TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Arlo Pro 5 2K

Kvalitetskameraet Arlo Pro 5 kan tåle regn

Fremragende videokvalitet, batteristrøm og vejrbestandighed, men desværre skjulte omkostninger.

Af / 28/07/2023 - 10:01
Arlo Pro 5 2K

Home mener

  • Fremragende videokvalitet, selv i svagt lys. God til at genkende objekter. Kan bruges udendørs, god batterilevetid.
  • Kræver en dyr basestation for Homekit-understøttelse. Ingen indbygget ansigtsgenkendelse.

Arlos kamera har en helt anden kvalitet end de andre kameraer. Det skyldes i høj grad, at det er designet som et udendørs kamera og har en lang batterilevetid. Som følge heraf er prisen også højere. Der er et gevindbeslag på bagsiden, og du kan tilkøbe alle mulige beslag, så du kan placere kameraet, hvor du vil. Det er dog beregnet til fast montering, så det står usikkert, hvis man prøver at sætte det midlertidigt oven på f.eks. et skab.  

Omkostninger

Uden et abonnement får du kun notifikationer om bevægelser og kan livestreame. Mere eller mindre ubrugeligt, men det bliver klart bedre med Homekit. Homekit kræver dog, at du køber en basestation, som koster 1.000 kr. 

Basestationen etablerer sit eget netværk med kameraerne, så hvis du har mange kameraer, kan den give bedre rækkevidde og ydeevne. Du kan også sætte et USB-stik i stationen for at undgå det månedlige gebyr for lagring. Det kan altså betale sig i det lange løb. 

Arlo Pro camera 1
Arlo Pro 5 er et hårdført kamera med både spotlight og sirene. (Foto: Arlo)

Installation

Hvis du bruger kameraet inden døre, er det praktisk at holde det forbundet via det magnetiske ladekabel med et USB-A-stik i den anden ende. Det er dog kun en meter langt. Du kan selvfølgelig tilkøbe længere kabler på 2,4 eller 7,6 meter (til udendørs brug). Det er meget nemt at sætte systemet op i Arlo-app’en, bare følg instruktionerne. Det var dog noget mere besværligt at få det tilføjet i Homekit, da man først skulle tilføje basestationen, hvilket krævede, at man læste manualen.  

Håndtering

Fra kameravisningen i app’en kan du tænde for mikrofonen og også aktivere højttaleren, så du kan tale til den, der står foran kameraet. Hvis du ser en uvelkommen person på billedet, kan du tænde et spotlight for at få et bedre billede og tænde for sirenen for at skræmme den ubudne gæst væk. En smart ting er, at man kan logge ind via en browser og få samme visning som i app’en. I princippet skal man kunne have en skærm, der altid viser overvågningsbillederne.  

Annonce

Der er tre indstillinger til kameraerne: ude, hjemme eller standby. For hver af dem kan du indstille, hvad der skal ske, hvis kameraet hører lyd eller registrerer bevægelse. Om det skal begynde at optage, sende en notifikation eller aktivere sirenen. Du kan kortlægge, hvilken del af synsfeltet du vil tjekke for bevægelse for at undgå unødvendige alarmer. Ved hjælp af geofencing kan indstillingerne aktiveres automatisk, når du forlader hjemmet og vender tilbage.  

Arlo app 1 scaled
Du kan kortlægge, hvilken del af synsfeltet du vil tjekke for bevægelse for at undgå unødvendige alarmer. (Foto: L&B) 

Videokvalitet

Billedsensoren er helt klart et trin op i forhold til de billigere kameraer i testen. I svagt lys bevarer den farvevideo længe efter, at de andre kameraer har skiftet til sort/hvid nattilstand. I god belysning er videokvaliteten højere, med flere detaljer, bedre skarphed og bedre farvegengivelse. Især hvis kameraet er forbundet til basestationen, og du kan bruge 2K-videostreaming på det samme trådløse netværk.  

Konklusion

Dette er nok det mest alsidige kamera med mulighed for batteridrift og montering udendørs. Det har også den bedste videokvalitet. Desværre skal der bruges flere penge for at gøre det anvendeligt. Enten ved at købe en basestation med lokal lagring og mulighed for Apple Homekit. Eller ved at abonnere på Arlos cloud-tjeneste. Hvis du synes, det er det værd, så er Arlo 5 Pro bedst.  

 

Karakter
Arlo Pro 5 2K
Premium

Også i denne test:

Aqara Camera Hub G3

Aqara Camera Hub G3 er sød og praktisk

Lad dig ikke narre af udseendet, kameraet har AI og kan panorere for at følge personer.

Mange AI-funktioner, der ikke kræver cloud-tjenester. Kan panorere og tiltes via app’en. Spækket med funktioner. Sødt design. Indbygget Zigbee-hub.
Burde kunne justeres i en større vinkel vertikalt. Kan være lidt langsom til at reagere på kommandoer. Mindre vellykket til vægmontering.
Læs hele testen

Eve Cam

Eve Cam er desværre lidt for enkelt

Kameraet er nemt at bruge og Homekit-kompatibelt, men mindre prisvenligt end konkurrenterne.

Magnetisk fastgørelse. Nem installation og håndtering.
Fungerer KUN med Homekit. Middelmådig videokvalitet.
Læs hele testen

Logitech Circle View

Circle View er et enkelt men fantastisk Homekit-kamera

Hvis du bare vil have et simpelt overvågningskamera, der kan monteres udendørs, er Circle View en attraktiv mulighed.

Velbygget, kan bruges udendørs. Helt fin videokvalitet. Ultravidvinkel.
Fungerer KUN med Homekit, kræver Apple-enheder.
Læs hele testen

Netatmo Indoor Camera

Netatmo Smart Indendørs Kamera er faktisk smart

Hvis du bare vil have et kamera, der passer sig selv og giver dig de oplysninger, du har brug for, er dette det rigtige valg.

Ingen abonnementsgebyrer. Indbygget ansigtsgenkendelse. Få falske alarmer. Kan bruge kablet netværk.
Middelmådig videokvalitet. Ingen tovejskommunikation. Få monteringsmuligheder.
Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ny topmodel fra Sage imponerer

Let at installere og drevet af sollys

Prisvenlig pizzaovn til både inde og ude

Du må ikke have for travlt

Højere opløsning og billedhastighed er et hit

Ding-dong - du er på skærmen

Delt glæde er dobbelt glæde

Dobbelt så smart er ikke dobbelt så godt

Det her kan ingen andre sengelamper

4 espressomaskiner: Hænger pris og kvalitet sammen?

Fleksibel og ideen er god

Overvågning med øje på økonomien