Samsung har haft stor succes med The Frame TV, som efterligner en billedramme. Så det er ingen overraskelse, at de nu forsøger at gentage den samme succes i lydverdenen med Music Frame. Den blev lanceret med stor fanfare på CES i Las Vegas, og nu har vi endelig fået mulighed for at teste den. Men er det en fuldblodshøjttaler, der er smart forklædt som en billedramme, eller bare en billedramme med indbygget lyd? Det er tid til at finde ud af det!
Samsung Music Frame (HW-LS60D)
Samsung har sørget for masser af lyd i den mellemstore ramme, som kan rumme et billede på 33 x 33 centimeter. Music Frame har i alt seks indbyggede højttalerenheder (to basser, to mellemtoner og to diskanter) og en indbygget mikrofon til stemmekommandoer.
Højttaleren understøtter både stereo- og surroundlyd med Dolby Atmos. Den kan også “lytte” til rummets akustik og tilpasse lyden derefter (Samsung kalder det Spacefit Sound).
Design
Udførelsen er imponerende: Rammen er for det meste lavet af plastik på ydersiden, men byggekvaliteten er tillidsvækkende. De, der allerede har et Frame TV, vil kunne genkende sig selv her.
Selve rammen fås kun i sort, men i løbet af sommeren kommer der også en hvid ramme, som kan sættes udenpå (ekstraudstyr). Der går også rygter om, at Samsung samarbejder med et lokalt rammeværksted i Norden for at kunne tilbyde mere eksklusive rammer i fremtiden.
Selve billedet inde i rammen er et udsnit med passepartout, som er klæbet oven på en akrylplade. Samsung har inkluderet et stilfuldt billede af en pladespiller, men du kan selvfølgelig også indsætte dit eget billede i rammen. En skabelon til det er inkluderet i æsken.
I løbet af sommeren kommer der også flere motiver i fuld størrelse på akrylplader (Art Panel), som sælges separat af Samsung og andre forhandlere. Så der er rig mulighed for at få en Music Frame, der er skræddersyet til din personlige stil.
Tilslutningsmuligheder
Samsung har pakket en masse smarte funktioner ind i den kompakte højttaler. Da Music Frame har en indbygget mikrofon, kan den bruges sammen med stemmeassistenter som Google Assistant og Alexa. Den kan også fungere som en smart højttaler i Samsungs Smarthings-økosystem og styre tilsluttede gadgets. Men det kræver, at du også køber en separat “Smart Hub” og tilslutter den.
Music Frame kan bruges sammen med et Samsung TV, men det er ikke et krav. Den kan oprette forbindelse til dit Wi-Fi-hjemmenetværk og afspille musik direkte fra tjenester som Airplay, Spotify Connect eller Chromecast. Alternativt kan du forbinde den til forskellige kilder via Bluetooth og afspille lyden på den måde.
For mange vil det dog nok være naturligt at bruge Music Frame sammen med et Samsung-TV og/eller en soundbar. Så længe du har en kompatibel Samsung-soundbar, kan Music Frame afspille musik i en gruppe med den eller fungere som en surround-baghøjttaler. Vi skriver baghøjttaler i ental, fordi det kun er muligt at bruge én højttaler til dette formål.
Men hvis du vælger at montere Music Frame foran, kan du sætte to højttalere op i stereo, hvis du ønsker det. Den kan også tilsluttes et kompatibelt Samsung-tv via Q Symphony, så TV-lyden forstærkes. Så kan du klare dig uden en soundbar. Lydsignalet overføres trådløst via Bluetooth eller Wi-Fi, så der ikke er behov for et HDMI-kabel.
OBS: For at kunne bruge Music Frame med et TV skal du have et nyere 2024-model Samsung-TV, men der kommer en softwareopdatering til ældre TV-modeller i løbet af efteråret.
Imponerende stor lyd!
Music Frame er udviklet på Samsungs Audio Lab i Californien, hvor også virksomhedens soundbarer er udtænkt. Her har de erfaring med at få stor lyd ud af små pakker.
