annonse
annonse
annonse

Test: Philips 65OLED903

Philips 65OLED903
Philips 65OLED903

Fyrværkeri for øjne og ører

Philips har sendt deres bedste OLED-tv til en lydmæssig opgradering hos højttalerguruerne fra Bowers & Wilkins. Resultatet er mildt sagt strålende!

Plus
Philips 65OLED903 serverer kontrastrige kulører både på skærmen og dens omgivelser samt fremragende klar lyd.
Minus
Philips-skærmen har ikke lige så superneutrale farver som de bedste, men kompenserer med det farvestrålende Ambilight.

Tynde OLED-skærme med fed lyd er en sjælden kombination. Der findes nogle hæderlige undtagelser, men de har også en pris i “det-hvide-ud-af-øjnene”-klassen. Derfor er det mere almindeligt at tilføje en separat soundbar, gerne med subwoofer, surround-lyd og det hele.

De eksterne løsninger kan lyde fænomenal, men har også nogle udfordringer: Det bliver aldrig lige så let og elegant som et tv med en fuldt integreret lydløsning. Ekstra fjernbetjeninger og ledninger kan også lægge en dæmper på brugeroplevelsen.

Philips vil gerne slå et slag for integreret lyd på deres seneste topmodel. For at få bugt med de lydmæssige udfordringer har de entreret med selveste Bowers & Wilkins. Den engelske højttalerproducent har lang erfaring med at presse den bedst mulige lyd ud i alle størrelser og prisklasser. Hvis nogen kan lave ordentlig tv-lyd, så må det være dem!

Design

Den nye model ligner lillebror OLED803 på en prik, med én vigtig undtagelse. Lige under skærmen sidder en kraftig påmonteret højttaler klædt i stof, der flugter perfekt med skærmoverfladen. Bagsiden er glat, og det eneste, der stikker ud, er Ambilight-lysdioderne, der bidrager med at lyse omgivelserne op i de samme farver som skærmen.

OLED-panelet er nærmest papirtyndt ude i kanterne, uden at tv’et virker skrøbeligt af den grund. OLED903 føles tungere og mere solidt skruet sammen end LG’s B8- og C8-modeller.

Ambilight-lyset bidrager til at løfte oplevelsen ud over at gøre den kontrastrige tv-seance mere behagelig for øjnene. (Foto: Philips)

Brugervenlighed og funktioner

Philips 65OLED903 leveres med to fjernbetjeninger. Den store, dobbeltsidede remote med tastatur på bagsiden virker lidt forældet, men tager os hurtigere til de avancerede indstillinger. Den nyere minifjernbetjening føles til gengæld god i daglig brug. Den er langt mere ergonomisk og lader os navigere i menuerne med tommelfingeren på en touch-flade.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Vores testeksemplar kom med det nye operativsystem Android 8.0 Oreo. Den nye Android-version er blevet hurtigere og mere tv-venlig. Både direktesendte tv-kanaler og apps som YouTube og Netflix ligger hurtigt tilgængelige via startmenuen. Det er også lettere at springe mellem forskellige typer indhold og fortsætte, hvor man slap.

I modsætning til Sonys og LG’s OLED-skærme understøtter Philips ikke HDR-formatet Dolby Vision. Men de har annonceret understøttelse af det åbne format HDR10+, som vil være tilgængeligt på udvalgte 4K Blu-ray-titler såvel som Amazon Prime. Hvis Netflix også beslutter sig for at understøtte standarden, vil det opveje de mange fordele ved Dolby Vision (f.eks. dynamiske metadata, der giver større variation i kontrasten).

Billedkvalitet

(Foto: Philips)

På billedfronten er Philips 65OLED903 nøjagtig som lillebror OLED803. Faktisk er der tale om det samme tv, bare med en anden lyddel. Med et OLED-panel af den nyeste slags drevet af Philips’ sejeste billedprocessor, P5 series 2, kan det sagtens få øjnene til at løbe i vand.

Philips kan prale af at have vundet flere blindtests sammenlignet med andre OLED-konkurrenter. Ganske vist arrangeret i samarbejde med netop Philips, men værd at bide mærke i, da de har valgt en anden billedfilosofi end purister som Sony og Panasonic. For Philips handler det først og fremmest om at skabe et livligt og dynamisk billede, som majoriteten af tv-seere vil foretrække.

Philips-skærmen kommer med en række forudprogrammerede billedindstillinger, og her er der noget for enhver smag. Philips’ egen favorit er Vivid (Livlig), men de kunne lige så godt have kaldt den Turbo! Skarphed, farvemætning og kontrast er skruet op til 11 på en skala fra 1 til 10, med superjævne bevægelser oven i hatten.

Det hele ser meget imponerende ud, næsten FOR imponerende. En ældre film eller tv-serie kan pludselig se ud, som om den er optaget i 4K med HDR! Ulempen er, at nyere indhold ser lidt oversminket og filtreret ud.

Vivid-indstillingen vil garanteret tiltrække de tv-seere, der sætter pris på lidt ekstra krydderi, men i vores øjne virker den overdrevet. Philips-skærmens potente billedprocessor har imidlertid flere talenter: Vælger man en mere neutral billedindstilling som Film eller Personlig og finjusterer den lidt, er det muligt at få et fabelagtig naturligt, farvekorrekt og alligevel livligt billede.

OLED903 gør f.eks. underværker med en god optagelse som Springsteen on Broadway (Netflix, HDR). Med reduceret billedmanipulation gik hovedpersonen fra at se stiv og oversminket ud til at ligne en levende, rynket musiker af kød og blod.

Sammenlignet med LG OLED65C8, en anden glimrende OLED-skærm, fremhæver Philips endnu flere detaljer og trækker skarpe konturer omkring “The Boss”. Hans bevægelser er også superglatte, hvor LG har en tendens til rykken og hakken.

Den farverige live-koncert med Hans Zimmer (som står bag musikken til en lang række Hollywood-blockbusters) egner sig perfekt til at vise, hvad Philips’ OLED duer til. Med stemningsfuld belysning og lyseffekter i koncertsalen, barberbladsskarpe, uretoucherede nærbilleder af musikerne på scenen og – ikke mindst – et nydeligt lydbillede får man virkelig hele pakken.

Her sættes alle egenskaber på prøve, og Philips-skærmen formår at formidle dramaet, ikke mindst takket være det stemningsfulde Ambilight-lys. Som vi tidligere har været inde på, er der ingen tvivl om, at Ambilight fungerer særdeles godt i kombination med OLED. Det kan give ekstra stemning til en romantisk film såvel som ekstra adrenalin til action, sport og spil.

Lydkvalitet

Det er ikke første gang, et tv kommer med et påklistret logo fra en kendt lydproducent. Det sker ofte med tvivlsom lydmæssig gevinst og kan bære præg af at være mere et “licensjob” end genuin produktudvikling.

Philips’ samarbejde med Bowers & Wilkins falder dog ikke i denne kategori. Et særligt team hos B&W har arbejdet dedikeret med udviklingen af de indbyggede højttalere. Med strenge rammer for de fysiske dimensioner og elektronikken har de koncentreret sig om valg af højttaler-enheder og EQ. Og her er der anvendt højttalere af langt højere kvalitet end de “paphøjttalere”, man normalt finder i et tv!

Diskant-domen har f.eks. en membran af titanium (et materiale, som vi kender fra B&W’s hi-fi-højttalere) og drives af en højeffektiv neodymmagnet. Basdelen er også gennemtænkt, idet en dedikeret, aktiv bashøjttaler arbejder sammen med to passive enheder.

Bashøjttaleren på bagsiden består af én aktiv og to passive enheder. (Foto: Philips)

Den eksklusive indmad giver absolut hørbare resultater. De fremadrettede højttalere lyder milevidt bedre end de nedadrettede højttalere, vi finder i lillebror OLED803. 65OLED903 har en imponerende stærk og klar stemmegengivelse, der knytter dialogerne til handlingen på en overbevisende måde. Hvad enten der er tale om en hæsblæsende actionfilm eller nyhederne, er det let at høre, hvad der bliver sagt.

Tv’et har også masser af dynamisk overskud og lyder ikke anstrengt, selv når vi udfordrer det med krævende musik: Hans Zimmers titelmelodi fra Interstellar lyder velopløst, luftigt og detaljeret. Her er der plads til mange elementer i lydbilledet, uden at det bliver grødet.

Højttaleren er en elegant forlængelse af tv’et og virker langt mere diskret end en separat soundbar. (Foto: Philips)

Philips-skærmen har ikke en overdådig soundbar-løsning som f.eks. LG SK10 eller Samsung HW-N960, der begge får hjælp af en ekstern subwoofer. Det er ikke noget basmonster, vi taler om, og det kan heller ikke spille grænseløst højt. Derimod får du fyldig og stram bas, der ikke forvrænger, og du kan skrue lydstyrken op på maks., uden at det skærer i ørerne.

Konklusion

Philips OLED803 var et af de mest underholdende tv’er i sin prisklasse, og med storebror OLED903 har Philips fikset det største ankepunkt, nemlig lyden. Med hjælp fra Bowers & Wilkins har de ramt plet med fyldig og potent lyd, der er noget af det bedste, vi har hørt i denne prisklasse. Føj hertil råstærk billedkvalitet og farvestrålende Ambilight-lys, der udvider stemningen til hele stuen, og vi har et af de sejeste tv’er, man kan købe lige nu.

<
>
(Foto: Philips)
Bedste pris på Philips 65OLED903
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Størrelse/type: 65” 4K OLED
  • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Android 8.0 Oreo
  • Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: HDR10+
  • Andet: B&W-højttalere, 3-sidet Ambilight, Twin Tuner CI+ (T/T2/C/S/S2)
  • Web: philips.dk
Philips 65OLED903 produktside
Pris: 22999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

annonse
Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Laptopfølelse på iPad Pro Beskyttelse og bagbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modeller.
Test
Huawei P30 Pro
Vildeste mobilkamera nogensinde!

Huawei P30 Pro er den bedste kameramobil på markedet og placerer igen Huawei solidt på kameratronen, hvor de har siddet sikkert siden sidste år.

Test
Argon Audio Forte A4
Over deres klasse

Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

Kamera med printer Canon Zoemini udskriver dine billeder.
B&O og Rimowa rejser på business class Lancerer eksklusiv flightcase til Beoplay H9i.
Tesla bygger fabrik i Norge Skal køre på batterier og vandkraft. Det berømte vandfald Vøringsfossen lægges i rør.
Test
Pinell Supersound 301
Velklingende bordradio

Pinell Supersound lever op
til sit navn med bedre lyd
end konkurrenterne.

Test
Netgear Orbi Voice RBK50V
En meshforståelse

Mesh-netværk inklusive Alexa-højttaler? Lyder smart, men Netgear Orbi Voice RBK50V er en god idé, der er dårligt udført.

Klassisk rock på biblioteket Oplev vintage high-end på biblioteket, og lyt til musik som på kult-barerne i Japan.
Gruppetest
Tre high-end hovedtelefoner
Gentagne øregasmer

Vi havde aldrig forestillet os, at lukkede hovedtelefoner kunne lyde så forbandet godt!

Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×