annonse
annonse
annonse

Test: Beyerdynamic Amiron Wireless

Beyerdynamic Amiron Wireless
Beyerdynamic Amiron Wireless

Verdens bedste trådløse?

Når Beyerdynamic laver trådløse hovedtelefoner, så mener de det alvorligt. Amiron Wireless er de dyreste – og de bedste – vi har testet.

Her får du creme- og guldlyd på én gang! Supernuanceret lyd med et væld af detaljer og desuden meget effektiv passiv støjreduktion.
De er store og klodsede og kan ikke foldes sammen. Bassen kunne have været mere energisk, og der findes hovedtelefoner, hvor diskanten skinner endnu mere.

Hvis du leder efter high-end hovedtelefoner til omkring 5.000 kroner, fordi du er hardcore musikelsker og bare skal have den bedst mulige lyd – og måske vil have noget ordentligt til at mikse musik – og du er villig til at betale ekstra for at få dem trådløse, så er der kun én mulighed.

Indkapsler ørerne

Amiron Wireless er tyske Beyerdynamics første trådløse over-ear hovedtelefoner, altså hørebøffer, der er store nok til at indkapsle ørerne fuldstændig. Det giver plads til større drivere (“højttaler-enheder”), 45 mm i dette tilfælde.

For at få den bedst mulige kontrol over en driver, især ved højt lydtryk, er det vigtigt med en kraftig magnet. Beyerdynamic anvender kraftigere magneter end de fleste, og dem i Amiron Wireless er på over én tesla, hvilket begynder at nærme sig enhederne i store højttalere. Ikke småting, med andre ord!

Hvor de kablede Amiron Home er af den åbne type, er Amiron Wireless lukkede for at gøre dem mere anvendelige på farten. Se dem som en trådløs udgave af de lukkede DT 1770 Pro, som vi stadig mener er noget af det bedste, vi har hørt til under 10.000 kroner.

Hovedtelefonerne kan styres på højre ørekop, hvor man swiper sidelæns for at skifte mellem numre og lodret for at skrue op og ned. To lette taps med fingeren, og musikken pauser eller starter.

(Foto: Beyerdynamic)

Byggekvalitet og komfort

Amiron Wireless oser af byggekvalitet, og komforten er upåklagelig. Det eneste, vi savner, er muligheden for at folde dem sammen. De er store og temmelig klodsede. Men de sidder som en drøm om ørerne; her kan man nyde musik i timevis, uden at de trykker mod kraniet, og samtidig dæmpes støj udefra effektivt. Aktiv støjreduktion mangler ganske vist, men det er kun et savn, når jeg skal flyve eller tage offentlig transport.

Skræddersyet til ørerne

I samarbejde med audiologer har Beyerdynamic tilføjet muligheden for at skræddersy lyden i Amiron Wireless til lytterens ører. Download en app til mobilen, og din egen individuelle lytteprofil bliver automatisk oprettet efter gennemført høretest. Dermed får du skræddersyet lyden til netop dine ører. Det minder om nuraphone, der gør meget af det samme, men helt automatisk ved hjælp af lydmålinger af øret.

Du kan derefter vælge et sted mellem 20 og 100 procent korrektion, da fuldt korrigeret lyd kan være i overkanten. Selv syntes jeg, at det lød mest naturligt ved 60 procent, idet lyden kunne blive lidt kras i mellemtonen ved fuld effekt.

Amiron Wireless er store og klodsede og kan ikke foldes sammen. Men sikke en lyd! (Foto: Beyerdynamic)

Bluetooth-tilslutning

Bluetooth-tilslutningen er meget stabil. Jeg skridtede 25 meter af fra min iPhone X, før lyden begyndte at falde ud. Bedre lyd med aptX HD understøttes og desuden kort lydforsinkelse med aptX LL. Som iPhone-bruger er det kun AAC-codec’en, der er relevant for mig; den er også på plads.

Bruger du kabel, kan du nyde højopløst musik i fuld kvalitet, og parret med en ordentlig hovedtelefonforstærker får du den allerbedste lyd, omtrent på højde med de nævnte DT 1770 Pro.

Fantastisk lyd

Lyden af Amiron Wireless er der ikke mange hovedtelefoner – hverken trådløse eller kablede – der kan måle sig med. Især sangstemmer, guitarer og celloer gengives med sådan en cremet glathed og varme, at man knap skulle tro, det var muligt.

Janelle Monáes stemme på hendes RnB-nummer “I Like That” har vel næppe lydt bedre. Mellemtoneområdet har en fylde og glød, som man bare ikke får med billige hovedtelefoner. Og kantslaget på lilletrommen er spændstigt, men bliver aldrig skarpt og hårdt. Til sammenligning har Master & Dynamic MW60 en lysere og mere energisk diskantgengivelse, hvor kantslaget og hi-hatten lyder mere sprødt. Men Beyerdynamics kvalitet og musikalitet kan de godt glemme alt om.

