annonce
(Foto: Panasonic)
Panasonic HD605NE

Test:
Panasonic HD605NE

Udfordrer referencerne

Panasonic er på banen med deres nyeste støjreducerende hovedtelefoner. Og de byder på flere positive overraskelser.

annonce

Når Panasonic lancerer deres nye topmodel blandt støjreducerende, sammenfoldelige hovedtelefoner, er det velvidende, at konkurrencen er hård. Af udseende placerer HD605NE sig i klasse med Bose QuietComfort 35 II og Sony WH-1000XM2, dvs. et diskret sort (eller brunt) udseende med ørekopper, der lægger sig komfortabelt omkring ørerne.

Alle specifikationer er sammenlignelige med konkurrenterne, fra størrelsen af driverne (40 mm) til batteritiden (20 timer) og højere lydkvalitet via Bluetooth med understøttelse af både aptX og AAC. Alt, hvad du behøver at vide, er at aptX giver bedre lyd fra Android-telefoner, mens AAC gør det samme for iPhone-enheder.

Desuden understøtter Panasonic-hovedtelefonerne lavere forsinkelse af lyden med aptX LL (Low Latency), hvilket er relevant for, at lyden af tale passer til mundbevægelserne på film, og når man spiller actionspil på mobilen. Det understøttes dog ikke af særlig mange telefoner endnu, men udvalget vil selvfølgelig blive større i fremtiden.

Det skal også nævnes, at hovedtelefonerne understøtter Sonys LDAC-codec. Det er den eneste måde at få tabsfri lyd i ægte cd-kvalitet på via Bluetooth (nej, aptX HD er ikke tabsfri!), og det forudsætter, at du har en nyere Sony-mobil. Desværre er det dermed ikke relevant for flertallet.

HD605NE kan både foldes sammen og lægges fladt, så de fylder mindst muligt. (Foto: Panasonic)

Stemmestyring

Med en knap på siden kan Panasonic-hovedtelefonerne aktivere mobilens talassistent, hvad enten det er Google Assistant eller Apples Siri. Dermed kan du besvare opkald eller afspille musik uden at tage telefonen op af lommen. Det fungerer, men disse taleassistenter er stadig ikke gode nok til, at jeg foretrækker dem i stedet for at tage telefonen frem og styre derfra.

Godkendt støjreduktion

Panasonic HD605NE har aktiv støjreduktion i tre trin (ud over slået fra). De dæmper lyd udefra med forskellig styrke, hvor trin 3 er det mest effektive. Personligt synes jeg, at det er dette niveau, der fungerer bedst i de fleste sammenhænge, selv om det også tilføjer lidt susen. Når musikken spiller, er det ikke noget, man hører eller tænker over.

Støjreduktionen fungerer fint. Den dæmper ikke støj udefra lige så effektivt som Sonys og Boses flagskibe; især Sony WH-1000XM2 er mere stille og også mere effektive til at fjerne basfrekvenserne fra omgivelserne. Sidder du på et fly, vil du høre det lidt mere med Panasonic. Men der er ikke noget problem til hverdag.

annonce

Jeg kan også godt lide, at lyden fra musikken ikke ændres, når man aktiverer støjreduktionen. Nogle hovedtelefoner (f.eks. Bose) justerer lyden til at give mere fyldig bas, mens den overordnede dynamik i musikken begrænses. Det er for at give et mere fyldigt lydbillede. Selv foretrækker jeg, at støjreduktionen kun dæmper støj, mens musikken ellers lyder, som den oprindelig er mikset.

annonce

Panasonic har inkluderet en fiffig detalje, idet man ved at dække den højre ørekop med hånden kan dæmpe musikken og lukke lyd udefra ind. Så kan du høre, når nogen prøver at fortælle dig noget, uden at skulle slukke for musikken.

Støjreduktion vælges med en knap på højre ørekop. Man kan også justere volumen samt besvare opkald og styre mobilen med stemmen. (Foto: Panasonic)

Afbalanceret og energisk lyd

Lyden af Panasonic opleves som naturlig og åben med god energi i overtoneområdet. Klaverer har f.eks. godt med snert i anslagene og god klangbund. Et godt eksempel er Jean-Michel Blais’ “Outsiders”, et stille nummer med kun klaver, spillet på stemningsskabende vis. Det samme kan siges om “Bluebird” med Alexis Ffrench, men her er der også lagt strygere på.

Panasonic-hovedtelefonerne får det godt frem. De er ikke lige så finmaskede i overtonerne som Sony WH-1000XM2; Panasonic er lidt grovere i toppen. Det er ikke sådan, at det bliver skarpt, der er bare ikke så mange klangstrukturer og lag af luft deroppe. Til gengæld er Panasonic altså mere energiske.

Rock og pop fungerer fint. Hovedtelefonerne mangler lidt varme og fylde i mellemtoneområdet, og sangstemmer kunne med fordel have været mere udstrakte. Men det hele vejes op af rytmik og spilleglæde.

annonce

Klangmæssigt minder HD605NE mere om Bose QC35 II. Da Bose ikke understøtter hverken aptX eller AAC, men udelukkende Bluetooth-formatets begrænsede Sub Band Codec (SBC), får man faktisk lidt bedre lyd fra Panasonic. Men støjreduktionen er altså ikke lige så god, og Panasonic har heller ikke lige så behagelig pasform som Bose. Pasformen er dog absolut godkendt, trods lidt plastfølelse.

Ellers skal det nævnes, at Bluetooth-rækkevidden er rigtig god; de ti meter, der er opgivet i specifikationerne, er meget konservativt. Forbindelsen er også meget stabil, uden problemer.

(Foto: Panasonic)

Konklusion

Panasonic HD605NE er godt gennemførte støjreducerende hovedtelefoner. De dæmper støj effektivt nok til at fungere fint i de fleste situationer, og musik lyder afbalanceret og energisk. Bluetooth-forbindelsen er god og stabil, ingen problemer her, og pasformen er god nok til, at de kan bruges i længere tid.

Støjreduktionen er ikke helt på højde med klasselederne, men lydmæssigt er hovedtelefonerne der, hvor de skal være. Et sted mellem Bose QC35 II og Sony WH-1000XM2, hvad lydkvalitet angår.

Det er forståeligt, hvis man synes, at hovedtelefonerne giver lidt for meget plastfølelse, men de virker alligevel solidt nok bygget. Et helt fint stykke arbejde, alt i alt.

 

Bedste pris på Panasonic HD605NE
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Over-ear, trådløse, lukkede

Drivere: 40 mm

Tilslutninger: 3,5 mm, Bluetooth 4.2 med aptX/LDAC

Aktiv støjreduktion: Ja

Foldbare: Ja

Kontroller og mikrofon: Ja

Batteritid: 20 timer (trådløst med støjreduktion)

Vægt: 268 g

Farve: Sorte, brune

Web: panasonic.com/dk

Pris: 2.495 kr
Plus Understøtter mange codecs, der giver bedre lyd via Bluetooth. Lyden er generelt god, pasformen ligeså, og støjreduktionen fungerer godt.
Minus Lidt grovkornet diskantgengivelse, og støjreduktionen er ikke på højde med de bedste.

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  annonce

  Læs også

  5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

  5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

  Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.
  6 trådløse hovedtelefoner

  6 trådløse hovedtelefoner

  Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.
  Skullcandy Venue

  Skullcandy Venue

  Man skal ikke skue hunden på hårene, og Venue har forbavsende meget at byde på.
  Sony WH-1000XM3

  Sony WH-1000XM3

  Flyt dig, Bose. Sony WH-1000XM3 er verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner!
  Beoplay H9i

  Beoplay H9i

  Bedre design, lyd og støjreduktion, siger de selv. Men er H9i nu også bedre end sin forgænger?
  Seks overkommelige hovedtelefoner med støjreduktion

  Seks overkommelige hovedtelefoner med støjreduktion

  Med disse budgetvenlige hovedtelefoner kan selv dem, der ikke rejser så tit, slippe for larmen på flyet.
  KEF Space One Wireless

  KEF Space One Wireless

  Flotte og velbyggede hovedtelefoner med fremragende lydkvalitet, også med støjreduktionen tændt.
  Bowers & Wilkins PX

  Bowers & Wilkins PX

  Bowers & Wilkins er gået ind i krigen om toppen af markedet for tys-tys hovedtelefoner.