Blandt alle soundbar-pakkerne i denne gruppetest, er det Sony-baren, der har den bredeste «frontlinje». Topmodellen HT-A7000 måler hele 130 centimeter, og er designet til at matche de større TV-skærme, både visuelt og lydmæssigt. Her har vi sat Sonys sværvægter sammen med den/de største subwoofer (SA-SW5) og surroundhøjttalere (SA-RS5), de kan levere, for at se, hvor langt vi kan tage det hele.
Sony HT-A7000
Alene soundbaren kan prale af at have et 7.1.2 højttaler-system, og når vi tilføjer en ekstern subwoofer og baghøjttalere med dedikerede højdekanaler, øges konfigurationen til 7.1.4.
Sony-højttalerne leveres kun i sort, og egner sig nok bedst til dedikerede TV-rum. Til sammenligning kommer Sonos i både sort og hvid, hvilket giver dem mulighed for at glide mere ubemærket ind i forskellige stuemiljøer.
Dette er helt klart højttalere for folk, som er mere interesseret i ydeevne end design. De har stadig et ganske diskret look, med en blanding af perforerede metalgitre og sort højttalerstof. Det eneste, der glimter, er en blank overflade på toppen af soundbaren.
Opsætning
Sony-pakken er forholdsvis nem at sætte op, men kræver noget arbejde i menuerne, før alle højttalerne kan tale sammen. Soundbaren er udstyret med en separat skærmmenu, som du får adgang til, når den er tilsluttet HDMI-indgangen på dit TV. Her gennemgår du blandt andet Sonys indledende opsætning med rumkorrektion, som “3D-kortlægger” dit rum, og justerer frekvensgang og forsinkelse på de forskellige kanaler. Har du et nyere Sony TV, kan du også bruge Center Sync-funktionen, som kombinerer TV’ets egne højttalere i kombination med soundbaren.
Tilslutningsmulighederne er gode, og med to ekstra HDMI-indgange på selve soundbaren, kan du tilslutte forskellige videokilder (for eksempel en Playstation eller Apple TV), og sende videosignalerne videre til skærmen. Der medfølger en fjernbetjening til Sony soundbaren, men den kan også fjernbetjenes med TV’ets fjernbetjening (via HDMI CEC). Det eneste, vi undrer os over, er, at vi skal skrue volumenkontrollen på TV’et relativt højt op, for at få leveret det forventede lydniveau.
Lydkvalitet, film
Så snart lydopsætningen var afsluttet, gik vi straks i gang med 5. sæson af Formel 1-dokumentaren Drive to survive. Den populære Netflix-serie har et velproduceret, men samtidig krævende, Atmos-soundtrack.
Det, der umiddelbart imponerer os med Sony, er den stærke og klare stemmegengivelse, som er godt forankret i midten. Mercedes-chefen Toto Wolffs karakteristiske østrigske accent klinger klart og tydeligt frem mod os, med god tilstedeværelse og autoritet.
Sony-soundbaren har også en overbevisende bredde i lydbilledet fortil: I krigsfilmen Intet nyt fra vestfronten er der tydelige forskelle på lydeffekterne fra venstre/højre og centerkanalen. Den gode kanalseparation gør panoreringseffekterne tydeligere, og matcher godt med handlingen på det 75-tommers TV, vi testede på.
Når resten af lydmixet får lov til at udfolde sig, får vi også en realistisk følelse af bevægelse mellem kanalerne. Kuglerne suser forbi lige over hovederne på os! Baghøjttalerne SA-RS5 bidrager med både surround- og højdeeffekter bagfra. De matcher godt med soundbarens klang, og er med til at lukke “lydboblen” omkring os på en overbevisende måde.
SA-SW5 subwooferen er en seriøs baskanon, der leverer stram, ren, detaljeret og hårdtslående dyb bas, og ikke kun upræcis “buldrebas”. Den er helt klart med til at højne oplevelsen.
Det gode samspil mellem front- og bagkanalerne fungerer ekstra godt med musik i 3D-format. Atmos-udgaven af den Grammy-nominerede Tuvayhun fylder rummet med en varm, fyldig og detaljeret vokal, og vi kan tydeligt placere de forskellige instrumenter i lydbilledet. Samtidig graver kirkeorglet vaskeægte kælderdybt i bassen, og får i høj grad væggene i testrummet til at ryste!
Konklusion
Dette soundbar-højttalersystem fra Sony er blandt de dyrere på markedet, men leverer også høj kvalitet i enhver henseende. Med en kraftig soundbar foran, akkompagneret af en velafstemt subwoofer og surroundhøjttalere, får du et set-up, der behersker både film og musik bedre end de fleste.
Bemærk! Hvis du synes, at prisen på denne pakke er lige stejl nok, kan vi nævne, at vi også har god erfaring med lillebror HT-A5000 i et lignende set-up. Har du et mindre rum og TV, kan dette være et fornuftigt valg, men vi anbefaler stadig den store version af subwooferen og baghøjttalerne, for at få bedst mulig lyd!
Også i denne test:
LG S95QR
Prøv igen, LG
Det ser meget imponerende ud på papiret - men soundbaren fra LG falder igennem, når det virkelig gælder.
Sonos Arc + Era 300 + Sub (Gen 3)
Endelig, Sonos!
Med Sonos Arc, Sub og de nye Era 300 højttalere i surround-kanalerne bagtil, er scenen sat til en imponerende stor, naturtro og omsluttende lyd. Cirklen er sluttet!
Sennheiser Ambeo Soundbar Plus og Ambeo Sub
Overbeviser uden baghøjttalere
Sennheiser hævder, at deres Ambeo Soundbar Plus ikke har brug for baghøjttalere, for at omringe dig med lyd. Og det stemmer faktisk.
Bluesound Pulse Soundbar+, Pulse Sub+ og 2 x Pulse Flex 2i
God lyd, med begrænsninger
Bluesound laver altid vellydende produkter. Men med systemet omkring Pulse Soundbar+ savner vi noget vigtigt.
JBL Bar 1300
Storslået biograflyd til prisen
JBL Bar 1300 er den billigste soundbar i testen, men det forhindrer den ikke i at levere særdeles potent og hårdtslående hjemmebiograf-lyd.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer