annonce
annonce
Sommertilbud: Få fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 kr Prøv i 4 uger
annonce
annonce
Lemus Home 1500
annonce

Et møbel med musik i

Lemus’ TV-møbel kan andet og mere end bare at se godt ud. Bag stoffet gemmer der sig et par kompetente aktive højttalere.

Plus lbadvantages
Lydkvaliteten alene er pengene værd, men du får også rumkorrektion og møbelhåndværk i fornem kvalitet.
Minus lbdisadvantages
Smalt stereoperspektiv. Fuldvoksne højttalere kan flytte mere luft i bassen. Men i normal beboelse er dette mere end rigeligt!

Når der skal lyd på fjernsynet, står valget mellem en soundbar, der er en nem og diskret løsning, eller et fuldvoksent system med “rigtige” højttalere og en forstærker. Soundbaren er let at placere, men lyden giver dig ingen biografoplevelse. Er du ikke så heldig, at TV’et står ved samme væg som anlægget, kan det dog være den eneste socialt acceptable løsning.

Danske Lemus har et andet bud, der er både nyt og klassisk: Et TV-møbel med indbygget lyd. Eller rettere et stereomøbel, for det kan også bruges som alternativ til stereoanlægget.

Lemus Home 1500 er en lav, bred skænk, der kan hænges på væggen eller stå på sortlakerede metalben. Møblet er fineret i valnød, eg eller sort ask, og fronten, der er opdelt i tre, er dækket af møbelstof. Det ser med andre ord aldeles nydeligt og klassisk ud. Bag to af stoffronterne befinder sig højttalere, mens det bredeste rum i midten har plads til f.eks. TV-boks, Blu-ray-afspiller eller spilkonsol.

Grossererhjemmets pryd

Ideen med et sammenbygget lydmøbel er sådan set ikke spor ny. Inden hi-fi-anlægget indtog stuerne i 1960’erne og 70’erne var grossererhjemmets statussymbol det sammenbyggede musikmøbel med pladespiller, radio og fjernsyn i én enhed.

Mens det giver indretningsmæssig mening, kan der være god grund til, at vi så godt som aldrig ser møbler med integreret lyd. For det første bliver stereobilledet nødvendigvis smallere end med et par korrekt placerede højttalere, og kabinetvolumenet er begrænset, især hvis der skal være plads til opbevaring også.

Der er indbygget Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect i Lemus-systemet. Der er også en kombineret optisk/analog ekstraindgang. Foto: Lemus

Selv om pladsen til hver højttaler er begrænset til, hvad der svarer til en kompakt standermodel, lover Lemus et frekvensområde (-3 dB) ned til 15 Hz! Det lader sig kun gøre med gavmild brug af digital korrektion til at rette frekvensgangen ud – samt hundredvis af klasse D-watt til at føre det ud i livet. Der er i alt fire forstærkermoduler på hver 150 watt i højttaleren; et til hver højttaler-enhed. Bestykningen for hver side består af en 8 tommers bas/mellemtone-enhed med ekstra lang slaglængde og en 1 tommes dome-diskant.

Der er indbygget Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect i Lemus-systemet. Der er også en kombineret optisk/analog ekstraindgang.

Indbygget rumkorrektion

Det er altid svært at placere en højttaler i lytterummet, og skal den samtidig fungere som TV-møbel, er fleksibiliteten med hensyn til placering låst fast på forhånd. Heldigvis er Lemus Home 1500 udstyret med rumkorrektion. Korrektionen virker ved hjælp af en app (iOS og Android). Når man har målt rummet igennem ved at bevæge sig omkring med mobilen, uploades korrektionskurven til højttaleren og indgår i DSP-programmeringen der.

Rumkorrektion er noget, vi kommer til at høre meget mere til i fremtiden. Fra oprindelig at have været forbeholdt kostbare systemer fra firmaer som Lyngdorf og Martin Logan er muligheden for at hjælpe på lytterummets dårligdomme blevet almindelig i hjemmebiosammenhæng. Men det er ikke standard på aktive højttalere – endnu.

Det bør det blive! For det hjælper i svær grad på tingene. Med Lemus Home 1500 op mod bagvæggen, spillende tværs over mit lytterum, er gengivelsen præget af rumresonanser. Efter korrektion kommer der betydelig mere styr over tingene i bassen!

Filmmagi

Lemus Home 1500 er ikke kun en TV-højttaler, men det er nok i den rolle, den vil blive brugt mest. Og her er den rent ud fremragende! Hvis du nogensinde har overvejet at nøjes med fladskærmens indbyggede mikrohøjttalere, er den idé manet i jorden efter det første minut. TV-nyhederne kan måske lige akkurat gå an, men sæt en blockbuster-film som Grindelwalds forbrydelser på og lad dig blæse bagover. Når de magiske kampe brager løs på skærmen, fyldes stuen med bas. Det er forbløffende, at det er lykkedes at få en 8 tommers bas til at gå så dybt!

