Jabra er ikke det mest sexede varemærke i verden, og mange associerer måske mere firmaet med headsets til kontortelefoner end med god lyd og digital livsstil. Det er på sin vis ikke så underligt, for Jabra er en del af GN Store Nord, et hæderkronet, men lidt støvet dansk firma, som i dag er mest kendt for at fremstille høreapparater og førnævnte headsets til professionelle.
Men netop GN Store Nords ekspertviden og forskning i lyd gør faktisk, at Jabras produkter tit er langt bedre end deres rygte. Derfor er det en skam, hvis de bliver overset til fordel for mere “trendy” mærker. Og det gælder især for et produkt som Jabra Elite 75t, der måske er blandt de bedste True Wireless hørepropper, der kan købes for en rimelig penge lige nu. De koster i øvrigt en plovmand mindre end Sonys WF-1000XM3, der netop har aktiv støjreduktion, men de lyder stort set lige så godt. Imponerende.
En subwoofer i ørerne
Jabra Elite 75t er efterfølgeren til Jabra Elite 65t, som vi testede for små to år siden. Ligesom forgængeren har Jabra Elite 75t særdeles god lyd, og den medfølgende app byder på en equalizer-funktion, som lader dig justere lyden, så det samlede lydbillede bliver stærkt og harmonisk med masser af bas, kraftig mellemtone og god luft i toppen.
Med de rette lydindstillinger kan Jabra Elite 75t faktisk blive så bastunge, at det føles som at gå rundt med en subwoofer i ørerne. Det skyldes selvfølgelig pasformen, som er endnu bedre end på 65t. Faktisk så god, at det måske vil være for meget af det gode for nogle brugere.
Hørepropperne er nemlig så tætsluttende, at de lukker al udefrakommende støj ude. Og det selv om Jabra Elite 75t ikke har aktiv støjreduktion. I stedet kalder Jabra teknologien passiv støjreduktion, men for min skyld må de kalde det, hvad de vil. Det virker så godt, at man virkelig har brug for den indbyggede mulighed for at indstille den såkaldte HearThrough-funktion, der anvender proppernes indbyggede mikrofoner til at lade brugeren høre sine omgivelser over musikken.
Det samme kan man gøre, når man bruger hørepropperne til mobilsamtaler. Den funktion hedder Sidetone og lader dig høre din egen stemme, som ellers nemt kan komme til at runge hult i dit eget hoved på grund af osteklokke-effekten.
Ellers er talekvaliteten også til UG med kryds og slange. Og det gælder både for dig selv og samtalepartneren. Man hører hinanden højt og tydeligt, og det skal siges, at jeg var i Cambodia og ringede hjem til Danmark, da jeg testede Jabra Elite 75t!
Flere forbedringer, men kompleks betjening
I forhold til Jabra Elite 65t er efterfølgeren forbedret på en række punkter. Med Bluetooth 5.0 er forbindelsen blevet mere stabil, og batteritiden for propperne er blevet bedre. De syv en halv time, som Jabra lover, skal man dog ikke forvente, men på den rigtige side af seks timers brug er også bedre end de fem timer, som forgængeren kunne levere. Og selvfølgelig kan propperne oplades i etuiet. Én times batteritid får du efter kun 15 minutters opladning.
Den vigtigste forskel på de nye hørepropper og forgængeren er dog størrelsen. Jabra siger selv, at de er blevet 20 procent mindre, men det ser ud af mere, og det betyder bl.a., at de ikke på nogen måde rager ud af ørerne. Hvilket igen bidrager til den perfekte pasform og dermed også den passive støjreduktion.
En lille udfordring er betjeningen af propperne. Man kan selvfølgelig bruge den selvforklarende app, men alle funktioner lader sig også betjene via to knapper på henholdsvis venstre og højre prop. Problemet er bare, at der er lige lovlig mange forskellige funktioner og kombinationsmuligheder. Og det tager tid at lære, om det nu er venstre eller højre prop, man skal trykke to gange på for at aktivere den stemmestyrede assistent (Jabra Elite 75t understøtter både Alexa, Google Assistant og Siri – og det er højre prop), eller om det er to eller tre gange, man skal trykke på venstre prop for at springe en sang over (det er to gange, med tre tryk starter sangen i stedet forfra).
Konklusion
Man skal ikke skamme sig, hvis man undrer sig og ikke helt kan tro på, at Jabra Elite 75t faktisk ikke kommer med aktiv støjreduktion. I stedet sørger en noget nær perfekt pasform for den såkaldte passive støjreduktion, der er så effektiv, at man heldigvis kan bruge høreproppernes fire mikrofoner til at lukke lidt lyd ind fra omgivelserne.
Lydkvaliteten er fremragende, især til prisen, og med IP55-certificering, der gør propperne støv- og stænksikre, samt hæderlig batterilevetid er det svært at finde noget at kritisere. Det skulle da lige være den lidt komplicerede betjening.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer