Sony har et stort udvalg af soundbars, som har begejstret vores anmeldere ved flere lejligheder. HT-A3000 i mellemklassen har derimod fløjet lidt under radaren: Denne model har ikke så imponerende specifikationer som de større 5000- og 7000-modeller, men kan være en god mulighed for dem, der ønsker at spare penge og plads.
Sony HT-A3000
Den kompakte Sony-planke er 95 centimeter bred, hvilket gør den ideel til mellemstore TV-skærme. Den er også lav nok til ikke at skjule billedet. Finishen er en blanding af hård plast og metalnet, som giver et godt indtryk af kvalitet. Sony har placeret en vindue på forsiden, som giver status på lydformat og lignende – men det er ret mikroskopisk og sværere at tyde end på Philips.
Højttalerkonfigurationen er 3.1-kanals, med dedikerede elementer til venstre, center og højre kanal. HT-A3000 mangler dog dedikerede elementer til surround- og højdekanaler og er afhængig af lydbehandling for at simulere disse lydeffekter. Det er en betydeligt enklere løsning end for eksempel Samsung og Philips i denne test.
På den positive side har Sony udstyret soundbaren med ekstra basenheder til de lavere frekvenser. I teorien burde den fungere uden separat bas – men vi har testet både med og uden SA-SW3-subwooferen for at være sikre.
Lydkvalitet
Med hensyn til lyd er Sony-soundbaren let at holde af. Førstehåndsindtrykket er, at HT-A3000 leverer en stærk og klar dialog, som fremhæver stemmerne i både film og serier. Mellemtonen er klarere og mere jævn, end vi oplevede med konkurrenten fra Philips. Lydbilledet er stort og bredt, men samtidig får vi ikke det indtryk af højde og dybde, som for eksempel Samsung formår at skabe. Selv når vi slår Sonys egen lydbehandling “3D Spatial Sound Mapping” til, bliver lyden mere diffus og ikke særlig detaljeret eller omsluttende.
Musik
Når det gælder musik, nyder Sony godt af en ren og jævn tonebalance, som giver både nærværende og præcis stereolyd. Sony HT-A3000 har også en god, fyldig bas, og ligesom Sonos Beam klarer den sig godt på egen hånd.
Selvfølgelig oplevede vi en stor forbedring, da vi tilsluttede den separate subwoofer SA-SW3. Denne subwoofer er lydmæssigt bedre end Samsung, Philips og Yamaha – og kan endda udfordre Sonos Sub Mini. Basgengivelsen er stram, musikalsk korrekt og eksplosiv, når det er nødvendigt. Desværre koster den også en pæn slat ekstra (3.800 kroner). Du skal derfor virkelig ønske det, før du parrer HT-A3000 med den model.
Konklusion
Sony HT-A3000 falder mellem to stole i denne gruppetest, da prisen er relativt høj for en standalone soundbar. Mange af konkurrenterne drager fordel af at inkludere en aktiv subwoofer til den pris, mens Sony bliver uforholdsmæssigt dyr, når man tilføjer en separat subwoofer. Som en soundbar i mellemklassen med en 3.1-konfiguration klarer Sony sig stadig godt på egen hånd med et stort lydbillede og en fyldig tonebalance. HT-A3000 kan derfor være et godt valg for dem, der ønsker god lyd uden en subwoofer.
Også i denne test:
TCL P733W
Billig og blandet, men bedre end forventet
TCL P733W har en meget overkommelig pris. Men den overrasker med sin ydelse.
Sonos Beam (Gen 2)
Stadig bedst i klassen
Vi har længe anset Sonos Beam for at være den bedste kompakte soundbar. Hvordan klarer Gen 2 sig i forhold til de nye konkurrenter?
Philips TAB7908/10
Vellydende optur fra Philips
Denne nykommer fra Philips leverer et stort lydbillede med saftig bas.
Yamaha SR-B40A
Skuffende flad lydoplevelse
Yamaha SR-B40A soundbar fik testpanelet til at tabe kæben! Desværre var det ikke af beundring.
Samsung HW-Q610C
Fed filmlyd til en god pris
Samsungs kompakte soundbar lyder imponerende stor til prisen.