CAT er helt klart det mest kendte mærke inden for toughphones. Navnet kendes fra industrigravemaskiner, men er via licenser blevet synonymt med robust mærkevaretøj og ditto telefoner. CAT-telefonerne fremstilles af britiske Bullitt Group.
CAT S40 er en tæt lillebror til S50, som vi tidligere har testet. Både af udseende og konfigurationsmæssigt ligner den, men den er en anelse mindre af omfang og også lidt neddroslet på elektroniksiden. Processoren er en 1,1 GHz quad-core, og der er 1 gigabyte ram og 16 gigabyte lagerplads. På et enkelt punkt er S40 dog opgraderet i forhold til S50: Frontkameraet er på 2 megapixel i stedet for 0,3.
Bagsiden, der går i ét med chassiset, er af grå plast. To aluminiumskinner langs siderne beskytter mod slag og stød. Hovedtelefonudgang, USB-port til opladning samt kortlæsere til SIM- og microSD-kort er beskyttet bag gummiforede klapper.
Via hovedtelefoner er lyden fuldt ud acceptabel, mens den indbyggede højttaler er udpræget skinger – selv for en mobiltelefon.
Skærmen er nok S40’s stærkeste kort. Sammenlignet med de to phablets fra LG og Runbo er den lille, men i forhold til størrelsen er opløsningen fin (960 x 540 pixel), og det er faktisk lykkedes at klemme næsten lige så mange ikoner ind på brugerfladen som hos LG. Skærmen er lysstærk med en behagelig, lidt varm farvetone. Kontrasten er ikke på niveau med den fantastiske skærm hos LG V10, men stadig næstbedst i testen.
Ligesom Runbo klarede CAT S40 sig uskadt gennem både tæsk og vandgang. Ikke en dråbe vand sivede ind bag de gummiforede luger, og stød blev absorberet problemfrit.
Benchmarks
CAT S40 har den mindste og langsomste processor, som er udstyret med den mindste mængde ram. Så nej, det er ikke nogen hurtig telefon! I Geekbench 3 scorede den 315 i single-core og 1.023 i multi-core. Et Browsermark-resultat på 929 er heller ikke slået negativt i lang tid. Det kan derfor ikke undre, at grafiktestene AnTuTu 6 og 3D-mark også ligger i den laveste ende.
På et enkelt, vigtigt punkt gør S40 det dog udmærket: Batteritesten kørte i seks timer og 37 minutter, hvilket er næstbedst – præcis en time mindre end Runbo F1.
Konklusion
Der er som sådan ikke noget galt med CAT S40, man får bare mere for pengene alle andre steder. Den har en kvalitet og ydelse, der for et år siden ville have været glimrende, men som i dag overgås eller i hvert fald matches af alle de øvrige deltagere. Også af Samsung Galaxy Xcover 3, der koster det halve. Med hverken pris eller kvalitet som begrundelse er det svært at anbefale den for andet end mærket.
Også i denne test:
Runbo F1
Til den modebevidste værkstøjskasse
F1 er Runbos robuste bud på en elegant phablet. Bag det maskuline ydre gemmer der sig en udmærket smartphone.
Samsung Galaxy Xcover 3
Robust økonomimodel til skoletasken
Xcover 3 byder ikke på nogen teknologiske revolutioner, men til gengæld masser af vandtæt snusfornuft.
LG V10
Luksusmodel med skuldre af stål
V10 er en “civil” telefon, der er bygget så solidt, at den godt må blive længe oppe og lege med de hårde drenge.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer