TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

Test: Google Nest Hub

En smart skærm til det smarte hjem

Nest Hub er næste skridt i, hvordan vi får information og styrer det opkoblede hjem.

Af / 03/06/2019 - 14:08
Google Nest Hub

Home mener

  • Praktisk styring af det smarte hjem. Ikke meget dyrere end en Google Home.
  • Middelmådig musikkvalitet. Havde været mere nyttig med mere indhold.

Vi har tidligere testet smart-højttalerne Google Home og Google Home Mini. Vakse værktøjer til f.eks. at styre smart-lys med stemmen, starte robotstøvsugeren eller spørge, hvordan vejret bliver i morgen.

Men der er situationer, hvor stemmen ikke slår til. Det er faktisk mere praktisk at se sin kalender på en skærm end at få møderne opremset, og hvis man vil vide, hvor det nærmeste busstoppested er, vil man nok hellere se det på et kort. Derfor kommer Google Nest Hub nu også i Skandinavien.

Nest Hub SE rutt 56290
Kort er en åbenlys fordel ved Nest Hub i forhold til højttalerne.

Hvad er Nest Hub?

I princippet er Nest Hub en Google Home Mini med en lille skærm på forsiden, som kan præsentere svar på spørgsmål visuelt. Præcis som når man spørger Google Assistant om noget på mobilen eller tablet’en. Det er dog ikke en tablet. Man kan ikke installere apps på den, men den indeholder Chromecast, så man i begrænset omfang kan streame lyd og video til den.

Når den ikke er i brug, viser den klokken, vejret og dine yndlingsbilleder. Ligesom de gamle digitale fotorammer.

Nest Hub 4 56287
Højttaleren gemmer sig bag skærmen. Foto: Google

Men skærmen er en touch-skærm, så man kan også gøre ting uden at bruge sin stemme. Hvis man swiper ned fra toppen, får man en oversigt over sine opkoblede gadgets, såsom lamper, kameraer, termostater og højttalere. Swiper man fra højre, får man kort (cards) med forslag til musik og videoer samt til andre ting, man måske gerne vil vide. Såsom vejret, kalender, indkøbslister, timere, nyheder, påmindelser eller opskrifter.

Annonce
Nest Hub SE assistant 56288
Få flere forslag til, hvad assistenten kan hjælpe dig med.

Det smarte hjem

Som central for det smarte hjem er Nest Hub meget mere nyttig end de smarte højttalere. Man kan ganske vist bede højttalerne om at tænde en lampe, dæmpe lyset eller ændre farven på det. Men resultatet er mere uforudsigeligt, end når man har en skærm og kan indstille lysstyrken til præcis 50 procent og farven til stearinlys.

Det er også meget mere informativt at få et hurtigt overblik over status på husets gadgets end at skulle spørge højttaleren om hver enkelt af dem.

Next Hub SE lampor 56292
Det er let at indstille lysstyrke og farve på hjemmets smart-belysning.

Men det er med smarte kameraer, at Nest Hub vinder på walkover i forhold til højttalerne. Fra skærmen kan man jo se, hvad det var, der fik kameraet i haven til at advare om bevægelse. Og hvis man har en kompatibel videoringeklokke, f.eks. Nest Hello, kan man se gæsterne direkte på skærmen og tale med dem eller afvise dem.

Det havde været smart, hvis skærmen også kunne bruges til videosamtaler, men desværre har den ikke noget kamera. Man kan dog modtage opkald fra Google Duo og se den, der ringer.

Underholdning

Hvad video angår, så er YouTube klart Nest Hubs foretrukne tjeneste. Den forsøger altid at afspille derfra, hvis man ikke siger andet, og det er derfra, de anbefalede videoer kommer. Det er også muligt at bruge Chromecast-funktionen til at afspille video fra f.eks. TV 2 Play eller Viaplay via mobilen, mens en tjeneste som Netflix ikke virker her.

Nest Hub SE veder 56291
Man får også et bedre overblik over sin dag, end en højttaler kan give.

Hvad musik angår, kan man både afspille fra YouTube Music og Spotify direkte på Hub. Med andre tjenester er man igen henvist til Cast-funktionen på mobilen.

Som mediecenter er den dog lige så begrænset som Home-højttalerne. Den har ikke kraft eller bund nok til at give nogen særlig musikoplevelse. Derimod formidler den stemmer godt, hvilket gør den glimrende til at høre morgennyheder fra f.eks. Dannmarks Radio på, bare ved at sige: “Okay Google, godmorgen.”

Køkkenhjælp

Netop derfor passer Nest Hub så godt på køkkenbordet. Det er også her, dens smarteste funktion kommer til deres ret.

Google har fiflet lidt med, hvordan opskrifter fra mange populære madlavnings-sites vises. De præsenteres i en forenklet brugerflade, hvor assistenten læser instruktionerne op trin for trin, og man bruger stemmen til at fortsætte til den næste. Slut med klistrede fingeraftryk på tablet’en! Man kan også gemme opskrifterne i en opskriftssamling.

Nest Hub SE recept 56289
Smarte trin-for-trin-instruktioner, når du laver mad.

Selvfølgelig kan man også have gavn af den på natbordet. Og her bliver man glad for, at skærmen har en lyssensor, så den tilpasser sig til omgivelserne. Hvis man slukker lyset, går den over i en meget dæmpet indstilling, der ikke forstyrrer ens nattesøvn.

Konklusion

Google Nest Hub er en praktisk central for det smarte hjem, som har åbenlyse fordele i forhold til smart-højttalere. Ikke mindst at man kan se ting som kort, få et overblik over sin kalender eller se, hvad der sker på overvågningskameraerne.

Den kommer mest til sin ret i køkkenet, når man skal høre morgennyheder eller se trin-for-trin-instruktioner i opskrifter. Den duer også til at se f.eks. instruktionsvideoer på YouTube, men højttaleren er for lille til, at man rigtig kan nyde en spillefilm eller god musik. Nest Hub kan også være en fin fotoramme, når man ikke bruger den.

Det skal dog siges, at udbuddet af tjenester indtil videre er begrænset, og at Google bør arbejde mere med sprogforståelsen, når man giver den instruktioner.

Karakter
Google Nest Hub
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Ny topmodel fra Sage imponerer

Let at installere og drevet af sollys

Prisvenlig pizzaovn til både inde og ude

Du må ikke have for travlt

Højere opløsning og billedhastighed er et hit

Ding-dong - du er på skærmen

Delt glæde er dobbelt glæde

Dobbelt så smart er ikke dobbelt så godt

Det her kan ingen andre sengelamper

4 espressomaskiner: Hænger pris og kvalitet sammen?

Fleksibel og ideen er god

Overvågning med øje på økonomien