annonce
annonce
Sommertilbud: Få fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 kr Prøv i 4 uger
annonce
annonce
LG OLED65W8
annonce

Eksotisk vægpryd

LG’s “Wallpaper” OLED er et af de sejeste tv’er, der kan købes for penge: Billedet nærmest svæver foran os! Det eneste, der trækker ned, er en lidt klumpet soundbar.

Plus lbadvantages
LG’s topmodel leverer udsøgt billedkvalitet og imponerende design med høj wow-faktor.
Minus lbdisadvantages
Den separate soundbar lyder godt, men forhindrer helt diskret installation. Vi savner mulighed for en separat samlingsboks.

Lille OLED på væggen der, hvem har det tyndeste tv i landet her? En af de store fordele ved OLED – bortset fra billedkvaliteten, selvfølgelig – er den ekstremt slanke formfaktor. Et billedpanel med organiske lysdioder kan gøres meget tyndere og mere fleksibelt end LCD-skærme, fordi det kræver langt færre lag.

Det har LG demonstreret gentagne gange med skærme, som kan bøjes, foldes eller endda rulles sammen. Disse varianter er stadig et stykke tid fra butikshylderne, men LG har formået at realisere en anden vision: Et tv, der kan hænges op på og nærmest gå i ét med væggen uden overflødig krimskrams.

Det futuristiske “Wallpaper OLED” er et ultratyndt (2,57 mm) OLED-tv, der bogstavelig talt kan klistres helt ind til væggen ved hjælp af magneter. Tro os, når du tager et nærmere kig på LG-topmodellen, vil en almindelig fladskærm se ud overordentlig klodset ud i sammenligning!

(Foto: LG)

Design

Tv-design plejer at handle om formgivning og materialevalg. I den henseende er LG-skærmen et studie i minimalisme, for der er næsten ikke noget tilbage! Bortset fra den medfølgende soundbar er det kun et 2,57 mm tykt OLED-panel, som hænges direkte op på væggen ved hjælp af en monteringsplade. Resten af elektronikken, tilslutningerne og strømforsyningen sidder i soundbaren, med et fladt kabel som den eneste forbindelse.

Brugervenlighed og funktioner

W8 anvender den samme brugerflade (WebOS 4.0), som vi kender fra andre LG-modeller. Menusystemet med pegefjernbetjeningen Magic Remote er stadig en af vores favoritter. LG-skærmen starter lynhurtigt fra standby og skifter hurtigt mellem forskellige typer indhold.

Her får du også et bredt udvalg af apps og indhold, inklusive Netflix og Amazon Prime. W8 udmærker sig desuden ved særdeles god formatunderstøttelse. Ud over almindelig HDR-video understøtter det også Dolby Vision billedkvalitet.

Montering af Wallpaper OLED

Det ligger i navnet, at OLED65W8 kun er lavet til montering på væggen. Det er heller ikke nogen spøg at hænge denne herlighed op på væggen! Installationen bør overlades til fagfolk, og monteringen er derfor også inkluderet i prisen, når du køber et LG OLED W8. En professionel installatør tager turen hjem til dig og monterer fjernsynet på det ønskede sted. LG betaler regningen – men det kan betale sig at have kaffe klar.

LG_OLED_W8_montering_1_46942LG_OLED_montering_2_46943LG_OLED_W8_montering_3_46941
<
>
Direkte på væggen: LG OLED W8 fæstnes til væggen ved hjælp af en metalplade, der fastgøres til væggen, før selve OLED-panelet hægtes fast. (Foto: Audun Hage)

 

Monteringen starter med en magnetplade, der skrues fast på væggen med hele seks skruer. Det er meget vigtigt, at den sidder fladt og i vater. Derefter hægtes OLED-panelet fast til pladen, og endelig trækkes det medfølgende flade kabel ned til soundbaren.
Efter at have været vidne til installationen på tryg afstand (!) er der et par ting, der slår os: Først og fremmest er det vigtigt, at den væg, man monterer på, er nogenlunde flad! Tv’et lægger sig tæt ind til og går i ét med overfladen, så derfor: Hvis du har en buet væg, du får også et buet tv.

