annonse
annonse
annonse

Test: Philips 65OLED803

Philips 65OLED803
Philips 65OLED803

Det stiligste OLED

Savner du et tv, der skiller sig ud fra mængden? Du skal lede længe efter en mere heftig billedmaskine end Philips 65OLED803.

Plus
Med lækkert design, råstærk billedkvalitet og stemningsfuldt Ambilight er 65OLED803 en rigtig godbid for tv-entusiaster.
Minus
Philips-skærmen har ikke de mest neutrale farver, og lyden står ikke helt mål med billedet.

Længe før mange af nutidens producenter havde lavet deres første kigkasse, var Philips etableret som en af de tunge tv-aktører – bogstavelig talt. Det ved enhver, der har prøvet at løfte et kæmpetungt 32 tommers widescreen billedrørs-tv!

Meget er sket siden da, men Philips spiller stadig en vigtig rolle i tv-junglen. De har også en trofaste fanskare, der får en tåre i øjenkrogen, hver gang vi omtaler deres produkter. Derfor var det med en vis andægtighed, vi modtog deres nyeste kreation, 65OLED803, til test!

65OLED803: Design

Med fare for at blive lidt nostalgisk, så er det nok at tage et hurtigt kig på 65OLED803 for at se, hvor langt tv-udviklingen er kommet de sidste fire-fem år. Som de fleste OLED-skærme er den slank og lækker, men her er der virkelig kælet for detaljerne. Selv Philips-logoet er væk eller rettere flyttet til den ene fod. Så vidt vores øjne kan bedømme, er Philips lykkedes usædvanlig godt med designet.

65OLED803 giver et stilfuldt, men minimalistisk udtryk på sine to små forkromede fødder. Foto: Philips

Brugervenlighed og funktioner

Der følger to fjernbetjeninger med til Philips 65OLED803 – den klassiske tosidige med tastatur på bagsiden og den nyere mini-remote. Sidstnævnte er langt mere ergonomisk end den første. De er i øvrigt IR-baserede, og man skal være relativt træfsikker, for at tv’et reagerer på kommandoer. Flere af konkurrenterne er gået over til Bluetooth-baserede fjernbetjeninger, hvor man ikke er lige så afhængig af at “ramme rigtigt”.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Vores testeksemplar af 65OLED803 kom med det gamle Android 7.0 Nougat operativsystem, men Philips har kundgjort, at de snart vil rulle en opdatering til version 8.0 ud. Indtil videre er brugeroplevelsen derfor meget lig andre Philips-modeller, men det kan mærkes, at 803-modellen har en lidt sejere processor om bord. At navigere mellem menuerne eller starte en app som f.eks. Netflix går væsentlig hurtigere end på 65OLED873.

Billedkvalitet

Fællesnævneren for alle tv’er, der anvender 4K OLED-panel, er at billedkvaliteten er meget høj. Det kan vi slå fast efter at have testet det meste, der kan krybe og gå af OLED-skærme den senere tid. De imponerer alle sammen med formidabel kontrast, perfekt betragtningsvinkel og blækagtig sortgengivelse.

Udfordringen for producenterne er, at OLED-skærmene bliver meget ens. Med næsten identiske billedpaneler er det kun nuanceforskelle i billedprocesseringen, der adskiller dem fra hinanden. Hvilket tv der er “bedst”, afhænger derfor af personlige præferencer.

65OLED803 anvender den seneste generations OLED-panel plus deres nyeste billedprocessor (P5 series 2). Philips hævder, at de kan tilbyde den bedste billedprocessering, og er særlig stolte af billedindstillingen Vivid. Hvis du spørger os, kunne den lige så godt have heddet “MORE POWER”! Her bruges al tilgængelig processorkraft til at skabe et skarpere, mere kontrastfyldt og farverigt billede.

Puristerne vil nok rynke lidt på næsen af al den ekstra processering, men det giver afgjort et ekstra pift til billedmaterialet.

Foto: Philips

Sammenlignet med LG OLED65B8 – en anden glimrende OLED-skærm – fremhæver Philips flere detaljer og skarpere konturer omkring objekter. Bevægelserne er også super glatte, hvor LG B8 har en tendens til at hakke lidt i det. Som forventet har Philips desuden væsentlig stærkere farver.

En visuelt flot og gennemført tv-serie som Suits bliver endnu mere livlig via Philips’ tv. Originalmaterialet er i 1080p SDR, men i dette tilfælde minder det mere om 4K HDR! Lad gå, at personerne ser lidt ekstra solariebrune ud, og at Donnas imponerende hårpragt har fået en ekstra gang rød Wella. Hele pointen med Vivid-indstillingen er at skabe et billede med ekstra tryk på, og det er lykkedes.

