bare hør den groovy basguitar på Morphines Yes kombineret med et hårdtslående trommesæt og en massiv og rå saxofon. Man føler bassen mere fysisk i kroppen end med de øvrige forstærkere. Forstærkeren har en ganske høj “gain”, som gør, at den opleves endnu kraftigere, end den er, eftersom den når sit maksimum et stykke før klokken 12 på volumenhjulet. Men den er altså både kraftig og heftig, prisen taget i betragtning. Mere lavmælt akustisk musik, såsom balladen “Jesus, Etc.” af alternativ country-bandet Wilco eller rosenrød jazz a la Chet Baker, mangler opløsning i overtoneområdet for at blomstre ordentligt, og mellemtoneområdet gengives lidt rundt og tilbageholdent.
DAC-modulet er unægtelig godt, for selv high-end afspilleren fra Electrocompaniet lyder bedre digitalt tilsluttet end analogt. For endnu bedre udbytte af DAC’en, så prøv storebror C375BEE.
Også i denne test:
Pioneer A-70
Tæt på komplet
Når man introducerer en ny topmodel, hvorfor så ikke sørge for, at den er markedets bedste i sin klasse? Det har Pioneer gjort.
Rotel RA-11
Musik for alle pengene
Rotel RA-11 er tynd, men lyder langtfra sådan. Derimod er den rytmisk og engagerende.
NuForce DDA-100
Den heldigitale
NuForce DDA-100 har ikke en eneste analog indgang og er på den måde en hel-digital forstærker. Som lyder fantastisk.
Philips Fidelio AW2000
Billig og cool
Først troede vi ikke, at netværksforstærkeren fra Philips havde noget at gøre i denne test. Vi tog fejl.
Onkyo A-9050
På det jævne
Denne forstærker gengiver alt klart og tydeligt, selv ved lavt lydniveau. Den mangler bare lidt varme.
Cambridge 651A
Lige på
Forstærkeren fra Cambridge går ikke rundt om den varme grød, men præsenterer lyden direkte og lige på.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer