annonce

Test:
Philips 65OLED803

Det stiligste OLED

Savner du et tv, der skiller sig ud fra mængden? Du skal lede længe efter en mere heftig billedmaskine end Philips 65OLED803.

(Foto: Producent)
Philips 65OLED803
annonce

Længe før mange af nutidens producenter havde lavet deres første kigkasse, var Philips etableret som en af de tunge tv-aktører – bogstavelig talt. Det ved enhver, der har prøvet at løfte et kæmpetungt 32 tommers widescreen billedrørs-tv!

Meget er sket siden da, men Philips spiller stadig en vigtig rolle i tv-junglen. De har også en trofaste fanskare, der får en tåre i øjenkrogen, hver gang vi omtaler deres produkter. Derfor var det med en vis andægtighed, vi modtog deres nyeste kreation, 65OLED803, til test!

65OLED803: Design

Med fare for at blive lidt nostalgisk, så er det nok at tage et hurtigt kig på 65OLED803 for at se, hvor langt tv-udviklingen er kommet de sidste fire-fem år. Som de fleste OLED-skærme er den slank og lækker, men her er der virkelig kælet for detaljerne. Selv Philips-logoet er væk eller rettere flyttet til den ene fod. Så vidt vores øjne kan bedømme, er Philips lykkedes usædvanlig godt med designet.

65OLED803 giver et stilfuldt, men minimalistisk udtryk på sine to små forkromede fødder. Foto: Philips

Brugervenlighed og funktioner

Der følger to fjernbetjeninger med til Philips 65OLED803 – den klassiske tosidige med tastatur på bagsiden og den nyere mini-remote. Sidstnævnte er langt mere ergonomisk end den første. De er i øvrigt IR-baserede, og man skal være relativt træfsikker, for at tv’et reagerer på kommandoer. Flere af konkurrenterne er gået over til Bluetooth-baserede fjernbetjeninger, hvor man ikke er lige så afhængig af at “ramme rigtigt”.

Vores testeksemplar af 65OLED803 kom med det gamle Android 7.0 Nougat operativsystem, men Philips har kundgjort, at de snart vil rulle en opdatering til version 8.0 ud. Indtil videre er brugeroplevelsen derfor meget lig andre Philips-modeller, men det kan mærkes, at 803-modellen har en lidt sejere processor om bord. At navigere mellem menuerne eller starte en app som f.eks. Netflix går væsentlig hurtigere end på 65OLED873.

annonce

Billedkvalitet

annonce

Fællesnævneren for alle tv’er, der anvender 4K OLED-panel, er at billedkvaliteten er meget høj. Det kan vi slå fast efter at have testet det meste, der kan krybe og gå af OLED-skærme den senere tid. De imponerer alle sammen med formidabel kontrast, perfekt betragtningsvinkel og blækagtig sortgengivelse.

Udfordringen for producenterne er, at OLED-skærmene bliver meget ens. Med næsten identiske billedpaneler er det kun nuanceforskelle i billedprocesseringen, der adskiller dem fra hinanden. Hvilket tv der er “bedst”, afhænger derfor af personlige præferencer.

65OLED803 anvender den seneste generations OLED-panel plus deres nyeste billedprocessor (P5 series 2). Philips hævder, at de kan tilbyde den bedste billedprocessering, og er særlig stolte af billedindstillingen Vivid. Hvis du spørger os, kunne den lige så godt have heddet “MORE POWER”! Her bruges al tilgængelig processorkraft til at skabe et skarpere, mere kontrastfyldt og farverigt billede.

Puristerne vil nok rynke lidt på næsen af al den ekstra processering, men det giver afgjort et ekstra pift til billedmaterialet.

annonce
Foto: Philips

Sammenlignet med LG OLED65B8 – en anden glimrende OLED-skærm – fremhæver Philips flere detaljer og skarpere konturer omkring objekter. Bevægelserne er også super glatte, hvor LG B8 har en tendens til at hakke lidt i det. Som forventet har Philips desuden væsentlig stærkere farver.

En visuelt flot og gennemført tv-serie som Suits bliver endnu mere livlig via Philips’ tv. Originalmaterialet er i 1080p SDR, men i dette tilfælde minder det mere om 4K HDR! Lad gå, at personerne ser lidt ekstra solariebrune ud, og at Donnas imponerende hårpragt har fået en ekstra gang rød Wella. Hele pointen med Vivid-indstillingen er at skabe et billede med ekstra tryk på, og det er lykkedes.

65OLED803 har også mere snusfornuftige billedindstillinger at byde på, inklusive den mere farveneutrale Film samt de professionelle ISF Night og Day. Men med meget af billedprocesseringen slået fra forsvinder en stor del af den unikke gnist, som tv’et har at byde på, også. Uden støjreduktion får billedet påfaldende meget MPEG-støj, og bevægelserne bliver lige lovlig staccato-agtige. Man VIL gerne have lidt ekstra processering i dette tilfælde.

