QR er Audiovectors nyeste og billigste højttalerserie. Jeg kunne godt lide den gulvstående QR3, og jeg elskede kompakthøjttaleren QR1. En særdeles friskspillende, spændstig og opløst højttaler, som er relativt nem at drive og lyder rigtig godt med de fleste forstærkere.
QR Wall markedsføres hovedsagelig som baghøjttaler, selv om den er bestykket ligesom QR1. Det eneste, der tilsyneladende adskiller dem, er at kabinettet er lidt under halvt så tykt og en smule lavere. Mindre kabinevolumen vil selvfølgelig gå ud over evnen til at spille dybbas, så Audiovector anbefaler at bruge den sammen med en subwoofer, hvis du vil bygge en stereo-opsætning omkring den.
QR Wall er testens mest kompakte højttaler og hænges på en enkelt skrue, som skal være solidt forankret i væggen. Følsomheden er opgivet til 86 dB – det samme som Audioform Jern w8000 – men jeg oplever QR Wall som en tand mere følsom, især i overtoneområdet.
Lyden af QR Wall
Det slår mig, hvor klar lyd der kommer ud af højttalerne. Især diskantområdet er flot og distinkt med kvindevokaler, der står fint ud fra baggrunden. Samtidsjazzmusikeren Esperanza Spalding synger flot på nummeret “Unconditional Love”, og QR Wall får trykket fra stemmebåndet og luften i konsonanterne godt frem.
Hun spiller også bas. Og selv om elbassens overtoner lyder godt, så er det i basområdet, svaghederne kommer frem. For QR Wall er tyndere i bunden end de andre, og elbassen lyder lidt ujævnt. Den mangler krop, og visse toner kommer bedre frem end andre. Stortrommen lyder også lidt hult.
Du får en god soundbar med subwoofer inkluderet til en lavere pris end QR Wall. Soundbaren vil så give fordelen af mere bas. Men den har ikke skyggen af en chance i af resten af toneområdet, som trods alt er det vigtigste. Dialoger på film er meget renere med QR Wall, og selv med en forstærker uden simulering af surround-lyd får man et meget mere åbent lydbillede.
Mens akustiske instrumenter afslører en lidt tynd og ujævn bas, synes jeg, at elektronisk musik, hvor der er lagt fedme til i bassen, fungerer godt. Ariana Grandes “Break Up With Your Girlfriend” fungerer fint – det er taktfast, samtidig med at der er fylde nok.
Konklusion
Vi er enige med Audiovector i, at QR Wall fungerer bedst med subwoofer. Men tænk ikke på den som baghøjttaler; den fungerer fint som stereohøjttaler. QR Wall og Audioform Jern w8000 er på en måde hver sit yderpunkt kvalitetsmæssigt. Jernhøjttalerne har mere fylde og varme, mens QR Wall har bedre opløsning og dynamik opad i toneområdet. Så er det op til den enkelte, hvad man foretrækker.
Også i denne test:
Audio Physic Classic On-Wall 2
Varm og lun lyd
Fra Audio Physic får vi højttalere i flot glas og med en lyd, der smelter på tungen.
Elac WS 1665
Fantastisk!
Elac leverer en lyd, der er lige så luftig, som den er rytmisk og kontant.
AVshop KEF CI 200RR-THX Ultra2
Grimrian med smuk stemme
De specialbyggede højttalere fra AVshop er store, og på væggen er de ikke særlig pæne. Men for pokker, hvor de lyder godt!
Dali Opticon LCR
Stort, sejt og luftigt
DALI’s velvoksne Opticon LCR har kraftfuld lyd, er rig på bas og har en dejlig opløsning i tonerne. Hvad mere kan man ønske sig?
Lyngdorf FR-1
Bring the beat!
Hvis du vil have fed og heftig bas og kunne spille højt selv med moderat effekt, så behøver du ikke at lede længere.
Audioform Jern w8000
Jern overrasker i bassen
Audioforms jernhøjttalere har mere fylde i bunden end forventet.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer