Test: Master & Dynamic MW07

Master & Dynamic MW07

Luksus uden ledning

Master & Dynamic henvender sig til de kompromisløse med MW07, der har drivere af beryllium.

Plus
Rigtig mange detaljer i overtoneområdet og en varm og fyldig bas giver meget musikglæde. Høj luksusfaktor!
Minus
Popmusik lyder ofte lidt hårdt i toppen, og vi savner et mere fremtrædende mellemtoneområde. Batterilevetiden er kun okay.

Mens markedet flyder over med gennemsnitlige hovedtelefoner, satser Master & Dynamic i den mere luksuriøse del af markedet. F.eks. med MW60, en over-ear-model med drivere (“højttaler-enheder”) i eksklusivt beryllium. Beryllium er kendt for sin stivhed og hurtighed – gode kvaliteter at have i højttalermembraner.

Beryllium er der også i de nye, helt trådløse hørepropper MW07. Det øger prisen en del, men så får du også et luksuriøst lommeetui i metal, der har strøm til tre opladninger af hørepropperne. Det kan være nyttigt, for MW07 klarer kun tre en halv times musik.

Pasform

Der medfølger øredutter i fem størrelser. Alle er af silikone, og vi savner et udvalg i memory-skum. Der er to par “vinger” for bedre pasform; de har mange tætsiddende finner, der nærmest minder om øjenvipper. Det fungerer godt, og propperne sidder som støbt i undertegnedes ører.

(Foto: Master & Dynamic)

Automatisk tilslutning

Når hørepropperne tages ud af etuiet første gang, går de automatisk i tilkoblings-mode. De er forbundet indbyrdes med induktion (NFMI) i stedet for Bluetooth, hvilket har den fordel, at de ikke er sårbare over for interferens fra andre trådløse enheder.

Detaljeret lyd

Lydmæssigt brillerer MW07 med en superdetaljeret diskant. Overtonerne fra guitar, klaver og strygere er der ikke meget at udsætte på, med flere lag opad i toppen, end vi er vant til fra Bluetooth-hørepropper.

Der er dog lige lovlig meget energi i midten af diskantområdet, så s-lyde let bliver meget skarpe. Det lyder, som om man har forstærket området 6-10 kHz for at fremhæve detaljer. Problemet er bare, at det samme er gjort på rigtig mange popproduktioner. Typisk hitlistepop lyder derfor temmelig skarpt på MW07. Til sammenligning har Kygo E7/900 en rundere, mere behagelig lyd til den halve pris. Men uden M&D’s detaljerigdom.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Bassen på M&D er varm og fyldig, med heftig elbas, samtidig med at en stortromme slår godt fra sig. Sammen med en sprælsk lilletromme er der meget at nyde her. Mellemtoneområdet er dog noget tilbageholdende, så sangstemmer ikke kommer langt nok ud. De opleves ikke så magisk, som vi kunne ønske.

Konklusion

De helt trådløse hørepropper Master & Dynamic MW07 sidder rigtig godt i ørerne og har et luksuriøst præg.

Med beryllium-drivere har de rigeligt med detaljer i overtonerne, hvilket især kommer godt frem på velproduceret akustisk musik. Men det kan blive lidt skarpt i toppen, når der smides hitlistepop på, på grund af en forstærkning netop dér, hvor s-lyde har mest energi. Ellers er der fin bas, som bygger godt op i bunden.

Der er mange kvaliteter i Master & Dynamic MW07; vi er bare ikke helt enige i lydsignaturen. Batterilevetiden kunne også være bedre.

Mens markedet flyder over med gennemsnitlige hovedtelefoner, satser Master & Dynamic i den mere luksuriøse del af markedet. F.eks. med MW60, en over-ear-model med drivere (“højttaler-enheder”) i eksklusivt beryllium. Beryllium er kendt for sin stivhed og hurtighed – gode kvaliteter at have i højttalermembraner.Beryllium er der også i de nye, helt trådløse hørepropper MW07. Det øger prisen en del, men så får du også et luksuriøst lommeetui i metal, der har strøm til tre opladninger af hørepropperne. Det kan være nyttigt, for MW07 klarer kun tre en halv times musik.

Pasform

Der medfølger øredutter i fem størrelser. Alle er af silikone, og vi savner et udvalg i memory-skum. Der er to par “vinger” for bedre pasform; de har mange tætsiddende finner, der nærmest minder om øjenvipper. Det fungerer godt, og propperne sidder som støbt i undertegnedes ører.[caption id="attachment_85919" align="alignnone" width="850"] (Foto: Master & Dynamic)[/caption]

Automatisk tilslutning

Når hørepropperne tages ud af etuiet første gang, går de automatisk i tilkoblings-mode. De er forbundet indbyrdes med induktion (NFMI) i stedet for Bluetooth, hvilket har den fordel, at de ikke er sårbare over for interferens fra andre trådløse enheder.

Detaljeret lyd

Lydmæssigt brillerer MW07 med en superdetaljeret diskant. Overtonerne fra guitar, klaver og strygere er der ikke meget at udsætte på, med flere lag opad i toppen, end vi er vant til fra Bluetooth-hørepropper.Der er dog lige lovlig meget energi i midten af diskantområdet, så s-lyde let bliver meget skarpe. Det lyder, som om man har forstærket området 6-10 kHz for at fremhæve detaljer. Problemet er bare, at det samme er gjort på rigtig mange popproduktioner. Typisk hitlistepop lyder derfor temmelig skarpt på MW07. Til sammenligning har Kygo E7/900 en rundere, mere behagelig lyd til den halve pris. Men uden M&D’s detaljerigdom.Bassen på M&D er varm og fyldig, med heftig elbas, samtidig med at en stortromme slår godt fra sig. Sammen med en sprælsk lilletromme er der meget at nyde her. Mellemtoneområdet er dog noget tilbageholdende, så sangstemmer ikke kommer langt nok ud. De opleves ikke så magisk, som vi kunne ønske.

Konklusion

De helt trådløse hørepropper Master & Dynamic MW07 sidder rigtig godt i ørerne og har et luksuriøst præg.Med beryllium-drivere har de rigeligt med detaljer i overtonerne, hvilket især kommer godt frem på velproduceret akustisk musik. Men det kan blive lidt skarpt i toppen, når der smides hitlistepop på, på grund af en forstærkning netop dér, hvor s-lyde har mest energi. Ellers er der fin bas, som bygger godt op i bunden.Der er mange kvaliteter i Master & Dynamic MW07; vi er bare ikke helt enige i lydsignaturen. Batterilevetiden kunne også være bedre.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Master & Dynamic MW07
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: Helt trådløse hovedtelefoner
  • Bluetooth: 4.2
  • Resistens: IPX4 (sprøjtesikre)
  • Codecs: aptX, SBC
  • Batteri: 3½ time, 10½ ekstra i etui
  • Vægt: 9 g (pr. styk) / 76 g med etui
  • Ladekabel: USB-C
  • Farver: Tortoiseshell (brun), Steel Blue, Grey Terrazzo, Matte Black
  • Web: turascandinavia.com
Pris: 2399,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater beslutter sig for at røve en sydamerikansk narkobaron. Det går helt ikke helt efter planen.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.

Test
IKEA TRÅDFRI Sæt med udtag

Tænd og sluk med mere

Gør dum elektronik lidt smartere. Især sammen med TRÅDFRI Gateway.

Test
IKEA TRÅDFRI Gateway

IKEAs port til det smarte hjem

Skal man have mest muligt ud af sine TRÅDFRI Smart Home-produkter, kommer man ikke uden om TRÅDFRI Gateway.

Gruppetest
5 gaming-tastaturer

Fingeren på fyr-knappen

Luftfartsmaterialer og toptunet finmekanik er, hvad der skal til, hvis du vil komme sejrende ud af kampen på skærmen. Vi har lagt hånd på fem af de bedste mekaniske tastaturer til spil.

Sigma udsender objektiver til Panasonic og Leica

11 nye Art-objektiver til full-frame-kameraer med L-fatning.

Skarpere portrætobjektiv fra Sony

Det lysstærke 135 mm f/1.8 er lavet til full-frame-kameraer.

10 mm ultravidvinkel til full-frame

Supervidvinkel til de største kameraer.

Test
Nikon Nikkor Z 50 mm f/1.8 S

Nikons skarpeste 50 mm

Nikons bedste objektiv er en følsom 50-millimeter.