65OLED803 har også mere snusfornuftige billedindstillinger at byde på, inklusive den mere farveneutrale Film samt de professionelle ISF Night og Day. Men med meget af billedprocesseringen slået fra forsvinder en stor del af den unikke gnist, som tv’et har at byde på, også. Uden støjreduktion får billedet påfaldende meget MPEG-støj, og bevægelserne bliver lige lovlig staccato-agtige. Man VIL gerne have lidt ekstra processering i dette tilfælde.

Vi skifter til science fiction-filmen Ready Player One i glasklar HDR-kvalitet fra UHD Blu-ray. Her imponerer Philips også, men det er tydeligt, at de har valgt en lidt anden billedæstetik end LG OLED B8 og favoriserer maksimal kontrast over detaljer. Philips har mere tryk på i de lyseste partier såsom sollys, flammer, lysrefleksioner osv.

Samtidig er det tydeligt, at nogle af detaljerne brænder ud og bliver usynlige. På samme måde oplevede vi i mørke partier, at nogle grå detaljer druknede i sort. Her gør både LG’s OLED-modeller og Panasonic FZ800/FZ905 et bedre stykke arbejde med at bevare detaljerne.

Ambilight

Philips har en unik finesse, som ingen af konkurrenterne kan matche. Her taler vi selvfølgelig om Ambilight, der får væggen bag tv’et til at lyse op i alle regnbuens farver. Nogle elsker det, andre hader det. Vi synes afgjort, at det kan bidrage til at løfte oplevelsen og samtidig gøre seancen mere behagelig for øjnene. Ambilight fungerer således vældig fint i kombination med OLED.

Man kan selv vælge, om lyset skal følge handlingen dynamisk, mere roligt eller bare give et statisk baggrundslys. Nyt på årets modeller er, at man også kan udvide lyset rundt om i rummet ved hjælp af Ambilight Hue farvelyspærer. Det kan give ekstra stemning til en romantisk film såvel som et ekstra skud adrenalin til action, sport og spil.

Ambilight fungerer vældig fint i kombination med OLED. Du kan selv vælge, om lyset skal følge handlingen eller bare give et statisk baggrundslys. Foto: Philips

Lydkvalitet

Philips kundgjorde for nylig et samarbejde med engelske Bowers & Wilkins på lydsiden, men indtil videre er det kun storebror OLED+ 903, der har nydt godt af dette. OLED803 må klare sig med et mere simplet “down-firing” højttalersystem – plus en ekstra bashøjttaler bagpå. Lyden er relativt fyldig, og tv’et kan spille både højt og rent, men det kan ikke måle sig med klarheden fra OLED+ 903. Hvis du sætter pris på god indbygget tv-lyd, kan det bestemt være værd at betale ekstra for topmodellen.

Konklusion

Konkurrencen er hård i premium-segmentet, men Philips 65OLED803 skiller sig ud med sit potente miks af egenskaber. Designmæssigt er det et af de lækreste tv’er, vi har set i år, og billedkvaliteten er virkelig af den råstærke slags. Phillips-skærmen får det meste tv-indhold til at se utrolig godt og livagtigt ud, selv om det ikke er den mest neutrale, vi har set.

Hvis du vil have en pinligt korrekt “studiemonitor” til at se filmklassikere på, findes der bedre alternativer, men til varieret tv-kiggeri er det et af de mest underholdende tv’er, vi kender til i øjeblikket.

<
>
Ambilight fungerer vældig fint i kombination med OLED. Du kan selv vælge, om lyset skal følge handlingen eller bare give et statisk baggrundslys.
Bedste pris på Philips 65OLED803
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Størrelse/type: 65” 4K OLED
  • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Android 7.0 (Nougat)
  • Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: HDR10+
  • Andet: 3-sidig Ambilight, Twin Tuner CI+ (T/T2/C/S/S2)
  • Web: philips.dk
Philips 65OLED803 produktside
Pris: 22.999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Test
Nokia 8.1
Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.
High end-weekend i Aarhus Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.
anmeldelse
Pacific Rim: Uprising
Møgfilm! Efterfølger til “gigarobotter smadrer kæmpemonstre” skuffer stort.
Dyk med droner Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.
Test
Datacolor SpyderX Pro
Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.
Test
SteelSeries Stratus Duo
Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp
Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+ Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.
Handsker til touch-skærme Brug mobilen uden at fryse om fingrene.
Lukket topmodel og forstærker fra Focal De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen
Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

annonse
Canon gravlægger spejlrefleks Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.
Trådløs soundbar fra McIntosh Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.
Topsejt rejsekamera fra Fujifilm Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.
anmeldelse
The Truth Matters
Løgnene bag Irak-krigen Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.
anmeldelse
The Predator (2018)
Et pust fra ­fortiden Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.
16x zoom fra Olympus Kompakt 12-200 mm zoom.
Tre nye Leica specialobjektiver Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.
Test
Nikon Z6
Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint
Fuldstændig ­uengagerende Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Audiovector slipper musikken fri Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.
anmeldelse
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnæve Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.
Bedre skærmkalibrering Datacolor har forbedret kalibreringen.
Test
Nokia 5.1 Plus
Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.