Ellers virker monteringen solid og gennemtænkt. Tv’et hægtes fast på bagpladen og hænger som klistret ind til væggen. Det nævnte flade kabel er imidlertid ikke specielt elegant. Det er relativt stift og skal bøjes forsigtigt på sin vej ned til soundbaren. Selve stikket er for bredt til at blive trukket gennem en almindelig kabelslange. Hvis du vil have helt skjult installation i væggen, må du derfor ty til specialløsninger.

Fatamorgana: Heftigt syn!

(Foto: LG)

Når alt er færdigmonteret, kan vi tage slutresultatet i øjesyn. Og det ser simpelthen tæskefedt ud! At have et tv, der næsten går i ét med væggen, giver en uventet cool visuel effekt. Billedet ser nærmest ud til at svæve foran os, og fordi det ikke stikker ud fra omgivelserne, er det også meget behageligt at hvile øjnene på. Det giver afgjort smag på mere.

LG-skærmen er selvfølgelig veludstyret med sit topmoderne billedpanel og sidste skrig inden for videoprocessering. Med undtagelse af formfaktoren er det imidlertid et “almindeligt” OLED-tv anno 2018, vi taler om. LG har ikke dyppet topmodellen i guld eller platin, bare strippet det ned til essensen. De tekniske specifikationer – og dermed billedkvaliteten – er meget lig de billigere modeller E8 og C8.

Stikordet for LG OLED W8 må være kontrast. Billedet har simpelthen fænomenal kontrast fra sort til hvid og et bælgmørkt sortniveau, som ingen andre teknologier hidtil har formået at kopiere. Denne evne til at være fuldstændig sort skaber en perfekt baggrund for billedmagi. Den gør, at detaljer, kontraster og farvechatteringer virkelig popper ud af skærmen.

Den relativt mørke åbningsscene i filmen The Revenant er et godt eksempel. Vores helt Leonardo DiCaprio er på vej gennem en skov i dæmringen, mens solen er ved at stå op. Denne scene har en tendens til at se grå og udvasket ud på mange tv’er, men her får vi virkelig detaljer og farvenuancer i skov og krat, og kan bogstavelig talt se ind i skoven. Solstrålerne blinker imod os mellem træerne, uden at det påvirker lysniveauet andre steder på skærmen.

Det er noget, som selv relativt kapable lcd-skærme har problemer med, og som plejer at hæmme filmoplevelsen. Men der ingen af den slags problemer her, da OLED’en har perfekt lysstyring.

Årets W8-model har fået markant øget lysstyrke, hvilket gør det til et godt tv under snart sagt alle betragtningsforhold – du behøver ikke at sidde i et bælgmørkt rum. Der er dog ingen tvivl om, at LG-skærmen gør sig bedst i et rum med kontrolleret belysning, da billedpanelet er relativt blankt og kan give noget genspejling af omgivelserne.

Sammenlignet med LCD-flagskibsmodeller som Samsung Q9FN og Q900R er det også tydeligt, at OLED’en mangler lidt intensitet i de lyseste sekvenser. Projektører, flammer og eksplosioner får ikke helt samme glød. Til gengæld er detaljeniveauet i mørke partier mindst lige så godt som og til tider bedre end på konkurrenterne.

LG OLED W8 er som skabt til at nyde film og tv-serier. Netflix-filmen Outlaw King passer fortrinligt, da den vises med Dolby Vision-billedkvalitet og Dolby Atmos-lydspor, som begge understøttes af LG-skærmen.

