TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Audiofly AF180

Perfekt balance

Vores første møde med Audiofly bliver garanteret ikke det sidste. Her får du perfekt afbalanceret lyd.

Af / 28/02/2017 - 15:34
Audiofly AF180

Lyd & Billede mener

  • Audiofly har lavet nogle monitorpropper, der ud over at være ærlige også formår at være medrivende.
  • Musik, der som udgangspunkt lyder fladt og livløst, får ingen hjælp her.

Australske Audiofly er et nyt bekendtskab for os. Ikke overraskende, for mærket har hidtil haft begrænset distribution i Skandinavien. Men det håber importøren Solipi at gøre noget ved, ikke mindst med AF180 – den næstdyreste model i sortimentet.

Audiofly har formået at få plads til hele fire enheder i hver prop, alle balancerede armaturer. Mange bruger dem til diskantområdet på grund af deres hurtighed og lave masse, men de har også gode egenskaber nedad i frekvensområdet. Bare de ikke bliver overbelastet, for de kan ikke tåle helt så meget som almindelige dynamiske enheder.

Det problem kan man løse ved at dele det hørbare frekvensområde op i flere dele og give hver driver et begrænset frekvensregister.

AF180 har en behagelig impedans på 18 ohm og en følsomhed på 108 dB, hvilket gør, at de fint kan drives med en mobiltelefon, men gode, dyre hovedtelefoner – også hørepropper som AF180 – fortjener en musikafspiller med ordentlig lyd. Eventuelt en hovedtelefonforstærker.

I pakken er der også en adapter til 6,3 mm jack-stik samt dobbelt mini-jack til fly plus hele ni par øredutter. Audiofly har også den største transportæske, vi har set til hørepropper – den ser flot ud, men kan ikke være i en bukselomme.

Annonce

Lydkvalitet
AF180 er møntet på professionelle og musikere, og som ventet lyder AF180 neutralt og detaljeret. Men hvor RHA bliver for skarpe i toppen for undertegnede, er lyden nærmes perfekt afbalanceret på Audiofly. Tag f.eks. David Bowies “Lazarus”. Der er fart over stortrommen, og elbassen har rigtig meget attack. Det smælder i guitarstrengene, og blæserne står godt ud fra lydbilledet. Bowies stemme er krystalklar, og det hele er meget velordnet og opløst.

Ligesom både RHA og ACS gengiver Audiofly musikken ærlig og upoleret. Alligevel lyder AF180 lidt mindre sterilt. Lige nok til, at de opleves som mere musikalske. De er lidt blødere og glattere i klangen, så man ikke bare sidder og hører svaghederne i enhver musikproduktion. I stedet sidder man og lytter til musikken. Men propperne er stadig ærlige nok til, at man fint kan bruge dem til monitoring på scenen.

Konklusion
Audiofly laver hørepropper til professionelle musikere, som ikke burde gå på tværs af lyd-entusiasternes ønsker. Men det gør de ofte, for musikelskere foretrækker som regel en lidt mere fyldig lyd, end teknikere kan tillade sig at arbejde med.

Audiofly AF180 tilføjer ikke kunstig fylde, men gengiver musikken på neutral vis. Men med deres glimrende dynamik bliver det alligevel ikke kedeligt, og man sidder og lytter til musikken i stedet for at hænge sig i svagheder ved optagelsen.

Audiofly har også sandhedsserum. Sandheden bliver bare ikke gengivet så nådesløst som med RHA og ACS, og for musikelskere er det kun positivt.

Også i denne test:

RHA CL1

Simpelthen for dyre

Alt ved RHA oser af kompromisløshed. Også lyden. Men undervejs er prisen blevet for hamper.

Med det rigtige udstyr får RHA CL1 alle detaljer i musikken frem på meget overbevisende vis.
Kostbar teknologi kombineret med kravet om en dedikeret forstærker er hård kost for tegnebogen. Desuden er lyden ekstremt analytisk.
Læs hele testen

ACS Evolve Studio Universal

Når sandheden skal frem

ACS’ hørepropper afslører alt i enhver musikindspilning. På godt og ondt.

Disse propper er et præcisionsværktøj, der lader dig høre, præcis hvad der ligger på optagelsen.
Til almindelig musiklytning er lyden lidt for neutral og ærlig, så man sidder og bliver irriteret over dårlige musikproduktioner.
Læs hele testen

Sony XBA-N3AP

Den bedste bas

Det er ikke til at høre, at Sonys hørepropper er de billigste i testen.

Her får du heftig dybbas og saftig lyd, uden at det er på bekostning af detaljerne.
Hvis du bedst kan lide helt neutral lyd, vil du finde bassen lige lovlig fyldig.
Læs hele testen

AKG N40

Skræddersyet vellyd

AKG lader dig tilpasse N40 med tre forskellige filtre. Når de er bedst, lyder de meget opløst og musikalsk.

Den fyldige lyd er medrivende, og især flade produktioner får mere liv. Tre udskiftelige filtre lader dig justere lyden.
Mellembasområdet kan være lidt svulstigt, og detaljerne i overtoneområdet bliver indimellem overdrevede.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dyson-hovedtelefoner imponerer og skuffer

Styr udenom hørepropper fra Temu

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren