TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: SteelSeries Arctis Pro Wireless

Perfekt kontrol

Det er svært at komme i tanke om noget, der kunne gøres bedre i SteelSeries’ topmodel.

Af / 18/06/2019 - 11:10
SteelSeries Arctis Pro Wireless

Lyd & Billede mener

  • Perfekt kontrol, perfekt lyd, behageligt design og indgange til hvad som helst. Hvad mere kan man ønske?
  • Du kan købe tre headsets for det, som det her koster. Men det er lige meget, for du har jo kun brug for ét sæt.

Danske SteelSeries har med sin Arctis-serie bevist, at man godt kan sælge gaming-headsets til et “voksent” publikum. Og også at man kan få dem til at betale lidt ekstra for det.

SteelSeries Arctis Pro Wireless er topmodellen i firmaets Pro-serie, der i forvejen henvender sig til krævende spillere med tegnebogen i orden. Vi har tidligere testet mellemmodellen, Arctis Pro + GameDAC, der imponerede med en lydkvalitet, der normalt er forbeholdt “rigtig” hi-fi.

Den største forskel på de tre modeller i Pro-serien består i ekstraudstyret og tilslutningerne, og med Wireless-udgaven får man både i pose og i sæk. Headsettet har to trådløse forbindelser: Bluetooth til mobile enheder og SteelSeries’ egen tabsfrie 2,4 GHz standard til alt det andet. Hvis du absolut vil have et kabel hængende, er der også tilslutning for analog lyd i ørekoppen. Men de fleste vil foretrække at tilslutte alt via basestationen.

Basestationen er en lille, højglansblank plasticboks, der udfylder samme funktion som forstærkeren i et stereoanlæg: Her samles alle signaler, og lyden forstærkes og tilpasses. Et OLED-display på fronten viser lydkilde og indstillinger samt batteristatus. Batteriet i hovedsættet er udskifteligt og kan oplades i basestationen. Da der medfølger to batterier, kan man helt slippe for at løbe tør, så længe man husker at bytte dem om i pausen indimellem.

På bagsiden er der USB-indgang samt optisk og analog ind- OG udgang. Det er omfattende – og ekstra imponerende, når man opdager, at lyden fra de mange indgange kan mikses!

Annonce

Lydkvalitet

Da drivere og ørekopper er de samme som på Arctis Pro + GameDAC, kommer lydkvaliteten ikke som nogen overraskelse, men som et behageligt genhør. Vi har at gøre med en lyd, der ville virke naturlig i et sæt hi-fi-hovedtelefoner til samme pris. Bassen er tør og dyb, mellemtonen klar, og diskanten velopløst. Oven i det får man virtuel surround-lyd i form af den udmærkede DTS Headphone:X 2.0.

I modsætning til lillebror Arctis Pro + GameDAC har Arctis Pro Wireless ikke Hi-Res Audio-certificering. Det skyldes, at den trådløse forbindelse ikke understøtter 48 kHz sampling-frekvens. Men driverne er de samme i begge headsets.

Konklusion

Vi har gennem tiden set flere forsøg på at skabe en kontrolstation, der samlede lyden fra alt gaming-udstyr i én enhed. Men SteelSeries Arctis Pro Wireless er første gang, det er lykkedes, hvor resultatet ikke er blevet endnu mere uoverskueligt. Læg dertil en lydkvalitet, der ikke er oplevet bedre i gaming-headsets, og en lækker byggekvalitet, så virker prisen pludselig både rimelig og berettiget. Med både optisk og USB-indgang samt tabsfri trådløs overførsel kan de endda overvejes til hi-fi-anlægget!

Karakter
SteelSeries Arctis Pro Wireless
High End

Også i denne test:

HyperX Cloud Mix

Tungt, mørkt og kablet

Sætter fut i actionspil, men imponerer hverken på lyd eller features.

God bærekomfort. Diskret og tillidsvækkende design. Tung bas, der klæder eksplosioner godt.
Mørkt lydbillede. Den indbyggede forstærker virker kun med Bluetooth. Intet USB-lydkort. Kabelstøj.
Læs hele testen
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?