JBL har udstyret deres billige Tune 130NC med Fast Pair til Android-enheder, så de dukker automatisk op på telefonen, når de er i nærheden første gang. Der er også understøttelse af stemmeassistent, som bliver tilgængelig ved at presse på venstre høreprop. Touch-kontrollerne kan også tilpasses.
Tune 130NC har både aktiv støjreduktion og lydgennemslip. Sidstnævnte kan fokusere på omgivelserne generelt eller specifikt på tale. Det betyder i praksis, at mellemtoneområdet fra omgivelserne fremhæves lidt mere, så man lettere kan høre, hvad folk siger.
Når JBL Headphones-app’en desuden giver adgang til en equalizer, er det en imponerende udstyrspakke til prisen. Man behøver ikke at bruge EQ’en, da propperne lyder fint lige ud af æsken. Men bassen er noget overdimensioneret og mellemtonen for tilbageholdende efter min smag. For at kompensere kan man med fordel skrue op til omkring 1 kHz og sænke niveauet ved 6 kHz, så det ikke bliver for skarpt i toppen.
Lyden af JBL Tune 130NC
Det maksimale lydniveau er efter min mening lidt lavt på enkelte indspilninger og i visse situationer. Det kan reddes ved at skrue EQ’en op ved alle frekvenser for derefter at dæmpe niveauet noget mellem 2 og 4 kHz, da det ellers kan lyde en anelse nasalt.
Lyden fra JBL-propperne er noget af det bedste, jeg har hørt til under en tusse, især efter lidt justering. EQ-funktionen i JBL-app’en er nemlig blandt de bedste.
Talekvaliteten er fin med en lidt hård, men tilstrækkelig tydelig stemme. Med støj i baggrunden, simuleret med pink noise, drukner brugerens stemme derimod, og det bliver svært at høre, hvad der bliver sagt. Så sørg for, at du ikke er i støjende omgivelser, når du skal tale i telefon med dem.
Uanset hvad må det siges at være en superpakke til prisen!
Også i denne test:
Marshall Minor III
Fedt design, tynd lyd
Marshall Minor III er blandt de sejeste trådløse hørepropper rent udseendemæssigt. Lydmæssigt snubler de desværre før målstregen.
Sudio E2
Skyhøje forventninger – indfrier ikke helt
Sudio E2 kan bl.a. prale af 3D-lyd og avancerede talemikrofoner. I realiteten er de et helt okay køb.
Belkin Soundform Rise
Ikke så brugervenlige
Belkin Soundform Rise har en god og velafbalanceret lyd på alle typer musik. Men en irriterende skavank ødelægger hele oplevelsen.
OnePlus Nord Buds
Glimrende lyd for pengene
Med Nord Buds har OnePlus undladt ekstrafunktioner og brugt pengene på det vigtigste, nemlig lyden.
Samsung Galaxy Buds2
Samsungs bedste
Samsung Galaxy Buds2 gør meget rigtig godt og har en god, fyldig lyd – og for brugere af Samsung-mobiler lyder de endnu bedre.
JBL Tune 230NC
Gode til musik, endnu bedre til tale
JBL Tune 230NC har bedre talekvalitet end mange andre, og lydmæssigt står de også stærkt. Især med den gode EQ.
Urbanears Boo Tip
Bare helt okay
Urbanears Boo Tip sidder godt i ørerne og er nemme at bruge. Men de er fuldstændig blottet for spændende funktioner, og lyden er også forglemmelig.
Skullcandy Indy ANC
Til dem der kan lide bas
Skullcandy Indy ANC har rigeligt med smæld i bassen, og nu er den aktive støjreduktion også endelig på plads.
Creative Outlier Pro
Prispressende multikunstner
Creative Outlier Pro retter op på sine søskendes svagheder og byder på god lyd og fantastisk batterilevetid. Men størrelsen vokser også i takt med batteriet.