I Music Frames tilfælde er diskant- og mellemtoneenhederne skjult på indersiden, mens lydbølgerne spredes ud gennem en tynd spalte (waveguide) langs kanten af rammen. De to basenheder er monteret på bagsiden, så de maksimerer fordelen ved rumforstærkning, når højttaleren placeres op ad væggen.
Du kan virkelig høre resultatet. Music Frame tegner et massivt lydbillede, der går langt ud over selve højttalerens ramme. Faktisk blev vi lidt overraskede over autoriteten og størrelsen af lydbilledet, som er meget større og bredere end forventet. Tonerne fra Niki & The Dove’s “Play It on My Radio” fylder rummet på en måde, der (næsten) minder om et fuldt udbygget stereoanlæg.
Med en simpel lydkilde som denne er lyden ofte meget retningsbestemt og endimensionel, men her får den en fascinerende troværdig størrelse og realisme. Og den kan spille højt! Overraskende højt for sin størrelse, faktisk. Hvis du vil have en rigtig feststemning og også har et stort rum, ville vi selvfølgelig overveje at tilføje en ekstra højttaler.
Selve lydbalancen er relativt fyldig og varm med god klarhed i mellemtonen. Stemmer kommer godt ud med fremragende taleforståelighed. Music Frame spiller også med en generøs bas, men den går ikke særlig dybt. Trommer og basguitar lyder fast og godt, men de dybeste synth-bastoner mister lidt vægt.
Oppe i diskanten bliver lyden lidt mere diffus og mister lidt fokus. De lyse toner fra strygere og blæseinstrumenter lyder ikke altid så klart, som man kunne ønske sig. Trommestikker og hi-hats lyder også lidt afrundede i toppen.
Det er – med andre ord – nok ikke den ultimative højttaler for dem, der kan lide at “nærlytte” i sofaen. Men til varieret musik og baggrundslyd fungerer Music Frame efter vores mening fremragende.
Samspil med TV
Vi testede også Music Frame som TV-højttaler ved at tilslutte den til et Samsung-TV (2024 model TQ65S90D OLED TV) via Wi-Fi og Q Symphony-funktionen. Sidstnævnte er at foretrække, da det giver den bedste og mest stabile lydgengivelse. Højttaleren fungerer så som en forlængelse af TV’ets højttalere – lyden forstærkes, samtidig med at den bevarer en vis lokalisering til skærmen.
Music Frame er også fremragende til TV-lyd, men hvis man har “hjemmebiograf”-ambitioner, ville vi nok vælge at kombinere den med en ekstra stereohøjttaler, eller alternativt bruge den som baghøjttaler i kombination med en soundbar. Vi oplevede for eksempel, at en Samsung S710D soundbar med separat subwoofer var en god kombination i samspil med rammehøjttaleren.
Konkurrenter?
Der er flere alternativer til Music Frame derude. Et af de mest oplagte kommer fra Ikea, nærmere bestemt SYMFONISK-billedrammen, der er udviklet i samarbejde med Sonos. Men det er først og fremmest et billigere alternativ, som koster lidt over det halve. Den giver ikke nær så stor og detaljeret en lyd, og den har heller ikke så flot en indramning eller motiver efter vores mening.
Men hvis vi går uden for rammen, er Sonos Era 300 et godt alternativ. Den koster det samme som Music Frame og leverer en mere præcis tonal balance og en fastere, dybere bas. Sonos-højttaleren har også flere indbyggede højttalerkanaler, hvilket giver mulighed for endnu større surroundeffekt, når der afspilles musik i Atmos-format. Men selvfølgelig kan den ikke sammenlignes med hensyn til design.
Konklusion
Hvis du er blandt dem, der allerede kan lide Samsungs The Frame TV med dets indretningsvenlige kvaliteter, vil du sandsynligvis også elske Music Frame. Den fungerer som en fuldgyldig billedramme og kan falde næsten ubemærket ind i omgivelserne, samtidig med at den kan rumme lige det motiv, du ønsker.
Music Frame er også i stand til at give en god og underholdende musikoplevelse med en lyd, der er overraskende klar og fyldig i forhold til dens størrelse. Hvis du er ude efter hi-fi-præcision, er der endnu bedre muligheder derude. Men i designverdenen er dette helt sikkert en af de fedeste højttalere, du kan købe lige nu.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer