TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Sød musik fra Klipsch og Onkyo

Den nye Flexus-serie af soundbars er meget lovende: Flexus Core 200 er ideel til både film og musik.

Af / 27/06/2024 - 08:05
Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100

Lyd & Billede mener

  • Klipsch Flexus Core 200 skaber et bredt og detaljeret lydbillede med en imponerende fyldig bas - både med og uden subwoofer.
  • Surround-effekten er ikke så imponerende og inviterer til, at man supplerer med separate baghøjttalere.

Klipsch og Onkyo er to navne, som bør lyde velkendte for højttaler- og hjemmebiografentusiaster. Der findes mange kraftfulde surround-systemer fra disse to producenter i de nordiske hjem. Nu har de stukket hovederne sammen, og resultatet er de helt nye soundbars i Flexus Core-serien.

Flexus Core-soundbars understøtter Dolby Atmos og bruger efter sigende elektronik og lydteknologi fra Onkyo, en velkendt specialist i surround-forstærkere og -processorer. Målet har været at opnå den bedst mulige ydelse i en kompakt pakke.

Klipsch Flexus Core 200 in modern living room 2000x2000 logo v02 1 copy resized
Klipsch-soundbaren giver et positivt indtryk af byggekvaliteten. Den imiterede træfinish på toppladen tilføjer en smule karakter, der minder om større Klipsch-højttalere.

Klipsch Flexus Core 200 og Sub 100

Faktisk er Flexus Core 200 blandt de største og bredeste soundbars i denne test. Den har en 3.1.2-konfiguration med tre frontmonterede fuldtoneenheder og en hornbelastet diskant i midten. Øverst er der to små højttalerenheder til højdekanalerne plus to 4″ basenheder.

Så vidt vi kan se, er der ingen dedikerede enheder til at simulere lyden af baghøjttalere. Alternativt kan du også tilføje rigtige trådløse baghøjttalere (Surr 100) i et matchende design. Disse bruger en USB-dongle til trådløs lydoverførsel.

Klipsch-baren kan også suppleres med en trådløs subwoofer (Sub 100), som udnytter en ti-tommers bas i et lukket kabinet. Og det er ikke alt: Hvis du har en ekstra subwoofer til rådighed, kan du også tilslutte den med ledning via RCA-subwooferens linjeudgang (vi gætter på, at mange Klipsch-ejere allerede har en liggende).

Annonce

Med hensyn til andre tilslutningsmuligheder understøtter Flexus-serien kun Bluetooth og har ingen Wi-Fi-forbindelse. Derfor har den ikke funktioner som Spotify Connect, Airplay eller Chromecast indbygget, hvilket er usædvanligt for en soundbar i denne prisklasse. Den kan dog fjernstyres og indstilles via Klipsch Connect Plus-app’en.

Klipsch Flexus SUB 100 beside fiddle leaf fig 2000x2000 logo v02 copy resized
I denne gruppetest har vi testet Flexus Core 200 sammen med den matchende Sub 100-subwoofer, som sælges separat.
Flexus Onkyo CORE 200 Internal View B 2000x1125 v01
(Foto: Klipsch)

Lydkvalitet

Klipsch-soundbaren leverer masser af lyd. Det første indtryk er, at Flexus Core 200 spiller med en åben, frisk og spændende lydkarakter: Der er masser af gnist og energi i mellemtonen og diskanten, som straks engagerede testpanelet.

Klipsch Flexus Core 200 har et bredt og velfokuseret lydbillede, så vi kan høre mange detaljer i filmens lydspor. Dialogen mellem Top Gun-piloten Tom Cruise og kontreadmiral Ed Harris gengives stærkt og tydeligt. Der er en god og raffineret lydbalance her, som minder om rigtig biograflyd.

Klipsch-soundbaren lyder også fantastisk med musik: Ved Queen-koncerten fra Disney+ fik vi straks en rigtig live-fornemmelse af den måde, Klipsch gengiver vokal, guitar og trommer på. Der er solid dynamik og energi her, men også en finkornet opløsning, der gør det muligt for os at fange de delikate detaljer.

Samtidig bliver det efterhånden klart, at surround- og 3D-oplevelsen ikke er på niveau med Samsung-konkurrenten. På trods af kraftige højttalere i “forreste række” formår Flexus 200 ikke at indhylle os i den samme boble af lyd, og vi får heller ikke den samme fornemmelse af bevægelse.