Klassisk musik er måske Amiron Wireless’ livret og allerhelst store orkesterværker, såsom Igor Stravinskijs brutale ballet Ildfuglen. Med et stort lydbillede, hvor instrumenterne placeres med rigelig plads mellem hinanden, og med overtonestrukturer, der legende let skiller bratscher fra violiner og træblæsere fra messingblæsere.

Kontrasten er fremragende, og det samme er kontrollen over bassektionen. Det maksimale lydniveau i trådløs tilstand er måske lidt under, hvad jeg kunne tænke mig, især på musik med store kontraster i lydbilledet og dermed et lavere gennemsnitsniveau end normalt. I disse tilfælde er det godt at kunne bruge kabel og en ordentlig hovedtelefonforstærker. F.eks. Chord Mojo, som tryller endnu mere dynamik frem i hovedtelefonerne.

Anden musik med mere normalt lydniveau, såsom pop og rock, lyder som en drøm i Amiron Wireless. Med én undtagelse: Hvis du er glad for bas, skal du lige vide, at disse hovedtelefoner ikke er de mest energiske i dybbasregisteret.

Jo, de går hele vejen ned til kælderen, og strukturerne i bastonerne kommer frem som på få andre hovedtelefoner. Men jeg savner det virkelig energiske punch i stortrommen på Eminems “Without Me” og i den fede percussion på A Perfect Circles “Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums”.

I sådanne tilfælde kommer man endnu længere med en ekstern forstærker – eller med andre hovedtelefoner, som bedre kan lige netop det. F.eks. nuraphone.

(Foto: Beyerdynamic)

Konklusion

At Beyerdynamic Amiron Wireless med en pris på over 5.000 kroner er de dyreste trådløse hovedtelefoner, vi har testet, kan heldigvis også høres. For magen til lyd skal man lede længe efter!

Selv om lyden via Bluetooth er komprimeret, er den virkelig god, når man kobler en kilde til, der understøtter enten aptX eller AAC – hvilket vil sige de fleste. Instrumenternes klangstrukturer kommer rigtig godt frem, og den varme, nærmest cremeagtige lyd er få forundt.

Det eneste, vi savner, er lidt mere energi i basregisteret. Tilhængere af meget energi i diskantområdet vil også ønske mere, men vi kan sagtens forstå valget af en varmere klangbalance frem for overdrevne detaljer.

(Foto: Beyerdynamic)
Hvis du leder efter high-end hovedtelefoner til omkring 5.000 kroner, fordi du er hardcore musikelsker og bare skal have den bedst mulige lyd – og måske vil have noget ordentligt til at mikse musik – og du er villig til at betale ekstra for at få dem trådløse, så er der kun én mulighed.

Indkapsler ørerne

Amiron Wireless er tyske Beyerdynamics første trådløse over-ear hovedtelefoner, altså hørebøffer, der er store nok til at indkapsle ørerne fuldstændig. Det giver plads til større drivere (“højttaler-enheder”), 45 mm i dette tilfælde.For at få den bedst mulige kontrol over en driver, især ved højt lydtryk, er det vigtigt med en kraftig magnet. Beyerdynamic anvender kraftigere magneter end de fleste, og dem i Amiron Wireless er på over én tesla, hvilket begynder at nærme sig enhederne i store højttalere. Ikke småting, med andre ord!Hvor de kablede Amiron Home er af den åbne type, er Amiron Wireless lukkede for at gøre dem mere anvendelige på farten. Se dem som en trådløs udgave af de lukkede DT 1770 Pro, som vi stadig mener er noget af det bedste, vi har hørt til under 10.000 kroner.Hovedtelefonerne kan styres på højre ørekop, hvor man swiper sidelæns for at skifte mellem numre og lodret for at skrue op og ned. To lette taps med fingeren, og musikken pauser eller starter.[caption id="attachment_82487" align="alignnone" width="678"] (Foto: Beyerdynamic)[/caption]

Byggekvalitet og komfort

Amiron Wireless oser af byggekvalitet, og komforten er upåklagelig. Det eneste, vi savner, er muligheden for at folde dem sammen. De er store og temmelig klodsede. Men de sidder som en drøm om ørerne; her kan man nyde musik i timevis, uden at de trykker mod kraniet, og samtidig dæmpes støj udefra effektivt. Aktiv støjreduktion mangler ganske vist, men det er kun et savn, når jeg skal flyve eller tage offentlig transport.

