LG OLED G5 er den sydkoreanske TV-producents nye topmodel for 2025. LG er pioner, når det gælder OLED-TV, og laver nogle af de bedste på markedet. På trods af flere konkurrenter, der ånder dem i nakken, var flagskibsmodellen i G-serien endnu en gang øverst på listen, da det gjaldt om at vælge de bedste TV’er i 2024.
Sidst, men ikke mindst, blev LG-skærmen også valgt som den bedste i en prestigefyldt blindtest foran hårde konkurrenter som Panasonic, Samsung og Sony. Kombinationen af et lysstærkt OLED-panel og avanceret videobehandling gav en billedkvalitet, som kun få kunne matche.
Nu er 2025-modellen OLED G5 her, og forventningerne er naturligvis skyhøje til, hvad denne årgang bringer til bordet. LG siger, at de har fokuseret på at gøre billedbehandlingen endnu smartere og mere fleksibel i forhold til dine TV-vaner. Men hardwaren er også ny, med et nyt billedpanel og en opdateret videoprocessor under motorhjelmen.
Så har LG formået at forbedre en allerede god model, eller er det bare “gammel vin” på nye flasker? Det er tid til at finde ud af det!

LG OLED G5 – design
Når det kommer til design, er det meste stort set det samme som før. LG-skærmen har stadig en slank, billedlignende ramme i børstet metal. Bagsiden er helt flad med en fordybning, der gør det muligt at hænge den tæt på væggen. Næsten som en slags OLED-version af Samsungs The Frame, kan man sige.
G5-modellen er skræddersyet til vægmontering, og hvis du vælger modellen med “LW” i slutningen af modelnavnet, følger der et specialdesignet vægbeslag med i kassen. Hvad der derimod IKKE følger med, er en almindelig fod eller sokkel til bordmontering. Hvis man ønsker dette, skal man i stedet kigge efter modellen med “LS” til sidst.
Alternativt sælger LG også en sokkel som ekstraudstyr. Det er vigtigt at tage med i overvejelserne, når G5 skal sammenlignes med sin lillebror, C5, eller konkurrenter som for eksempel Samsung S95F. Begge disse kommer med en sokkel i kassen, men ikke noget vægbeslag.
G5-serien fås i en lang række skærmstørrelser, fra 55 og helt op til 97 tommer, og vi har testet 65 tommer-versionen. Den allerstørste model, OLED97G5, vil helt sikkert friste dem, der er på udkig efter en rigtig OLED-storskærm. Men den koster også tæt på 200.000 kroner! Og den bruger heller ikke den nyeste panelteknologi, som i øjeblikket kun er tilgængelig op til 83 tommer (LG OLED83G5).

Brugervenlighed og finesser
OLED G5 leveres med LG’s nyeste brugergrænseflade, WebOS 25, hvor der er lagt særlig vægt på at give familiemedlemmer mulighed for at oprette deres egne brugerprofiler, så TV-indstillingerne kan skræddersys til deres præferencer. Det kan faktisk være meget nyttigt, når man tænker over det.
For eksempel kan startskærmen foreslå indhold, du kan lide, mens billed- og lydindstillingerne er indstillet præcis, som du kan lide dem. På den måde undgår du at skulle ændre alt, når din søster, bror eller svigermor har brugt TV’et.
Ligesom andre LG 2025-modeller har G5 også den nye generation af Magic Remote. Den nye fjernbetjening har et fladere design og en ny “AI”-knap, der udløser AI-assistenten. Men ligesom sine forgængere har den stadig en praktisk pegefunktion.
Ved at bevæge fjernbetjeningen kan du styre en “musemarkør” rundt på skærmen og betjene den ved at trykke på forskellige knapper. Det kan være meget vanedannende.
Når det er sagt, synes vi stadig, at G5 fortjener en lidt mere “premium” fjernbetjening end C-serien – helst i børstet stål eller aluminium og med baggrundsbelyste knapper, for eksempel. Vi taler trods alt om en high-end model!

Tilslutninger og formater
Blandt tilslutningerne på bagsiden kan LG prale af fire HDMI 2.1-indgange, alle med fuld båndbredde til at rumme 4K/120Hz eller endnu højere. Så der er masser af plads til flere spillekonsoller og en gaming-pc, hvis du ønsker det.
De nye LG-TV’er har også flere tilpassede spilfunktioner, såsom opdateringshastigheder på op til 165 Hz (op fra 144 Hz på G4), med understøttelse af NVIDIA G-SYNC og AMD FreeSync Premium VRR. En dedikeret Game Optimizer-tilstand sikrer en smidig og problemfri ydeevne med forskellige konsol- og pc-spil. Vi målte forsinkelsen til at være ca. 9,5 millisekunder, når spiltilstanden var aktiveret (60 Hz), og ved 120 Hz kan du forvente, at den er halveret. Dermed er LG’s OLED-TV fortsat et af de bedste valg for dem, der foretrækker at spille på en stor TV-skærm.
G5 har også bred formatunderstøttelse, herunder Dolby Vision HDR og Dolby Atmos på lydsiden. Der er dog ingen understøttelse af f.eks. HDR10+ eller DTS-lyd.
LG OLED G5 med nyt panel og kraftig ”AI”-processor
Forgængeren, G4, var bestemt ikke dårlig, når det kom til billedydelse, men LG har alligevel set sig nødsaget til at opgradere sin efterfølger på flere områder.
OLED G5 er udstyret med den nye α11 Gen 2-videoprocessor kombineret med det allernyeste OLED-panel fra LG Display, også kendt som Primary RGB Tandem. Denne teknologi giver det, LG kalder Brightness Booster Ultimate, og er kun tilgængelig i denne model og den trådløse OLED Signature M5.
Dens små brødre i C5- og B5-serierne må nøjes med mere konventionel teknologi. Med andre ord er G5-serien for dem, der vil have “det allernyeste” og er villige til at bruge et par ekstra tusinde kroner – så længe det gør en mærkbar forskel, vel at mærke.

Målinger
Det store spørgsmål er selvfølgelig, om G5 holder, hvad den lover i forhold til den allerede gode G4-model. Med hensyn til målinger er der ingen tvivl om, at lysstyrken gør et solidt spring. Vi målte G5-skærmen til omkring 2.300 nit i et 10 procent-vindue og HDR-filmtilstand. Det er en stigning fra ca. 1.600 nit fra OLED G4 i samme tilstand, og det svarer til en stigning på lidt over 40 procent, præcis som LG har påstået. G5-skærmen formåede også at bevare en højere lysstyrke over et større billedområde end sin forgænger, hvilket gør det til en meget “brugbar” forbedring.
Målingerne viser også, at LG OLED G5 – ligesom sin forgænger – leverer meget præcise farver og gråtoner, som den kommer ud af kassen fra fabrikken. Lave delta-afvigelser i både SDR- og HDR-tilstande ligger langt under 3, hvilket svarer til et meget neutralt billede. Og de, der ønsker det, kan kalibrere til endnu mere studiekorrekte farver med den nyeste Calman-software og avanceret måleudstyr.
Billedkvalitet
Målinger er én ting, men når det drejer sig om praktiske forskelle i den virkelige verden, er det mere naturligt at stole på vores øjne. En stigning på 40 procent i lysstyrke behøver ikke at være “nat og dag”, når det vises på et lille billedområde som dette, men det er klart mærkbart, så længe billedindholdet og/eller videobehandlingen formår at udnytte det ekstra overskud i de højbelyste områder.
Når man tester med velkendt videomateriale, er det let at se, at LG-skærmen nyder godt af den ekstra lysstyrke i krævende HDR-scener. Hurtige scener fra F1-serien Drive to Survive bliver serveret med endnu mere punch i højlyseffekterne. Sollyset glitrer, og bremseskiverne gløder. Gnisterne, når chassiset skraber asfalten, føles endnu mere levende. Men farverne på de dekorerede formelbiler er også blevet klarere end før. Især de røde farver virker mere intense, men også de blå og grønne er blevet mere markante.
På en almindelig SDR-film, som f.eks. Blu-ray-versionen af Batman-filmen Dark Knight, er der også en markant forskel. G5-generationen har betydeligt mere kontrast og lysstyrke i nogle scener, f.eks. når Alfred besøger sin herre Bruce Wayne i hans underjordiske hule. LG-skærmen fanger også de mindste detaljer i mørke scener. Opskaleringen til 4K er eksemplarisk med endnu skarpere billeder og mindre støj, hvilket G4 allerede var meget god til.
Det betyder ikke, at G4 er helt bagud: Efter vores mening er der tale om mere subtile forbedringer, som viser sig i varierende grad på forskellige typer billedindhold og med forskellige billedindstillinger. Så dem, der allerede ejer en G4 eller har slået til på et af de seneste tilbud, har ikke noget at græde over.
En ting, vi dog bemærkede, som kunne have fungeret lidt bedre på G5, er overgangene mellem forskellige farvenuancer. LG-skærmen viste af og til synlige farvegradueringer i form af bånd eller “banding” i nogle scener, hvor nogle af dens konkurrenter (herunder Samsungs og Sonys QD-OLED-skærme) har været i stand til at vise endnu mere sømløse overgange. Vi spekulerer på, om det er noget, LG kunne have løst på en eller anden måde gennem en firmwareopdatering.
Flere smarte billedtilstande
Traditionen tro tilbyder LG en række forskellige billedtilstande, som du kan bruge til at indstille billedet præcis, som du foretrækker det. Nyt i år er, at du også kan få hjælp fra AI til at vælge indstillingerne for dig med den såkaldte “Personal Picture Wizard”.
LG-skærmens personlige “AI-tilstand” vil først vise dig nogle testbilleder med forskellig kontrast, skarphed og farveforbedring. Du kan vælge, hvilken billedæstetik du foretrækker, og på baggrund af disse præferencer sammensætter TV’et så din personlige billedprofil. Alternativt kan du blot vælge en af de forprogrammerede billedtilstande.
Vi testede ved at vælge de billeder, vi bedst kunne lide, og ud fra det fik vi et ret kontrastrigt billede med usædvanligt stærke farver. Ikke ulig TV’ets egen Vivid-tilstand.
Problemet med en sådan tilstand er, at det kan være en udfordring at vælge de “rigtige” testbilleder, når man ikke har en klar reference. Det er dog fuldt ud muligt at korrigere nogle af indstillingerne bagefter og dermed trimme billedet præcis, som du foretrækker det. Indstillingerne kan gemmes, så TV’et husker din profil, næste gang du logger ind.
For eksempel vil filmentusiaster sætte pris på, at LG introducerer en opdateret billedtilstand “Filmmaker Mode”, som nu tager højde for de lokale lysforhold i rummet. Denne tilstand er grundlæggende beregnet til at se film i kulsorte rum, men er ikke særlig stuevenlig: Mange har oplevet, at filmene bliver meget mørke. Nu kan TV’et kompensere for dette ved at øge lysstyrken og samtidig bevare et neutralt billede.
Så nu kan du være sikker på, at TV’et serverer billedet præcis, som du kan lide det, næste gang du logger på. Så må det være op til familierådet at beslutte, hvad der skal ske, når flere personer vil se TV på samme tid…
Lydkvalitet
Et high-end TV fortjener anstændig lyd, og LG har sørget for at udstyre G5 med et respektabelt sæt højttalere. Der er både undermonterede højttalere og integrerede bashøjttalere, og systemet kan simulere en surroundeffekt. Dialoggengivelsen er klar og tydelig, og der er også en ret fyldig bas, som er nyttig til action, spænding og ikke mindst musik. G5 kan også spille relativt højt uden at lyde forvrænget.
Lyden er ganske god og ligger på det niveau, man forventer af et premium-TV, men ikke meget mere end det: Vi ved f.eks., at Philips har fået mere kraftfuld lyd ud af sit seneste OLED+950. Så der er ingen tvivl om, at G5-serien fortjener at blive udvidet med et separat lydsystem. LG tilbyder en separat matchende soundbar med en slank profil til vægmontering, som kunne være et godt valg for de designorienterede.

Konklusion
Samlet set er der ingen tvivl om, at LG OLED G5-modellen tilbyder nogle synlige forbedringer i billedkvaliteten sammenlignet med sidste års G4-model, som allerede var i referenceklassen. At det faktisk er lykkedes LG at overgå sidste års flagskib, er efter vores mening et resultat af hård konkurrence: Det nytter ikke noget at hvile på laurbærrene, når konkurrenterne står på spring for at vælte dig af tronen.
Her og nu skiller LG OLED G5 sig ud som en af de bedste OLED-skærme, vi har testet indtil videre. Præcis hvor god G5 er i forhold til 2025-standarder, må vi dog vente på, indtil vi har haft flere af de nyeste high-end TV’er på testbænken. Men én ting er sikkert: Konkurrenterne skal arbejde hårdt og lære nogle nye tricks, hvis de skal gøre sig håb om at slå denne titelforsvarer!

What Hifi har haft store problemer med Dolby Vision i deres test, det er ikke noget i har oplevet?