TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Bang & Olufsen Beoplay EX

Det bedste fra Bang & Olufsen

Beoplay EX er blandt de dyreste trådløse hørepropper. Når de er bedst, er de også rigtig gode.

Af / 24/07/2023 - 18:05
Bang & Olufsen Beoplay EX

Lyd & Billede mener

  • Meget stilfulde hørepropper, upåklageligt kvalitetsindtryk og god lyd i Sport-tilstand - og muligt at forbedre med tilpassede indstillinger. God talekvalitet. Klassens bedste pasform!
  • Lyden mangler en smule dynamik og "splash", og neutral lydtilstand lyder flad. Den trådløse rækkevidde kunne være bedre.

Beoplay EX er B&O‘s første hørepropper med fremspringende mikrofonstænger, der hjælper med at forbedre talekvaliteten under opkald og møder. Designet er smagfuldt med subtile detaljer, og alle tilgængelige farvemuligheder giver et elegant look.

Der, hvor B&O virkelig ramte plet for mig, er i pasformen. Sæt dem direkte i ørerne – og de bliver der. Lige så fast, som det er behageligt. Det er faktisk noget af det bedste, jeg nogensinde har haft i ørerne. Suverænt!

Som med de fleste hørepropper kan du styre en stor del af Beoplay EX med berøring. Start og sæt musikken på pause, spring et nummer frem eller tilbage. Og så videre. For at aktivere stemmeassistenten skal du trykke tre gange på den højre høreprop.

Bang & Olufsen Beoplay-EX-gold-Graabein
(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Det fungerer, men som altid tager det tid at lære, og personligt bruger jeg næsten altid bare min mobiltelefon til at gøre alting. Men det kan være rart en gang imellem ikke at skulle tage mobiltelefonen frem.

Beoplay EX understøtter Bluetooth 5.2 og multipoint-tilslutning, så du kan oprette forbindelse til to enheder samtidig. Desværre har de en noget begrænset trådløs rækkevidde sammenlignet med konkurrenterne, men den er stabil, indtil du krydser 10 meter-mærket. Talekvaliteten er imponerende med klar stemmegengivelse og effektiv støjfiltrering. Støjreduktionen er god, selvom den lader noget basstøj slippe igennem.

Annonce
Bang & Olufsen Beoplay-EX-black
(Foto: Bang & Olufsen)

Lyden fra B&O Beoplay EX

I neutral lydtilstand, som B&O kalder Optimal, er lyden lidt for flad med en lidt spids diskant. Ikke et optimalt udgangspunkt, hvis du vil have gåsehud af din yndlingsmusik.

Heldigvis kan du justere lyden i app’en, og blandt de forudindstillede tilstande får du god lyd med den, der hedder Sport. Måske med lidt for meget bas, og stadig med en lidt skarp diskant. Heldigvis kan du selv justere lyden. Det sker i form af en prik, som du kan flytte rundt på en cirkulær overflade. Ikke særlig intuitivt, men opgaven bliver løst.

Bang & Olufsen Beoplay-EX-lifestyle5
(Foto: Bang & Olufsen)

Selv ender jeg et godt stykke nede mod “varm”, da jeg gerne vil have, at bassen er lidt fyldigere. Så står den som en fin kontrast til diskanten, som ikke længere opfattes som spids. Hvis du vil have en endnu mere afrundet diskant, kan du trække prikken lidt til venstre. I Sport-tilstand er den omtrent, hvor jeg vil have den, bare med lidt for meget bas.

Læs også Det lækreste gaming-headset Bang & Olufsens luksus-headset/hovedtelefoner findes nu i en udgave til PC og PlayStation.

Det er stadig muligt at få rigtig god lyd ud af hørepropperne, og selv når bassen bliver alt for energisk, maskerer den ikke mellemtonen. I stedet er bassen god og fyldig, mens vokaler og instrumenter får lov til at beholde deres tonale karakter.

Det eneste dårlige er, at hver gang du gemmer en ny indstilling, forsvinder en anden. Og du kan ikke ændre en gemt indstilling, du er nødt til at gemme ændringerne med et nyt navn.