Vi skifter til science fiction-filmen Ready Player One i glasklar HDR-kvalitet fra UHD Blu-ray. Her imponerer Philips også, men det er tydeligt, at de har valgt en lidt anden billedæstetik end LG OLED B8 og favoriserer maksimal kontrast over detaljer. Philips har mere tryk på i de lyseste partier såsom sollys, flammer, lysrefleksioner osv.

Samtidig er det tydeligt, at nogle af detaljerne brænder ud og bliver usynlige. På samme måde oplevede vi i mørke partier, at nogle grå detaljer druknede i sort. Her gør både LG’s OLED-modeller og Panasonic FZ800/FZ905 et bedre stykke arbejde med at bevare detaljerne.

Ambilight

Philips har en unik finesse, som ingen af konkurrenterne kan matche. Her taler vi selvfølgelig om Ambilight, der får væggen bag tv’et til at lyse op i alle regnbuens farver. Nogle elsker det, andre hader det. Vi synes afgjort, at det kan bidrage til at løfte oplevelsen og samtidig gøre seancen mere behagelig for øjnene. Ambilight fungerer således vældig fint i kombination med OLED.

Man kan selv vælge, om lyset skal følge handlingen dynamisk, mere roligt eller bare give et statisk baggrundslys. Nyt på årets modeller er, at man også kan udvide lyset rundt om i rummet ved hjælp af Ambilight Hue farvelyspærer. Det kan give ekstra stemning til en romantisk film såvel som et ekstra skud adrenalin til action, sport og spil.

Ambilight fungerer vældig fint i kombination med OLED. Du kan selv vælge, om lyset skal følge handlingen eller bare give et statisk baggrundslys. Foto: Philips

Lydkvalitet

Philips kundgjorde for nylig et samarbejde med engelske Bowers & Wilkins på lydsiden, men indtil videre er det kun storebror OLED+ 903, der har nydt godt af dette. OLED803 må klare sig med et mere simplet “down-firing” højttalersystem – plus en ekstra bashøjttaler bagpå. Lyden er relativt fyldig, og tv’et kan spille både højt og rent, men det kan ikke måle sig med klarheden fra OLED+ 903. Hvis du sætter pris på god indbygget tv-lyd, kan det bestemt være værd at betale ekstra for topmodellen.

Konklusion

Konkurrencen er hård i premium-segmentet, men Philips 65OLED803 skiller sig ud med sit potente miks af egenskaber. Designmæssigt er det et af de lækreste tv’er, vi har set i år, og billedkvaliteten er virkelig af den råstærke slags. Phillips-skærmen får det meste tv-indhold til at se utrolig godt og livagtigt ud, selv om det ikke er den mest neutrale, vi har set.

Hvis du vil have en pinligt korrekt “studiemonitor” til at se filmklassikere på, findes der bedre alternativer, men til varieret tv-kiggeri er det et af de mest underholdende tv’er, vi kender til i øjeblikket.

picture2 picture3
<
>
Ambilight fungerer vældig fint i kombination med OLED. Du kan selv vælge, om lyset skal følge handlingen eller bare give et statisk baggrundslys.
Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Størrelse/type: 65” 4K OLED
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
 • Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10+
 • Andet: 3-sidig Ambilight, Twin Tuner CI+ (T/T2/C/S/S2)
 • Web: philips.dk
Pris: 22.999 kr
Plus Med lækkert design, råstærk billedkvalitet og stemningsfuldt Ambilight er 65OLED803 en rigtig godbid for tv-entusiaster.
Minus Philips-skærmen har ikke de mest neutrale farver, og lyden står ikke helt mål med billedet.
Philips 65OLED803 produktside
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  1
  Leave a Reply

  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
    Subscribe  
  newest oldest most voted
  Notify of
  Jens

  Jeg har indtil købet haft en Panasonic 42″ plasma. Jeg var noget skuffet da jeg første gang fik billed på det nye OLED. Det så på ingen måde naturligt ud. Alt for meget kontrast, ansigter kunne f.eks. være mørke på den ene side og vildt overbelyste på den anden. Nu har jeg brugt rigtig meget tid på indstillinger, og synes selv billede er blevet blændende godt. Indstillingen “Perfekt naturlig virkelighed” er genial, gør en kæmpe forskel, og Indstillingen “Farveområde: Bred” løser problemet med for blege ansigter. Mine indstillinger giver et mere naturligt billede, og der er stadig hel sort, og… Read more »

  annonce

  Læs også

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb?

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb? Vi tester os igennem junglen af QLED-skærme!

  Imponerende kamerarekord

  Mi Note 10 jorder konkurrenterne med hele fem kameraer og 108 megapixel opløsning.

  Googles mindste gør underværker – nogle gange

  Det er kun det nye navn og nogle detaljer, der adskiller den nye Nest Mini fra forgængeren.

  Prisgunstig mobil under ­juletræet

  Lige under luksusmodellerne finder vi de smartphones, der giver mest valuta for ­pengene.