TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Bosch Serie 6 Køkkenmaskine (MUMS6ZS00)

Stærk motor i utraditionel indpakning

Selvom den ikke byder på et klassisk røremaskine-design, så har den nye arbejdshest fra Bosch fokus på det vigtigste, nemlig motoren.

Af / 06/04/2024 - 10:08
Bosch Serie 6 Køkkenmaskine (MUMS6ZS00)

Home mener

  • Stærk 1.600 W motor med 10 års garanti. Praktisk vægt, både indbygget i skålen og ovenpå maskinen. Indbyggede automatiske opskrifter. Den er overraskende nem at flytte rundt på.
  • Skærmen er meget lille, og føles ikke ligefrem moderne. Den bruger en del tid på at placere piskeriset i den korrekte position, før man kan åbne låget.

En køkken- eller røremaskine er mest af alt bare en snurrende motor, som er ligeglad med, om den drejer en dejkrog eller en kødhakker. Det har Bosch forstået med den nye Serie 6 køkkenmaskine, som byder på en stor 1.600 W motor med 10 års garanti. En noget større motor, end man finder i de fleste køkkenmaskiner, og det rigtige sted at investere, hvis man ønsker et langtidsholdbart produkt. Maskinen byder også på et par automatiserede opskrifter, hvor maskinen selv vurderer den rigtige konsistens af eksempelvis marengs, flødeskum eller gærdej.

Ligesom lignende maskiner er den centreret omkring bagning, og har medfølgende piskeris, fladmikser, dejkrog og låg. Du har også mulighed for at tilkøbe både blender, pastamaskine og kødhakker. Derudover kan maskinen prale af en særligt praktisk indbygget vægt og et unikt, relativt kompakt design.

bosch serie 6
Der er rigeligt udstyr at tilkøbe, hvis man har brug for det. (Foto: Bosch PR)

Brugeroplevelsen

Røremaskiner tager normalt en del plads i køkkenet, men Serie 6 er ganske kompakt. Maskinen har små håndtag på undersiden, som gør det overraskende nemt at flytte på den otte kilo tunge maskine. Det er en stor fordel, da man dermed kan opbevare den i et skab i stedet for på køkkenbordet.

Maskinen styres via en 2,7” touchskærm, som i de færreste tilfælde er stor nok til, at man kan læse, hvad der står skrevet på den. Oftest må man vente i spænding, mens teksten langsomt glider henover skærmen. Menuen er heldigvis overskuelig, og selve motoren styres via et hjul på siden, ikke via touchskærmen. Vil man tilslutte ekstra tilbehør, så gøres det oven på maskinen, hvor et låg magnetisk skjuler tilslutningsåbningen. Der er en sekundær tilslutningsåbning, som man tilgår ved at fjerne skålen og vippe toppen af maskinen ned. Lidt mere besværligt end bare at kunne sætte blenderen fast ovenpå, men det må være prisen for det mere kompakte design.

bosch seri6
Skærmen er lidt et lavpunkt på maskinen. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Smart vægt

En indbygget vægt giver god mening i en røremaskine, og er noget, man ofte finder i de lidt dyrere modeller. Bosch Serie 6 byder på en særligt god en af slagsen. Faktisk er vægten et af de store højdepunkter. Bosch har nemlig ikke bare bygget en vægt ind i bunden, hvor skålen står, men også oven på maskinen. Det betyder, at den både kan veje alt, der skal ned i skålen, men også samtidigt kan veje andre beholdere med ting til din opskrift. Skal du eksempelvis smelte smør til din gærdej, så sætter du bare kasserollen ovenpå maskinen og vejer løs. Det lyder måske som en lille ting, men det gør livet nemmere, når man ikke skal rode med to forskellige vægte eller er nødt til at veje små ting i den store skål.

Annonce
bosch køkkenmaskine
Der er en god stor overflade at veje på. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Råstyrke

Man kan mærke råstyrken, når Serie 6 ælter dej. Den ordner nemt den mest klistrede, seje dej. Ingen røremaskine er lydløs, og det gælder også for Serie 6. Den rører ingredienserne godt op og ned på skålen, og det er sjældent nødvendigt at stoppe den for at skrabe siderne.

Lige meget om man bruger den manuelt eller på et af de automatiske programmer, så stopper man maskinen ved at flytte hastigheden til ”0”. Herefter skal man vente (lidt tålmodigt) på at den drejer sig selv i den korrekte position, så skål og piskeris ikke kommer i klemme, når man åbner låget.

bosch røremaskine
(Foto: Lasse Torp Hansen)

Automatiske programmer

Bosch Serie 6 har seks indbyggede opskrifter, som den kan tackle helt uden din indblanding.

Opskrifterne er flødeskum, stive æggehvider, gærdej, kagedej, mørdej og pastadej/strudeldej.

Ideen er, at den (via modstand, antageligvis) selv måler, hvornår den korrekte tekstur til eksempelvis flødeskum er opnået. Når du starter et automatisk program, får du anvist, hvilket udstyr – såsom dejkrog eller piskeris – du skal bruge. Herefter pisker den derudaf med varierende tempo. Du får vist en lille animation på skærmen, mens det automatiske program kører, i stedet for en timer, som når man bruger maskinen manuelt. En timer ville være at foretrække, da man på den måde kan holde lidt bedre øje med, hvad der sker.

Det automatiske program for æltning af gærdej tog eksempelvis syv minutter, hvilket var præcist, hvad min donut-opskrift bad om. Den ved altså, hvad den laver. Herefter ville maskinen rigtig gerne hvile min dej i et kvarter, hvilket afveg fra opskriften, og tvang mig til at bekende loyalitet. Heldigvis er det nemt at afbryde det automatiske program, hvis man hellere – manuelt – vil holde sig til opskriften.

Det er meget rart at kunne vende ryggen til maskinen, mens den klarer arbejdet og stopper, inden flødeskummet et blevet til smør. Man kan ikke udvide mængden af automatiske opskrifter, hvilket er en skam, så det er mest brugbart, hvis man ofte bruger netop de opskrifter, som er indbygget.

bosch røremaskine
Man bliver ikke en køkkenstjerne eller mesterkok af at have en røremaskine, og det er langt sværere at lave donuts end først antaget. Uspiselige blev de dog ikke. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Bluetooth?

En sidste ting er værd at nævne. Man kan svagt skimte et Bluetooth-symbol over skærmen, men der er absolut ingen måde at tilslutte maskinen med Bluetooth. Manualen nævner ikke Bluetooth, instruktionsvideoerne nævner det ikke. Menuen nævner det ikke. De officielle pressebilleder af maskinen har ikke symbolet. Selv ikke forhandlerne nævner det.

Det var mig heller ikke muligt at tilslutte maskinen via Home Connect App’en, lige meget hvordan jeg greb det an, så Bluetooth-symbolet forbliver et mysterie. Mit bedste bud er, at skærmen er genbrugt fra en anden maskine, som har den funktion.

bosch køkkenmaskine
Det er ikke gjort noget for at skjule Bluetooth-logoet, så man bliver virkelig i tvivl om, hvorfor man ikke kan finde funktionen i menuen. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Konklusion

Bosch Serie 6 ligner ikke andre røremaskiner, men performer som den skal. Der er investeret i det vigtigste, nemlig motoren. De automatiske programmer og den praktiske vægt er med til at forsvare prisen, men det er motoren, der gør, at man vælger den frem for et af de mange alternativer på markedet. Det er også sjældent, at røremaskiner føles så overskuelige at flytte rundt på, hvilket giver Serie 6 en meget stor fordel.

Karakter
Bosch Serie 6 (MUMS6ZS00)
Premium
Lasse Torp Hansen
(f. 1996): Journalist på L&B Home. Lasse er udgivet i bl.a. Bil Magasinet, Børsen Pleasure, Brugte Drømmebiler og Filmmagasinet Ekko. Lasse viste sig desværre at være en ret tarvelig akademiker, men til gengæld vældig god til at videreformulere de universelle sandheder, som holder ham vågen om natten: Såsom det faktum, at elbiler tit deler designfilosofi med gamerudstyr, og at Erna i krig har samme plot som Find Nemo. Hans primære besættelser er biler, kaffe, tech, design, og film.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Så skal der vaskes igennem

Selvhjulpen robot gør det næsten perfekt

En mudret omgang

Gulvlampe med disko-stil

Godt i teorien - mindre godt i praksis

Billig babymonitor fungerer perfekt

Brygger og kværn i perfekt symbiose

Tado X har fået Thread, Matter og abonnementsordning

Smart overvågning i 4K og farver

Et effektivt farvel til snavs og dyrehår

Ny topmodel fra Sage imponerer

Let at installere og drevet af sollys