Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Libratone Zipp er genfødt

Zipp er et helt nyt produkt med nye smarte funktioner og bedre pris.

Skrevet af / 22/10/2015 - 15:00
Libratone Zipp er genfødt

For tre år siden testede vi Libratone Zipp, en stilfuld og smart trådløs højttaler, som vi syntes virkelig godt om. Men vi har i lang tid derefter kun hørt lidt fra den danske højttalerproducent. Det skal fremover blive anderledes.

Da vi mødte dem igen, var de fulde af selvtillid. Da de nu har fået langsigtede investorer, er det muligt at fokusere på produktudvikling, og de har en plan, der strækker sig over flere år for, hvordan de vil udvikle deres produkter. Så regn med, at der vil komme flere nyheder i det kommende år.

Læs vores test af trådløse rejsehøjttalere.

Det første nye produkt er den en komplet redesignet Zipp. Faktisk er der kun den runde form til fælles med den første model. Der sidder helt nye højttalerenheder i den, og Libratone har selv udviklet alle styrekredsløbene for lyd og tilslutning.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

Takket være dette kan den nye model spille betydelig højere, hvilket var en af de mangler, som gav minuspoints i den foregående test. Den spiller nu højt nok til at fylde rummet uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Men den har samtidig fået bedre batteritid og klarer nu op til 8-10 timer.

Multirum
Men frem for alt, har det fået en multiroom-funktion, som Libratone kalder SoundSpaces. Vi var på en presselancering i Oslo, hvor vi fik den nye Libratone Zipp at se og høre, sammen med den mindre Zipp Mini.

Med den nye smarte app kan man samle højttalere og oprette grupper  eller samle stereopar. Du kan have op til otte grupper og maksimalt 16 højttalere i netværket. Hvis du har Apple-enheder, bruges AirPlay, og er man uden for hjemmet kan man bruge Bluetooth. Har du ikke AirPlay, kan i stedet bruge DLNA.

Foto: Libratone
Den smarte app virker meget let at bruge. Vi fik systemet demonstreret i Oslo. Foto: Libratone

Læs vores test af trådløse højttalere til dit hjem.

Man kan også styre mange af de funktioner direkte på højttaleren via et fingertouchpanel på toppen, herunder muting ved simpelthen at placere hånden på højttaleren. Man kan også besvare telefonopkald og vælge en af ​​fem foretrukne internet-radiostationer. Man får en behagelig fornemmelse af, at højttaleren reagerer, da berøringspanelet giver en let vibration i fingeren, når du stryger det.

Foto: Libratone
Libratone Zipp Mini og Zipp, Foto: Libratone

Zipps nye lillebror Zipp Mini har de samme funktioner og batteriettid som storebror og omkring samme lydkvalitet som den tidligere model.

Priserne er også sænket. Zipp koster 2.399 kroner og Zipp Mini 1.899 kroner. De kan bestilles nu og kommer i butikkerne i slutningen af ​​måneden.

libratone.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Op til 18 tommer med baskrudt!

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

0
Lyd & Billede
Scroll to Top