Bowers & Wilkins kom relativt sent på banen med deres fuldt trådløse hørepropper. Men de gjorde mange ting rigtigt med topmodellen Pi7 og den forbedrede Pi7 S2. Personligt fandt jeg ikke meget at kritisere ved nogen af dem, bortset fra stemmekvaliteten under opkald, som var så som så.
Nu er det nye flagskib Pi8 her, hvor producenten har lyttet til sine kunder for at rette op på svagheder ved tidligere modeller.
Forbedret pasform
Personligt havde jeg ingen problemer med pasformen på deres forgængere, men flere havde klaget over, at de var lidt klodsede og havde et balancepunkt, der fik dem til at føles tunge. Og jeg må indrømme, at de nye hørepropper sidder bedre i ørerne end deres forgængere. Vægten er den samme, 7 gram pr. høreprop, men de har nu et mere afbalanceret tyngdepunkt. I mine ører passer de som hånd i handske med de mellemstore ørepuder, men der er også større og mindre puder i æsken.
Smart opladningsetui
Opladningsetuiet er meget smart og en videreudvikling af det etui, B&W først introducerede med Pi7. Det kan både bruges som USB-DAC, når det er tilsluttet en computer, og det har en analog indgang, som kan konvertere signalet til digitalt. Her kan man tilslutte en hvilken som helst analog lydkilde, f.eks. hovedtelefonudgangen på et fly. Lyden sendes derefter trådløst til hørepropperne. Genialt!
Desværre mangler Pi8 understøttelse af Auracast, som JBL Tour Pro 3 har. Det er en ny Bluetooth-funktion, som gør det muligt at sende til mange lydenheder på samme tid. Tour Pro 3 understøtter ikke Auracast, men etuiet fungerer også som broadcaster. JBL ser ud til at være alene om dette indtil videre.
God støjreduktion
Støjreduktionen i Pi8 fungerer godt. Jeg vil sige, at den er på niveau med Sony WF-1000XM5, når jeg afspiller støj fra højttalerne på kontoret. Udendørs er der mere hørbar susen i Pi8, men ikke i en generende grad. Næsten alle hørepropper har lidt mere susen end større hovedtelefoner, og det har nok noget at gøre med, hvilken slags elektronik og mikrofoner man kan få plads til i noget så småt.
Omgivelseslyd (B&W kalder det by-pass) fungerer, som den skal, og lader alle lyde gå klart igennem. Nogle konkurrenter kan bruge både omgivelseslyd og støjreduktion på samme tid, men den funktion mangler her.
Musiklyd i topklasse
Bowers & Wilkins Pi8 understøtter de bedste lydcodecs, herunder aptX Lossless (vist som aptX Adaptive på mobilen), som på udvalgte telefoner leverer ægte CD-kvalitet via Bluetooth.
Hørepropperne lyder bedre end både Sony WF-1000XM5 og JBL Tour Pro 3 på den neutrale indstilling. Lyden er mere afklaret med en dejlig, fyldig bas og luftige – men ikke for skarpe – overtoner. Det lyder virkelig ”Hi-Fi”.
Mellemtonen er lidt tilbagetrukket fra fabrikken, men heldigvis har B&W endelig inkluderet en fem-bånds EQ. Her kan du justere ”low”, ”low mid”, ”mid”, ”high mid” og ”high”. Ved at trække lidt op i midten og ved ”low mid” og ”high mid” får jeg den lækre B&W-lyd, bare med lidt mere aggression og dynamik.
Adrianne Lenkers Sadness As A Gift viser, hvor godt Pi8 håndterer akustisk musik. Den analoge optagelse kommer til sin ret gennem den varme, naturlige gengivelse. Den rå vokal og violinspillet præsenteres med en nærhed, som kun få andre hørepropper kan matche.
Pearl Jams Dark Matter viser, at Pi8 også kan håndtere tung rock. De brutale trommefyldninger og massive guitarakkorder fylder lydbilledet uden at miste kontrollen. Selvom basgengivelsen ikke er den dybeste på denne optagelse, viser Pi8 sig med god præcision og god adskillelse mellem instrumenterne.
Caroline Polacheks stemme på Charli XCX-nummeret Everything Is Romantic er luftig og nærværende, mens den pulserende stortromme viser, hvor godt Pi8 håndterer kraftige rytmer uden at miste fokus på den delikate vokal. Alt sammen pakket ind i et stort og medrivende synth-landskab. Fabelagtigt.
Brugervenlig
Pi8 er nem at komme i gang med. Når først EQ’en er indstillet, behøver du næsten ikke tænke på app’en igen. Start og sæt på pause eller spring musikken over direkte på hørepropperne. Du skal dog åbne app’en for at vælge mellem støjreduktion, omgivelsesstøj eller ingenting. Og du kan, hvis du vil, bruge grænsefladen i app’en til at afspille og streame musik.
Andre produkter har mere avancerede apps med flere funktioner, men jeg foretrækker enkelheden i Pi8. Du får førsteklasses lyd uden at skulle være tekniker.
Batterilevetiden er gennemsnitlig med 6,5 timer på en enkelt opladning med støjreduktion aktiveret. Opladningsetuiet giver yderligere 13,5 timers brug. Fair nok, men der findes mere udholdende hørepropper.
Konklusion
Bowers & Wilkins Pi8 er en toppræstation blandt trådløse hørepropper. Med forbedret ergonomi, smarte funktioner og fremragende lydkvalitet er det et produkt, der bør imponere selv de mest kræsne lyttere. Støjreduktionen er god, hvis ikke den bedste i klassen, og manglen på Auracast er en skam. Men når det drejer sig om ren musiknydelse, er Pi8 simpelthen fantastisk.