Okay, du må undvære surround-lyd, og bassen bliver ikke fysisk på samme måde som med et par 15 tommers subwoofere. Men hvis du har en stue af normal størrelse (eller har naboer), er der flere kræfter, end du har brug for. Stereoperspektivet er også begrænset af bredden på systemet. Men det er et kompromis, som det er let at leve med. Billedet er jo også mindre end væggen.

Bestykningen for hver side består af en 8 tommers bas/mellemtone-enhed med ekstra lang slaglængde og en 1 tommes dome-diskant. Foto: Lemus

Til musiklytning, f.eks. via Tidal HiFi, giver Lemus-højttaleren det “rigtige” anlæg konkurrence til stregen. Det lyder slet ikke som en forvokset soundbar. Der er masser af atmosfære og live-stemning på “I’m Confessin’” fra Jazz at the Pawnshop, og basrige numre lyder overvældende. Ikke fordi bassen er overdrevet – men fordi den går hele vejen. På Feists “When I Was a Young Girl” rokker ikke kun tæerne, men hele kroppen med på rytmen.

Skal jeg lede efter håret i suppen – og det må jeg godt for 15 af de lange – så er nuanceringen i overgangen mellem bas-enheden og diskanten ikke lige så god som på f.eks. Buchardt Audio S400. Det ville også være urimeligt, da de koster det samme – uden forstærker, rumkorrektion og valnøddeskænk! En mere direkte sammenligning kunne være de aktive Dynaudio Xeo 2, som tegner et flottere rum op, men ikke har tilnærmelsesvis samme afgrundsdybe basmuskler.

Konklusion

Lemus Home 1500 er lidt i sin egen kategori. Det er ikke en soundbar, ej heller en livsstilshøjttaler – men nærmest et minianlæg indbygget i et møbel. Ser man et øjeblik bort fra de designmæssige dyder og betragter den som et sammenbygget sæt aktive trådløse højttalere, så får man rigtig meget lyd for pengene.

Der er masser af kræfter og en veloplagt gengivelse. Ikke mindst sammen med TV’et og en blockbuster-film, hvor man får glæde af en afgrundsdyb bas. Læg dertil en velfungerende rumkorrektion, som man normalt skal højere op i pris for at få. Og sidst, men ikke mindst er det hele pakket ind i et stykke dansk møbelhåndværk, der i sig selv kunne koste broderparten af prisen – men her kan betragtes som en gratis bonus.

Bestykning: 2 x 8” bas, 2 x 1” ­dome-diskant

Konstruktionsprincip: Lukket, 2-vejs, aktiv

 • Frekvensområde: 15 Hz – 25 kHz (+/-3 dB)
 • Indbygget forstærkereffekt: 4 x 150 W
 • Tilslutninger: HDMI (ARC), AUX (3,5 mm minijack/optisk combo), USB
 • Trådløst: Wi-Fi, AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth (aptX)
 • Rumkorrektion: Lemus Home-app ­
  (iOS, Android)
 • Opløsning: 24 bit/192 kHz
 • Mål: 150 x 26,5 x 34 cm
 • Finish: Valnød, eg, sort ask
 • Web: lemus-home.dk

Pris: 14999 kr
Produktside
Bedste pris på Lemus Home 1500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Læs også

  En pandekageflad soundbar med det hele

  En pandekageflad soundbar med det hele

  DALI lancerer trådløs soundbar på high-end messe.Tilføj som favorit
  Dynaudio sætter pris på Confidence

  Dynaudio sætter pris på Confidence

  Et år efter annonceringen er der kommet priser på Confidence-højttalerne.Tilføj som favorit
  Focal fejrer 40 år

  Focal fejrer 40 år

  Fødselsdagsfest med nye højttalere – og bilstereo!Tilføj som favorit
  Tårevækkende smukt fra Sonus faber

  Tårevækkende smukt fra Sonus faber

  Minima Amator er blandt de glemte legender, men nu kommer der en ny version af højttalerne.Tilføj som favorit
  Flere af Magicos billigste

  Flere af Magicos billigste

  A-serien er high-end, så det holder, bare lidt billigere.Tilføj som favorit
  Den bedste er blevet endnu bedre

  Den bedste er blevet endnu bedre

  Naim Mu-so 2 lover os endnu bedre lyd.Tilføj som favorit
  KEF R11

  KEF R11

  KEF’s nye R11 er skræmmende gode og alle pengene værd, selv om de koster en hel del.

  Tilføj som favorit
  Luk menu

  LYD & BILLEDE
  LÆSERUNDERSØGELSE
  SVAR & VIND

  KYGO HOVEDTELEFONER

  Vi vil hele tiden forbedre os – og nu vil vi gerne vide, hvad DU mener om os!
  DELTAG HER
  close-link