Det slår os, at denne pakke nok også fortjener trådløse baghøjttalere, så filmlyden virkelig kommer til sin ret. I dette specifikke tilfælde er det måske også vigtigere end subwooferen.

Det skyldes, at Klipsch Flexus Core 200 har en usædvanlig god basgengivelse, som er både fyldig, taktfast og lineær for en soundbar. Den klarer sig imponerende godt uden en tilsluttet subwoofer.

Når vi parrer den med subwooferen, er bassen naturligvis meget dybere og mere kraftfuld. Sub 100 er også en af de bedre subwoofere i testen med en meget stram og musikalsk basgengivelse.

Klipsch Flexus Core 200 SUB 100 modern home nature on tv 2000x2000 resized
Hvis du vil have ekstra bas, kan du tilføje TO subwoofere. (Foto: Klipsch)

Konklusion

Forventningerne er naturligvis høje, når producenterne er af samme Onkyo og Klipsch kaliber, og Flexus Core 200 leverer varen på flere områder. Musikalsk er dette et af de bedste systemer i testen med en meget jævn og fin lydbalance, masser af detaljer og en fyldig, stram bas. Med hensyn til ren 3D-følelse gjorde Klipsch-baren dog ikke det samme indtryk: Den formår ikke at simulere lyden fra oven eller fra siden lige så godt som for eksempel Samsung Q810D.

Den samlede lyd bliver med garanti endnu bedre, hvis vi tilføjer de trådløse Flexus Surround-baghøjttalere til 4.499 kroner, men så hopper vi også op i en højere prisklasse med endnu hårdere konkurrenter.

Fordelen ved Klipsch må være, at du kan starte med soundbaren og bygge systemet op sten for sten!

 

Karakter
Klipsch Flexus Core 200 + Sub 100
Premium

Også i denne test:

Samsung HW-Q810D

Blandt de bedste i klassen

Konkurrenterne får det svært mod Samsungs biografmaskine: HW-Q810D leverer imponerende og overbevisende surroundlyd - selv uden baghøjttalere.

Samsung HW-Q810D leverer et stort og overbevisende lydbillede med imponerende realisme og 3D-effekt. Plus for god surroundlyd uden baghøjttalere.
Det lille infovindue gør det lidt svært at læse statusoplysningerne.
Læs hele testen

Bose Smart Soundbar 600 og Bose Bass Module 500

Kompakt og enkel

Bose Smart Soundbar 600 lover sammen med Bose Bass Module 500-subwooferen stor lyd i et lille format. Er den alt, hvad den lover?

Kompakt og elegant design, klar og detaljeret lyd. Nem opsætning og brugervenlig app.
Begrænset bas fra den lille subwoofer, og den lille soundbar giver kun en ok surround-effekt.
Læs hele testen

Polk Audio Magnifi Max AX SR

Overbevisende surroundlyd

Polk Audio Magnifi Max AX SR leverer en fantastisk hjemmebiografoplevelse med medfølgende baghøjttalere og en kraftig trådløs subwoofer. Men den gør ikke alt lige godt.

Imponerende surroundlyd med de medfølgende baghøjttalere. Kraftfuld og fyldig bas. Nem opsætning og integration.
Bassen er noget kraftig, og integrationen mellem bas og mellemtone er ikke helt problemfri. Fungerer ikke helt så godt uden baghøjttalerne.
Læs hele testen

JBL Bar 800

Stor lyd i et fleksibelt format

JBL Bar 800 leverer en imponerende lydoplevelse med kraftig bas, aftagelige baghøjttalere og nem opsætning.

Kraftfuld og fyldig bas. Fleksible, aftagelige baghøjttalere. Stort og dybt lydbillede. Automatisk kalibrering af højttalerne.
Bassen kan virke "enstonig" i musikken. Lidt tynd dialog. Understøtter ikke DTS.
Læs hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Milepæl for Buchardt

Tung high-end fra Dali i et pænere format

Ny leder i budgetklassen

En åbenbaring

Sonos Arc Ultra tager lyden til nye højder

Skræddersyet muskelbundt

Lyden af dansk storhed

Fugl Fønix

Soundbar, højttaler og møbel: Tre ting på én gang

Technics knock out

Blæser dine ører af!

Årets bedste soundbar fra Samsung?