annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
TEST:

Panasonic TX-L47ET60

annonce

Stor forbedring

Panasonic satser knaldhårdt på LCD i år og kommergodt fra start med det budgetvenligeTX-L47ET60.
Plus lbadvantages
Suverænt sortniveau Flot menusystem
Minus lbdisadvantages
Tynd lyd

Hos Panasonic har det altid været plasmateknologien, der har stået højest i kurs, men parallelt med det har de også videreudviklet LCD-skærmene. Det ser vi specielt på årets modeller, hvor tv’erne har fået en kraftig ansigtsløftning på både eksteriør- og indholdssiden.

Den første model, vi tester, kommer fra ET60-serien, som ligger under de dyrere DT60 og WT60 på rangstigen. Forskellen er primært noget enklere billedpaneler samt manglen på indbygget videokamera, som påvirker nogle af smart-finesserne.

Brugervenlighed og finesser
L47ET60 har udstyrsmæssigt meget tilfælles med plasmamodellen P50ST60. Fjernbetjeningen, tilslutningsmulighederne og menusystemet er næsten nøjagtig magen til. Den nye Home Screen kan også her skræddersys med det indhold, man vil se. F.eks. kan man placere en genvej til Netflix-app’en direkte på startskærmen. 47ET60 understøtter også Skype, men selve videokameraet er – ligesom i 50ST60’s tilfælde – ekstraudstyr.

Billedkvalitet
Panasonic har alle årene hævdet, at plasma giver overlegen billedkvalitet sammenlignet med LCD, men det har ikke hindret dem i at videreudvikle deres LCD-skærme. 47ET60 bruger et såkaldt IPS (In-Plane Switching) LCD-panel, som giver en bredere indsynsvinkel end almindelige LCD-skærme. Det mærkes ved, at man kan sidde længere ude til siden for skærmen, uden at farverne bliver udvaskede og blege – lidt sådan som man oplevere en vaskeægte plasmaskærm.

47ET60 har i lighed med sin plasmabror en rigt balanceret farvegengivelse, og vi tror, at mange traditionelle plasmaelskere vil foretrække Panasonics version af LCD frem for konkurrenternes: Farverne er meget neutrale og uden påfaldende farvestik, når vi sætter skærmen til ægte biografmodus. 47ET60 kan ganske vist ikke helt måle sig med sortniveauet fra LG’s dyrere 860-serie, ligesom det heller ikke er lige så knivskarpt og støjfrit som Samsungs 8000-serie. Men når prisen tages i betragtning, må Panasonic alligevel anses for rigtig godt.

Konklusion
Panasonic TX-L47ET60 gør et mærkbart hop i forhold til sidste års modeller fra Panasonic, både når det gælder design, billedkvalitet og brugervenlighed. Hvis den 47 tommers model, vi tester her, bliver for lille, er det også tilgængeligt i en 55 tommers udgave til ca. 15.000 kroner.

panasonicapps

TX-L47ET60 benytter samme smart-portal som TX-P50ST60 og har tjenester som Netflix, Viaplay, SF Anytime, Skype, YouTube, Facebook, Twitter og Eurosport Player indbygget.

 • 47" LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI
 • Optisk lydudgang

Pris: 9999 kr
Bedste pris på Panasonic TX-L47ET60
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  5 tv 47″-55″
  Også i denne test:
  Samsung UE55F8005
  Smart og knivskarpt
  Den nye F8000-serie fortsætter trenden med stadig tyndere design. UE55F8005 har i lighed med LG og Philips en helt tynd ramme omkring panelet, foruden en ny bueformet sokkel, som får tv’et til at virke, som om det næsten svæver i luften. Vi har tidligere kritiseret Samsung for at have en ganske spinkel sokkel og spinkle beslag i plast – derfor er det positivt at se, at den buede fod til F8005-serien er langt mere solidt lavet i metal. Ulempen ved bueformen er, at den kræver større afstand til væggen end traditionelle sokler. Bagsiden på Samsung-tv’et er imidlertid lavet for at…...
  Panasonic TX-P50ST60
  Biografchefen
  Panasonics plasmaskærme har altid været et soleklart alternativ for film-entusiaster, som værdsætter bedst mulig billedkvalitet. Men snart er det slut med morskaben: Panasonic kundgjorde i april, at de planlægger at afslutte produktionen af plasma-tv’er i nærmeste fremtid, måske allerede i 2014. Dermed kan årets nye modeller blive en af de sidste generationer af plasmaer. Det er unægtelig trist, for årets modelserie er virkelig spækket med finesser. P50ST60, som vi tester her, findes også i en 55 og en 65 tommers udgave og er Panasonics billigste plasmaserie med 3D. Den tager over efter ST50-serien, som vi kårede som Årets Bedste Plasma…...
  LG 55LA860W
  Bedst på brugervenlighed
  Koreanske LG er en af Samsungs ivrigste konkurrenter, og deres nye 55LA860W er en direkte udfordrer til Samsungs F8000-serie både pris- og udstyrsmæssigt. Det har et slankt design, hvor billedpanelet går næsten helt ud til skærmkanten – noget, LG selv kalder “vanished bezel”. Selve billedpanelet er af kant-LED typen med understøttelse af 3D via passive briller. På indersiden har LG-skærmen en 1,25 GHz dual-core processor, som skal sørge for, at de forskellige smart-finesser fungerer så hurtigt og glat som muligt. Brugervenlighed og finesser I første omgang kan LG-skærmen føles lidt uvant i brug. Der medfølger nemlig ikke nogen traditionel fjernbetjening…...
  Philips 55PFL6008S/12
  Veludstyret minimalist
  Philips er et kendt tv-mærke for de fleste, men bag kulisserne har den hollandske producent foretaget en omstrukturering det seneste år. Tv-divisionen blev for nylig solgt til det nystiftede selskab TP Vision, hvor Philips fortsat er med på ejersiden. Forandringerne ser imidlertid ikke ud til at være gået negativt ud over modellerne, snarere tværtimod. Den nye 6000-serie indtager fjerdepladsen i modelhierarkiet under 7000, 8000 og topserien 9000, men der er ikke tale om nul udstyr og “elastikmotor” af den grund: Den har faktisk meget af det samme udstyr som de dyrere modeller. Designmæssigt er 6008-modellen lækker at se på med…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  annonce
  Luk menu