Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Her er alle rygterne om ny HTC One

I morgen er det HTC’s tur til at lancere en ny flagskibs-smartphone. Men vi ved allerede det meste. Tror vi nok.

Skrevet af / 24/03/2014 - 15:30
Her er alle rygterne om ny HTC One

HTC lancerede en milepæl i mobilhistorien med flagskibsmodellen HTC One. Den anmelderroste og prisbelønnede smartphone så dagens lys for over et år siden, og derfor var det ventet, at den taiwanesiske mobilproducent snart ville komme på banen med et nyt high-end produkt til at tage konkurrencen op mod nye modeller som Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 og en kommende iPhone 6.

Og i morgen er ventetiden så forbi. Præcis klokken 16 vil sløret blive løftet for HTC’s nye supermobil ved et arrangement i London, hvor Lyd & Billede naturligvis er stærkt repræsenteret med hele to journalister!

Men i virkeligheden er vi mest spændte på, om dagen i morgen overhovedet vil byde på nogen overraskelser overhovedet, for i de seneste uger er der dukket den ene rygtehistorie efter den anden op om efterfølgeren til HTC One. Så mens vi venter på den officielle lancering, har vi her lavet et overblik over alle rygterne. Det skal blive spændende i morgen at finde ud af, hvor mange af dem, der holdt stik.

Skærmbillede 2014-03-24 kl. 14.54.05

Her er hvad vi tror vi ved om den kommende HTC-topmodel (billederne i artiklen er lækket af @evleaks):

  • Den kommer til at hedde HTC One. Altså præcis det samme som forgængeren. Den gamle model bliver udfaset hurtigt, så der burde ikke opstå den store forvirring ude i butikkerne. Det bliver straks sværere at finde ud af, hvad man skal skrive som journalist, når man skal sammenligne den nye HTC One med den gamle HTC One. Suk…
  • Processoren bliver en 2,3 GHz Snapdragon 801 quad-core processor. Telefonen kommer i to udgaver med henholdsvis 16 og 32 gigabyte indbygget hukommelse, og så bliver der plads til microSD-kort, hvilket ikke var tilfældet for den oprindelige HTC One.
  • Operativsystemet bliver den nyeste Android KitKat-version, 4.4.2, suppleret med en nye udgave 6.0 af HTC’s egen Sense-brugerflade. Det indebærer blandt andet en ny udgave af Blinkfeed samt at navigationsknapperne (blandt andet Hjem og Tilbage) er flyttet ind på selve hjemmeskærmen. Man vil også kunne vække telefonen blot ved at prikke to gange på skærmen, præcis som vi kender det fra LG G2.
  • Skærmen bliver på 5” med Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixel, mens det primære kamera er af samme såkaldte Ultrapixel-type på 4.1 MP som på den første HTC One. Det indebærer blandt andet en blænde på f/2.0 og en pixelstørrelse på 2µm. På bagsiden sidder der i øvrigt endnu et 2 MP kamera, som dog udelukkende skal bruges til at måle afstanden til motivet. I praksis betyder det dog, at man kan ændre fokus på et billede, efter det er blevet taget. Altså stille skarpt på en genstand, som på det oprindelige foto for eksempel fremstod uskarpt i baggrunden. Præcis den samme funktion har i øvrigt den kommende Samsung Galaxy S5.
  • Som på iPhone 5S får HTC One også to styk LED-blitz, som oplyser motivet med to forskellige lystemperaturer, hvilket skal give mere naturtro billeder – især af mennesker.
  • Og præcis som den kommende Samsung Galaxy S5 får også den nye HTC One en slags ultra power saving mode, hvilket betyder, at der ved 5% strøm tilbage på mobilen bliver lukket ned for alle funktioner, undtagen de vigtigste. På den måde kan HTC One forblive tændt i op til yderligere 15 timer, selvom batteriet er næsten dødt.
  • Telefonen kommer til at veje 160 gram, og målene bliver 146,36 x 70,6 x 9,35 mm. Den er, præcis som forgængeren, fremstillet af aluminium. Designet ser dog en smule anderledes ud.
  • Batteriet bliver på 2600 mAh, og telefonen anvender nano-simkort.

Skærmbillede 2014-03-24 kl. 14.53.33

En tysk blogger har allerede haft fingerene i den nye HTC One. En komplet gennemgang kan du se i videoen herunder. Der tales dog på tysk.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Lyd & Billede
Scroll to Top