annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede

IFA 2019: Nye Philips OLED-TV’er med lyd fra Bowers & Wilkins

Vi fik både set og hørt de nye OLED+934 og OLED+984 på IFA-messen.

Det var tilbage i 2018, at Philips først lancerede et samarbejde med den engelske højttalerproducent Bowers & Wilkins på lydsiden. Dette projekt har siden båret frugt i form af topmodellen 65OLED903, som vi testede med et godt resultat i 2018. Men denne model var åbenbart kun begyndelsen.

Læs også: Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

På årets IFA-messe præsenterede Philips to splinternye modeller: OLED934 og über-topmodellen OLED984, der begge får avancerede højttalere udviklet af B&W.

Ægte B&W-lyd

Bowers & Wilkins har hele tiden understreget, at de kom relativt sent med i udviklingen af sidste års model OLED903 – og derfor var nødt til at lave nogle kompromiser med hensyn til lyden.

På OLED934 og OLED984 har de derimod været involveret i designprocessen fra starten, og det er let at se, at TV’erne har taget form af dette: Både OLED934 og OLED984 har relativt omfattende, separate højttalerløsninger, der alligevel smelter godt sammen med billedpanelet rent visuelt.

Philips OLED+934. (Foto: Philips)

Philips OLED+934

OLED+934 kommer i 55 og 65 tommers skærmstørrelse med den nyeste generation af OLED-paneler fra LG, kombineret med tredjegenerations P5-billedprocessor og tresidet Ambilight-lys. Den dedikerede højttalersektion fungerer som fod for TV’et, men det er også muligt at vægmontere det. Højttalerdelen er lavet af glasfiberforstærket ABS med indvendige ribber for at reducere uønskede resonanser.

Lydsystemet er dobbelt så stort som på forgængeren OLED+903: To separate 19 mm titaniumdiskanter, fire 30 mm mellemtone-enheder og en 80 mm bashøjttaler med Flowport-basrefleks. Plus en 80 mm subwoofer. Desuden kan OLED+934 prale af dedikerede 50 mm Dolby Atmos “højdekanaler” på toppen for at give ekstra 3D-effekt.

Philips OLED+984. (Foto: Philips)

Philips OLED+984

Den nye flagskibsmodel OLED+984 bliver tilgængelig i 65 tommer. Her lover Philips både lyd- og billedkvalitet, som skal “matche eller overgå det bedste på markedet”. Ud over OLED-panelet og P5 3rd gen. videoprocessor får det endelig Ambilight-lys på alle fire sider!

På OLED+984 er højttalerne monteret i et separat kabinet under TV’et. Det giver bedre plads til højttaler-enhederne og bedre “lungekapacitet” i form af ekstra kabinetvolumen.

Højttalersystemet består af tre 4 tommers bas/mellemtone-enheder placeret i separate kamre. Prikken over i’et er B&W’s karakteristiske “topkalot”-diskant, kendt fra ikoniske højttalermodeller som Nautilus 800-serien. Her sidder diskanten i et separat hus på toppen af højttaleren, hvilket giver bedre spredning og reduceret forvrængning.

984-modellen kan både stå på stativ og vægmonteres, og har efter vores mening et meget stramt og funktionelt design.

(Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Lytteindtryk

Philips demonstrerede både OLED+934 og OLED+984 for de fremmødte under IFA-messen, og det gav absolut smag efter mere. 934-modellen blev bl.a. demonstreret med Atmos-klip fra Mad Max: Fury Road, hvor den gav en overbevisende surround-effekt. Lyden var både ren og kraftfuld – klart et trin op i forhold til OLED903 såvel som andre kapable TV’er.

Alligevel var det – som forventet – det nye flagskib 984, der imponerede mest. Her fik vi serveret både filmlyd og ren musik, og lydgengivelsen kan beskrives som noget af det bedste, vi har hørt af TV-lyd!

Philips 65OLED+984 kommer med den særegne topmonterede diskant fra Bowers & Wilkins, der giver flere lydmæssige fordele. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Klarhed og opløsning i diskantområdet er en typisk mangel på de allerfleste TV’er, men her var diskanten super nuanceret, distinkt og finkornet. Det gav et markant løft til både filmdialoger og vokaler. Mellemtonen var også fyldig og detaljeret, kombineret med en overbevisende dyb og stram basgengivelse. De fleste ville nok være tilfredse her, men vi tog os selv i at spekulere på, hvor meget bedre det kunne blive med en separat subwoofer.

Bowers & Wilkins har nemlig sørget for at inkludere en separat subwoofer-udgang på OLED+984, så man kan tilslutte en kablet subwoofer. På spørgsmålet om, hvilken subwoofer de anbefaler, foreslog B&W-repræsentanten den kompakte ASW608 (3.399 kroner). Men i princippet kan man benytte en hvilken som helst aktiv subwoofer med analog lydindgang.

Philips OLED+934 og OLED+984 kommer her i september og vil (ud fra vores første indtryk at dømme) være et spændende alternativ for dem, der værdsætter et TV med førsteklasses integreret lyd.

Priser (vejl.):

Philips 55OLED934: 18.990 kroner

Philips 65OLED934: 25.990 kroner

Philips 65OLED984: 37.990 kroner

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Messebilleder fra Sound Society 2019

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.Tilføj som favorit
High end-weekend i Aarhus

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.Tilføj som favorit
Fed lyd for tynde tegnebøger

Fed lyd for tynde tegnebøger

En billig, men god soundbar kan gøre underværker i tv-hjørnet. Her er de fem bedste soundbars til under 5.000 kroner.Tilføj som favorit
CES 2019: Sony-soundbar giver imponerende bas uden subwoofer

CES 2019: Sony-soundbar giver imponerende bas uden subwoofer

Sony HT-X8500 understøtter Dolby Atmos og simulerer lyd i højden uden ekstra højttaler-enheder.Tilføj som favorit
Panasonic DP-UB820

Panasonic DP-UB820

Panasonic DP-UB820 giver dig fuld kontrol over filmoplevelsen, mens lyd- og billedkvaliteten står til topkarakter. Helt klart et kup til prisen!

Tilføj som favorit
3 ultra short-throw projektorer

3 ultra short-throw projektorer

Du behøver ikke at have projektoren fem meter væk, for disse tre kan stå helt ind til lærredet! Brugervenligheden er i top, men hvad med billedkvaliteten?

Tilføj som favorit
4K Blu-ray spillere

4K Blu-ray spillere

4K Blu-ray jorder streaming-tjenesterne og udfordrer professionelle biografer på lyd- og billedkvalitet. Der er linet op til duel i high-end-klassen!

Tilføj som favorit
SVS lover at sprænge grænserne

SVS lover at sprænge grænserne

Ingen andre subwoofere giver bedre ydelse for pengene end SB-3000 og PB-3000, ifølge SVS.Tilføj som favorit
annonce
Luk menu