Bang & Olufsen Beoplay-EX-lifestyle3
(Foto: Bang & Olufsen)

Konklusion

Bang & Olufsen Beoplay EX har et slankt, førsteklasses look, der matcher prisen. De sidder som en drøm i journalistens ører, bedre end de fleste andre. De har fremragende samtalekvalitet, god nok støjreduktion – og en lyd, der efter lidt justering lyder rigtig godt. Man skal ind i EQ’en for at få nok bas ud af dem. Sport-tilstanden lyder godt, hvis du ikke selv gider at indstille den.

Dette er helt klart de mest vellykkede Bang & Olufsen-hørepropper indtil videre. Men den trådløse rækkevidde kunne være endnu bedre.

Karakter
Bang & Olufsen Beoplay EX
Premium

Også i denne test:

OnePlus Buds Pro 2

Mest værdi for pengene

Til denne pris er det usandsynligt, at du får bedre lyd end fra OnePlus Buds Pro 2.

Blandt de bedst lydende hørepropper i denne prisklasse. God pasform. Et fund!
Stemmekvaliteten er bare ok.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Bedst til Samsungs mobiler

Samsungs bedste hørepropper er okay, men Pro-modellen er ikke den dobbelte pris værd.

Musikken lyder behagelig, mange funktioner i app’en. Ok støjreduktion.
Lyden mangler dynamik, og bassen er for skinger og blød med støjreduktion aktiveret. App’en er kun tilgængelig til Android, og HD-lyd kræver en nyere Samsung-mobiltelefon.
Læs hele testen

Beyerdynamic Free Byrd

God lydkvalitet

Beyerdynamic laver fantastiske hovedtelefoner, så det burde ikke komme som nogen overraskelse, at de også kan lave fantastiske trådløse hørepropper.

Gode hi-fi-egenskaber med mange detaljer i lydbilledet. Lang batteritid.
Støjreduktion forringer musikkens lydkvalitet. EQ er kun forudindstillet og kan ikke justeres.
Læs hele testen

Bose QuietComfort Earbuds II

Meget bedre end sine forgængere

Bose har forbedret sine forfærdelige QuietComfort Earbuds. Earbuds II er meget bedre på alle måder.

Kraftig og god lyd. Komfortabel, god stemmekvalitet og støjreduktion.
Lidt ulden bas, mangler luft i toppen. Batteritiden er kun ok.
Læs hele testen

Sony WF-1000XM5

Bedst til støjreduktion

Sony WF-1000XM5 viderefører arven fra den populære M4-model og leverer endnu bedre støjreduktion og lydkvalitet.

Lang batteritid, god stemmekvalitet og fremragende støjreduktion. Lydkvaliteten af musik er også blevet væsentligt opgraderet.
Anmelderen føler stadig behov for at sætte indstille EQ.
Læs hele testen

Technics EAH-AZ80

Den bedste lyd

Technics lover klarere opkald og bedre støjreduktion end nogensinde før med flagskibs-hørepropperne EAH-AZ80.

AZ80 kan en masse tricks, har avanceret støjreduktion og fremragende lyd. Fantastisk!
Med så mange funktioner er det nemt at fare vild i app’en.
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-TWX9

Pletskud fra Audio-Technica

Audio-Technica er dygtige, men har hidtil ikke kunnet overbevise os med deres trådløse hørepropper. Det ændrer sig med ATH-TWX9.

Fantastisk komfort, meget god lydkvalitet og god støjreduktion. Flere ørepuder giver mange tilpasningsmuligheder. UV-rensning af hørepropperne.
Ingen hurtig opladning. Støjreduktion ændrer lydens karakter.
Læs hele testen

Bowers & Wilkins Pi7 S2

Stadig rigtig gode

Bowers & Wilkins Pi7 S2 er mere af det samme, men det er også en god ting.

Den gode lyd, vi kender, kombineret med en mere stabil forbindelse og lidt lettere hørepropper. Konverterer kablet forbindelse til trådløs lyd.
Mangler equalizer. Kun ok batteritid.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord