TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

DUEL: Den ultimative ismaskine

Radikalt forskellige ismaskiner

Den skandinaviske sommer er et uforudsigeligt bekendtskab, men selvom der ikke ligefrem er hedebølge hver dag, har vi testet to toptunede ismaskiner, som ikke kunne minde mindre om hinanden.

Af / 29/06/2024 - 10:56
Den ultimative ismaskine

Hjemmelavet is er overraskende nemt, og smager langt bedre end den is, man kan købe i supermarkedet. I hvert fald er det nemt, hvis man har en ismaskine – ellers er det en ret frustrerende proces.

Ismaskiner kommer typisk i to varianter. Med eller uden kompressor. Men der er en helt ny type revolutionerende ismaskine på markedet, nemlig Ninja Creami Deluxe, og vi har testet den op imod en toptunet, klassisk ismaskine med kompressor og smarte, automatisk egenskaber. Nemlig Sage The Smart Scoop.

Revolution eller evolution?

Den klassiske måde at lave is på, som Sage gør brug af, er langsomt at røre ismassen rundt i en nedkølet beholder, så der ikke danner sig store iskrystaller. Sage The Smart Scoop har en række automatiske programmer, der lader dig vælge den ønskede tekstur, såsom sorbet, og så ringer den ellers, når din is er klar. Det tager lidt tid, men kræver nærmest ingen forberedelse. Du hælder bare ismassen i og venter 20-60 minutter, afhængigt af hvilken type is du laver.

ismaskine test
(Foto: Lasse Torp Hansen)

Den nye teknologi, som Ninja bruger, kommer oprindeligt fra restaurationsbranchen, hvor tingene skal gå stærkt! I stedet for langsomt at køle ismassen ned, har Ninja Creami Deluxe en mere brutal tilgang til isproduktionen. Den blender simpelthen en beholder med fastfrossen hvad-som-helst så fint, at det skaber den korrekte is-tekstur. Det er både meget hurtigt og meget fleksibelt. På den måde kan du have forskellige beholdere med ismasse i fryseren, og bare blende en portion, når du har brug for den.

IsGruppetest1 IsGruppetest2
<
>
Man kan allerede se på designet, at de to maskiner virker på vidt forskellige måder. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Det tager kun Ninja få minutter at lave is, men til gengæld kan den ikke selv køle noget som helst. Du skal lave ismassen dagen inden. Maskinen fra Sage er derimod 20-60 minutter om at lave isen, men kræver intet forarbejde, og maskinen kan selv køle massen. 

Annonce

Testkriterier

Maskinerne er testet med ens opskrifter. Specifikt en hindbær-rosmarin sorbet og en klassisk vaniljeis. Ninja Creami har en del indstillinger, såsom slushice og frappe, hvilket naturligvis også skal testes af. Smagen er vigtig, men teksturen er vigtigst, når det gælder ismaskiner. Opskrifter er nemme at ændre, men det er op til maskinerne at skabe en jævn ismasse, lige meget, om opskriften er primært vand eller fløde. Derudover tages der højde for lydniveau, mængden af opvask og brugervenlighed.

Ninja Creami Deluxe 10-in-1 NC501EU

Som ingen anden ismaskine

Ninja Creami Deluxe udfordrer de etablerede ismaskiner, med en teknologi fra restaurationsbranchen, som måske også vil ændre den måde, du laver is på fremover.

Mange opskrifter, ud over de almindelige typer is. Laver is utroligt hurtigt. Imponerende tekstur på både sorbet, slushice og flødeis. Man kan virkelig eksperimentere med sine opskrifter. Let og nem at flytte ind og ud af et skab.
Larmer lige så meget som en stor blender. Isen skal som regel ”blendes” et par gange, før teksturen er korrekt. Kan ikke selv køle is, men kræver en allerede frossen ismasse.
Læs hele testen

Sage the Smart Scoop

Lydløs dessert

Sage the Smart Scoop er en lydløs tjener i køkkenet, som giver dig de få automatiske egenskaber, som du har brug for i en lækker ismaskine, og går udenom alt muligt unødvendigt.

Utroligt stille! Pænt design. Utroligt nem at bruge. Kan holde isen spiseklar i flere timer.
En smule ujævnhed i, hvor frossen ismassen var. Lige så stor og tung som andre ismaskiner med indbygget kompressor.
Læs hele testen
Lasse Torp Hansen
(f. 1996): Journalist på L&B Home. Lasse er udgivet i bl.a. Bil Magasinet, Børsen Pleasure, Brugte Drømmebiler og Filmmagasinet Ekko. Lasse viste sig desværre at være en ret tarvelig akademiker, men til gengæld vældig god til at videreformulere de universelle sandheder, som holder ham vågen om natten: Såsom det faktum, at elbiler tit deler designfilosofi med gamerudstyr, og at Erna i krig har samme plot som Find Nemo. Hans primære besættelser er biler, kaffe, tech, design, og film.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedre end Tesla og Polestar?