Eventyret om Robert the Bruce byder på mange spektakulære kampscener, og billedkvaliteten er virkelig flot. Mørke scener med brændende fakler får en fantastisk dybde, og bevægelserne er noget af det mest jævne, vi har set. Slagmarkscenerne serveres med glidende og sømløse bevægelser uden at brydes op i støj og forvrængning.

Sammenfattende har vi meget lidt at udsætte på billedkvaliteten fra W8. Det er uden tvivl strålende, men det samme kan siges om LG’s C8- og E8-modeller, som du kan slå kløerne i til meget lavere priser. Man betaler altså en god sjat penge for det stilfulde design!

Lydkvalitet

(Foto: LG)

Samtidig må vi konstatere, at den medfølgende soundbar stadig ikke holder mål. Jo, det ser cool ud med motoriserede højttalere, der hejses op, når man tænder tv’et. Men den ser stadig lidt klumpet og plasticagtig ud og trækker ned på helhedsindtrykket. Vi vil tro, at mange af dem, der kan lide Wallpaper-konceptet, hellere kunne tænke sig nogle slanke, vægmonterede højttalere. Eller eventuelt bruge skærmen som ren monitor i en større hjemmebio-opsætning.

Desværre kommer man ikke uden om at bruge soundbaren, da alle tilslutninger og al styreelektronik sidder i den. Her kunne LG med fordel skæve til konkurrenten Samsung og deres separate One Connect-boks.

Rent lydmæssigt fungerer det udmærket. Årets model er opgraderet med Atmos-lydprocessering, men højttalerdelen er kun almindelig stereo. Lyden er på niveau med de fleste soundbars: Stærk og klar i stemmen og med fin fylde til bas og lydeffekter. Men der er langt op til en “ægte” Atmos-soundbar som LG SK10Y, der også har separat subwoofer. En udvidelsesmulighed, vi savner på LG OLED65W8.

Konklusion

Hvad angår design og formfaktor, er LG’s flagskibsmodel temmelig unik. OLED65W8 giver en følelse af nærmest at svæve foran os, og den måde, det hænges op på væggen på, giver et utrolig diskret og tiltalende udtryk. Hvem ved, måske bliver alle tv’er en dag lavet på denne måde!

Samtidig er det klart, at man betaler en heftig pris for herligheden. Billedkvaliteten er vanvittig god, men det kan man også sige om de mindre brødre i C8- og E8-serien. Hvis du går mest op i ydelse, er vores anbefaling at overveje disse. Men hvis du også går op i indretning, design og wow-faktor, findes der ikke noget sejere tv’er end dette!

 • Størrelse/type: 65″ 4K OLED
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: WebOS 4.0
 • Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor
 • Andet: Dolby Atmos-kompatibelt
 • Web: lg.com

Pris: 49999 kr
Produktside
Bedste pris på LG OLED65W8
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Læs også

  Køb ikke nyt TV før du har læst dette

  Køb ikke nyt TV før du har læst dette

  8 tips: Har du planer om at købe nyt TV i år? Her er alt, hvad du har brug for at vide!Tilføj som favorit
  Nu tjener Power penge

  Nu tjener Power penge

  For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.Tilføj som favorit
  77" trylleri fra B&O

  77″ trylleri fra B&O

  Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.Tilføj som favorit
  Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

  Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

  Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!Tilføj som favorit
  Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

  Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

  Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.Tilføj som favorit
  Samsung QE65Q900R

  Samsung QE65Q900R

  Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

  Tilføj som favorit
  Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

  Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

  Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.Tilføj som favorit
  Seks 4K-TV’er i budgetklassen

  Seks 4K-TV’er i budgetklassen

  På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

  Tilføj som favorit
  Luk menu

  LYD & BILLEDE
  LÆSERUNDERSØGELSE
  SVAR & VIND

  KYGO HOVEDTELEFONER

  Vi vil hele tiden forbedre os – og nu vil vi gerne vide, hvad DU mener om os!
  DELTAG HER
  close-link