Skræddersyet til ørerne

I samarbejde med audiologer har Beyerdynamic tilføjet muligheden for at skræddersy lyden i Amiron Wireless til lytterens ører. Download en app til mobilen, og din egen individuelle lytteprofil bliver automatisk oprettet efter gennemført høretest. Dermed får du skræddersyet lyden til netop dine ører. Det minder om nuraphone, der gør meget af det samme, men helt automatisk ved hjælp af lydmålinger af øret.Du kan derefter vælge et sted mellem 20 og 100 procent korrektion, da fuldt korrigeret lyd kan være i overkanten. Selv syntes jeg, at det lød mest naturligt ved 60 procent, idet lyden kunne blive lidt kras i mellemtonen ved fuld effekt.[caption id="attachment_82486" align="alignnone" width="678"] Amiron Wireless er store og klodsede og kan ikke foldes sammen. Men sikke en lyd! (Foto: Beyerdynamic)[/caption]

Bluetooth-tilslutning

Bluetooth-tilslutningen er meget stabil. Jeg skridtede 25 meter af fra min iPhone X, før lyden begyndte at falde ud. Bedre lyd med aptX HD understøttes og desuden kort lydforsinkelse med aptX LL. Som iPhone-bruger er det kun AAC-codec’en, der er relevant for mig; den er også på plads.Bruger du kabel, kan du nyde højopløst musik i fuld kvalitet, og parret med en ordentlig hovedtelefonforstærker får du den allerbedste lyd, omtrent på højde med de nævnte DT 1770 Pro.

Fantastisk lyd

Lyden af Amiron Wireless er der ikke mange hovedtelefoner – hverken trådløse eller kablede – der kan måle sig med. Især sangstemmer, guitarer og celloer gengives med sådan en cremet glathed og varme, at man knap skulle tro, det var muligt.Janelle Monáes stemme på hendes RnB-nummer “I Like That” har vel næppe lydt bedre. Mellemtoneområdet har en fylde og glød, som man bare ikke får med billige hovedtelefoner. Og kantslaget på lilletrommen er spændstigt, men bliver aldrig skarpt og hårdt. Til sammenligning har Master & Dynamic MW60 en lysere og mere energisk diskantgengivelse, hvor kantslaget og hi-hatten lyder mere sprødt. Men Beyerdynamics kvalitet og musikalitet kan de godt glemme alt om.Klassisk musik er måske Amiron Wireless’ livret og allerhelst store orkesterværker, såsom Igor Stravinskijs brutale ballet Ildfuglen. Med et stort lydbillede, hvor instrumenterne placeres med rigelig plads mellem hinanden, og med overtonestrukturer, der legende let skiller bratscher fra violiner og træblæsere fra messingblæsere.Kontrasten er fremragende, og det samme er kontrollen over bassektionen. Det maksimale lydniveau i trådløs tilstand er måske lidt under, hvad jeg kunne tænke mig, især på musik med store kontraster i lydbilledet og dermed et lavere gennemsnitsniveau end normalt. I disse tilfælde er det godt at kunne bruge kabel og en ordentlig hovedtelefonforstærker. F.eks. Chord Mojo, som tryller endnu mere dynamik frem i hovedtelefonerne.Anden musik med mere normalt lydniveau, såsom pop og rock, lyder som en drøm i Amiron Wireless. Med én undtagelse: Hvis du er glad for bas, skal du lige vide, at disse hovedtelefoner ikke er de mest energiske i dybbasregisteret.Jo, de går hele vejen ned til kælderen, og strukturerne i bastonerne kommer frem som på få andre hovedtelefoner. Men jeg savner det virkelig energiske punch i stortrommen på Eminems “Without Me” og i den fede percussion på A Perfect Circles “Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums”.I sådanne tilfælde kommer man endnu længere med en ekstern forstærker – eller med andre hovedtelefoner, som bedre kan lige netop det. F.eks. nuraphone.[caption id="attachment_82488" align="alignnone" width="678"] (Foto: Beyerdynamic)[/caption]

Konklusion

At Beyerdynamic Amiron Wireless med en pris på over 5.000 kroner er de dyreste trådløse hovedtelefoner, vi har testet, kan heldigvis også høres. For magen til lyd skal man lede længe efter!Selv om lyden via Bluetooth er komprimeret, er den virkelig god, når man kobler en kilde til, der understøtter enten aptX eller AAC – hvilket vil sige de fleste. Instrumenternes klangstrukturer kommer rigtig godt frem, og den varme, nærmest cremeagtige lyd er få forundt.Det eneste, vi savner, er lidt mere energi i basregisteret. Tilhængere af meget energi i diskantområdet vil også ønske mere, men vi kan sagtens forstå valget af en varmere klangbalance frem for overdrevne detaljer.[caption id="attachment_82485" align="alignnone" width="678"] (Foto: Beyerdynamic)[/caption]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement med eller uden SF Anytime Stor velkomstgave
Bedste pris på Beyerdynamic Amiron Wireless
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Over-ear, lukkede, trådløse

Drivere: 45 mm Tesla

Tilslutninger: 3,5 mm, Bluetooth 4.2 m. aptX (LL/HD), AAC

Aktiv støjreduktion: Nej

Kontrol/mikrofon: Ja

Foldbare: Nej

Batteritid: 30 timer

Vægt: 380 g

Farve: Sort/gun metal

Web: avc.dk

Pris: 5.499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.