annonce
annonce
Sommertilbud: Få fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 kr Prøv i 4 uger
annonce
annonce
TCL 55DP600
annonce

Presset budget-tv

TCL er på banen med et “snusfornuftigt” tv til en rar pris, men spørgsmålet er, om udstyrsniveauet er skåret lidt for meget.

Plus lbadvantages
God skarphed, kontrast og lysstyrke gør 55DP600 til et brugbart allround-tv.
Minus lbdisadvantages
Brugervenligheden halter, idet TCL har droppet det velkendte Android smart-system til fordel for en enklere brugerflade. Lyden er heller ikke meget at prale af.

TCL er på kort tid blevet et navn, man skal holde øje med i tv-junglen. Den kinesiske producent er en aktuel udfordrer til Samsung og LG, især i budgetklassen, hvor de kan tilbyde usædvanlig veludstyrede tv’er for pengene. Vi har bl.a. testet modellen 55DP660 med gode resultater.

55DP600 er en “lillebror” til denne model, som tilsyneladende tilbyder noget af den samme ydelse til endnu lavere pris. Spørgsmålet er så, om det gør det til et endnu bedre køb.

Design

Rent visuelt er det et simpelt tv, vi har med at gøre. Hvor storebror DP660 skinner med sit sølvfarvede metalskrog, er lillebror DP600 mere dæmpet i sort plast.

De V-formede fødder er nemme at montere. Alternativt kan man selvfølgelig også vægmontere TCL-skærmen. Den vil så rage nogle centimeter ud fra væggen som følge af en ret kraftig bagside, hvor al elektronikken er samlet. Tilslutningerne er dog lette at komme til, da de sidder indfældet i en lomme på bagsiden.

Brugervenlighed og funktioner

TCL 55DP600 er et nemt tv at pakke ud og sætte op. Men ved opstarten får vi os en overraskelse, da brugerfladen ikke ligner noget, vi har set før. Samtlige TCL-modeller, vi har testet til dato, anvender Googles velprøvede Android-operativsystem, men her har man valgt en anden variant, muligvis for at reducere omkostningerne.

Den såkaldte Smart TV 3.0-platform er Linux-baseret. Opstartsprocessen går i og for sig hurtigt nok, og tv’et reagerer fint på kommandoer. Fjernbetjeningen er den samme som til Android-modellerne. Populære apps som YouTube og Netflix er på plads, så HELT skrabet for funktioner er det heldigvis ikke. Navigationsmulighederne og den generelle brugeroplevelse ligger imidlertid milevidt fra Android.

Billedkvalitet

Billedmæssigt er det ikke helt så trist. 55DP600 benytter et 4K LCD-panel af typen VA med kant-LED-belysning og giver fuldt brugbar billedkvalitet.

I denne prisklasse er det ikke ualmindeligt, at lysstyrken og kontrasten er temmelig tamme, men 55DP600 har rigeligt med lysstyrke, ud over at bevare en god dybdefølelse i mørke scener. Vores testeksemplar havde ingen generende uregelmæssigheder eller “clouding” på mørk baggrund. Farvegengivelsen er relativt neutral og bedst, hvis man vælger indstillingen Film.

Kontrasten når imidlertid ikke op på siden af storebror 55DP660. Det kommer til udtryk på videomateriale i HDR-kvalitet, som stiller ekstra krav til høj lysintensitet og kontrast. DP600 har ikke helt samme “glød” i flammer, lygter og lignende dynamisk billedindhold. Hvis du vil have fuld glæde af moderne film og tv-serier med HDR, vil det helt klart være værd at gå et niveau op i pris.

Et andet felt, hvor TCL-skærmen ikke imponerer, er bevægelse og billedstøj. 55DP660 har ikke udpræget glatte, sømløse bevægelser, og lykkes heller ikke med at undertrykke støj så godt, som vi er vant til. Det er især tydeligt på ældre Netflix-serier og YouTube-videoer af variabel kvalitet.

Samlet set ville vi hellere kigge i retning af storebror TCL 55DP660 eller Samsung 55NU7105, som begge gør et bedre stykke arbejde med billedprocesseringen.

Lydkvalitet

TCL plejer at gøre sig umage med lyden på enkelte modeller, bl.a. DC760, som har en soundbar fra JBL indbygget. DP600 er derimod et kedeligt kapitel rent lydmæssigt. De indbyggede højttalere lyder skuffende tyndt og spagt, og bas er fuldstændig en mangelvare.

For at gøre ondt værre har tv’et problemer med, at lyd og billede er helt ude af sync. Det gør det svært at følge med i handlingen på tv-skærmen, og man har let ved at miste interessen.

Her er det afgjort nødvendigt med en soundbar, hvis man vil have en ordentlig lydoplevelse.

Konklusion

TCL har tidligere vist, at de kan lave veludstyrede tv’er til en billig penge. 55DP600 fremstår imidlertid som en basismodel, hvor man har ofret lidt for mange lækkerier for at få prisen ned.

Billedkvaliteten er ganske udmærket, men langtfra enestående i prisklassen. Android-platformen er blevet erstattet af en andenrangs brugerflade, og lydkvaliteten er temmelig trist. I vores øjne fremstår storebror 55DP660 derfor som et væsentlig bedre køb!

picture1
<
>
(Foto: TCL)

 • Størrelse/type: 55” 4K LED-LCD IPS
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Smart TV 3.0 (Linux)
 • Indgange: 3 x HDMI, 2 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10
 • Web: tcl.eu

Pris: 3499 kr
Produktside
Bedste pris på TCL 55DP600
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Læs også

  Køb ikke nyt TV før du har læst dette

  Køb ikke nyt TV før du har læst dette

  8 tips: Har du planer om at købe nyt TV i år? Her er alt, hvad du har brug for at vide!Tilføj som favorit
  Nu tjener Power penge

  Nu tjener Power penge

  For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.Tilføj som favorit
  77" trylleri fra B&O

  77″ trylleri fra B&O

  Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.Tilføj som favorit
  Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

  Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

  Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!Tilføj som favorit
  Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

  Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

  Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.Tilføj som favorit
  Samsung QE65Q900R

  Samsung QE65Q900R

  Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

  Tilføj som favorit
  Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

  Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

  Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.Tilføj som favorit
  Seks 4K-TV’er i budgetklassen

  Seks 4K-TV’er i budgetklassen

  På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

  Tilføj som favorit
  Luk menu

  LYD & BILLEDE
  LÆSERUNDERSØGELSE
  SVAR & VIND

  KYGO HOVEDTELEFONER

  Vi vil hele tiden forbedre os – og nu vil vi gerne vide, hvad DU mener om os!
  DELTAG HER
  close-link