Den første Chromecast åbnede en helt ny verden for dem, der ikke havde noget smart-tv og heller ikke ville investere i en Apple TV. Pludselig fandtes der en latterligt billig dims, som man kunne stikke i sit tv og se Netflix. Og hvem som helst, der kunne betjene en tablet, forstod med det samme, hvordan man brugte den. Men der var ikke mange apps at vælge imellem.
Nu er anden generation så dukket op til samme lave pris, og vi tager et kig på, hvor langt Chromecast er kommet.
Tilslutning og tilbehør
Ligesom den gamle Chromecast plugges den direkte i en HDMI-port på fjernsynet eller receiveren. Den gamle var lidt stor, så den indimellem blokerede portene ved siden af. Det problem er løst nu, idet den har fået en lille ledning. Strøm får den via USB, enten med en mobiloplader eller fra tv’et.
Opkobling kan kun ske via det trådløse netværk. Her er den største forskel i forhold til forgængeren, at den understøtter hurtigere standarder, og at den med tre antenner har væsentlig bedre modtagelse og hastighed.
App-udvalg
I den tidligere test beklagede vi os over, at der kun var 32 apps, hvoraf Netflix og YouTube var de eneste interessante. Det problem er løst, da Viaplay og HBO Nordic nu også findes som apps. Desuden har den Google Play Film samt skandinaviske tv-kanaler som SVT Play, TV4 Play, NRK TV og DR TV.
På musiksiden er der Google Play Music og nu også Spotify. Desuden understøtter Chromecast endelig Plex og Infuse, så man kan streame sine egne film til hjemmebiografen.
I brug
Installationen er supersimpel, hvad enten man bruger Chromecast-app’en eller Chrome-browseren på sin computer. Det er også derfra, man døber sin Chromecast og foretager eventuelle indstillinger.
Når man så vil se noget, starter man en app, der understøtter “casting”, og trykker på det lille ikon. Og vips, så dukker billedet også op på tv’et. Starte, stoppe, sætte på pause og vælge andet indhold gør man på touch-skærmen, ligesom hvis det var den, man kiggede på. Det kunne ikke være nemmere.
Konklusion
For dem, der ikke er parat til at investere i en mere kompetent medieafspiller, er Chromecast et tillokkende alternativ. Hvis alt, hvad man har brug for, er at kunne se de samme ting på skærmen, som man gør på sin tablet, så fungerer den fint. Og den er endda så billig, at man også har råd til at sætte en i tv’et i soveværelset. Eller putte en i tasken, når man tager på landet eller ud og rejse.
Den er ganske vist blevet lidt mere klodset end før, men på den anden side er app-udbuddet nu acceptabelt.
Også i denne test:
Google Nexus Player
Venter på indhold
En lovende medieafspiller, der lige nu ikke rigtig har noget at vise frem.
Microsoft Xbox One
Opkoblet boks
Spilkonsol, Blu-ray- og medieafspiller, der interagerer med andre Windows-enheder.
Sony PlayStation 4
PlayStation tager revanche
Glem vores tidligere test – nu er PS4 en komplet medieafspiller med netværksunderstøttelse og flere apps.
Apple TV (4. generation)
Revolutionerende medieafspiller
Apple TV er genfødt med et grænseløst udbud af apps og en smart fjernbetjening.