Når det gælder mærkevarebevidsthed inden for hovedtelefoner, ligger Bose helt i top. Inden for hørepropesegmentet har den amerikanske producent dog til tider døjet med at leve op til sit ry. Heldigvis slog de til i 2022 med et par rigtig gode hørepropper, QuietComfort Earbuds II. Som rettede op på næsten alt, hvad der var galt med forgængeren.
Earbuds II fik dog ikke lov at sidde længe på tronen, for de er nu blevet erstattet af det nye flagskib, QuietComfort Ultra Earbuds.
Udseendemæssigt videreføres designet med ovale hørepropper i slagfast plast. I den sorte udgave, som vi har testet her, er både ladeetuiet og propperne identiske med forgængeren, blot med et sølvfarvet logo på det sorte etui, hvor der var et blankt sort logo på forgængeren. Hørepropperne har en titanfarvet plade med et sort Bose-logo, hvor forgængeren havde en sort plade med hvidt logo.
QuietComfort Ultra Earbuds fås i sort eller grå/hvid farvekombination.
Immersive Audio
Som noget nyt har Ultra Earbuds fået Boses nye 3D-lydteknologi kaldet Immersive Audio. Det er Boses version af rumlig lyd, eller Spatial Audio, men i stedet lyder det, som om Bose kun bruger crosstalk mellem højre og venstre kanal, så det skal forestille, at der er to højttalere foran lytteren. Det er i hvert fald langt fra nogen Dolby Atmos-effekt, et format, der da heller ikke understøttes.
Du kan vælge, om lydbilledet skal bevæge sig med dit hoved, som med almindelige hovedtelefoner, eller fastgøres til “det samme sted i rummet”, som med et par højttalere. Jeg foretrækker det første, alt andet føles meget mærkeligt.
Selv om Immersive fungerer o.k. til videoindhold, foretrækker jeg at lytte til musik på den sædvanlige måde.
EQ
Lyden kan justeres med en tre-bånds tonekontrol: Bas, mellemtone og diskant. Der er også fire forudindstillinger med mere eller mindre bas eller diskant. Bose tilpasser derefter rumkorrektionen til den valgte lydkurve, så den bliver så god som overhovedet muligt.
Støjbehandling og talekvalitet
Hørepropperne har hurtig forbindelse til Android, da de automatisk dukker op på mobilen, når der trykkes på tilslutningsknappen på bagsiden af etuiet.
Støjdæmpningen i QC Earbuds II var allerede blandt de bedste, og QuietComfort Ultra Earbuds fortsætter succesen. Det er blandt de bedste, jeg har hørt, men ligner altså forgængeren. Bus- og kontorstøj forsvinder som dug for solen. Omgivelsestilstanden fungerer også glimrende. Lyde slippes ind på en naturlig måde, som er velegnet til samtaler eller opmærksomhed på trafikken.
Talekvaliteten er god, om end ikke så fyldig som med Sony WF-1000XM5. Jeg havde ingen problemer med at blive hørt i støjende omgivelser.
Samlet set er støjhåndteringen og mikrofonerne meget vellykkede, selv om Sony er lidt foran på talekvalitet.
Man kan desværre ikke slå støjreduktionen fra, så man får enten støjreduktion eller omgivelseslyd, som kan justeres med en virtuel skyder i app’en. Alligevel er batteritiden omkring 6 timer i propperne med 18 timer ekstra fra etuiet. Hvilket er fint med støjreduktion aktiveret. Men slår man også Immersive Audio til, må man nøjes med 4 + 12 timer, hvilket er lige i underkanten.
Lyden af QuietComfort Ultra Earbuds
Tilsluttet min iPhone 15 Pro Max er der kun lidt eller slet ingen lydmæssig forskel på QC Earbuds II og QC Ultra Earbuds. Earbuds II er måske en smule skarpere øverst i mellemtonen, men de er begge ret energiske deroppe. Det samme er Brandi Carliles stemme, som kan blive lidt for meget i de mest kraftfulde passager af countryballaden Dear Insecurity i en duet med Brandy Clark.
Tilsluttet en Android-telefon (Asus Zenfone 9), der understøtter aptX – og i dette tilfælde også Lossless – sker der noget vigtigt til fordel for Ultra Earbuds. Jeg forventede at høre en mere finmasket diskant, og det gør jeg også. Men endnu vigtigere er det, at den hårde mellemtone er mere finpudset. Forskellen er ikke “nat og dag”, men tydeligt hørbar. Brandi Carlile bevarer sin råhed uden at være plagsom.
Der er et godt drive i popmusik, og akustiske sange fungerer også fint. Det lyder dog lidt fladt, sammenlignet med de allerbedste, men der er ingen tvivl om, at vi er i premiumklassen.
Jeg synes stadig ikke, at lyden er helt så god som med Sony WF-1000XM5 eller Bowers & Wilkins Pi7 S2, for ikke at tale om JBL Tour Pro 2 med dens overlegne EQ.
Så nej, Bose er stadig ikke den bedste til lyd. Men den samlede pakke er rigtig god.
Konklusion
QuietComfort Ultra Earbuds er de hidtil bedste hørepropper fra Bose, selv om opgraderingen fra QC Earbuds II er marginal. Men Android-brugere vil få ekstra glæde af aptX Adaptive / Lossless-understøttelsen, som giver lydbilledet et løft. Immersive lydtilstand synes vi derimod er mere en gimmick og ikke noget, man skal kaste sin tegnebog efter.
Men den samlede pakke, inklusive talekvalitet, støjreduktion og en naturlig og flot omgivelseslyd, er virkelig god. Vi har ingen problemer med at anbefale disse Bose-propper, især hvis du har en Android-telefon, der understøtter aptX Lossless.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer